×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Gesmeerd nazomeren

Gesmeerd nazomeren
08.09.2013 -

Beetje bij beetje komt er helaas een einde aan de zomer. En waarschijnlijk heb je een lekker kleurtje opgebouwd. Dat hoeft echter niet te betekenen dat je huid nu optimaal beschermd is tegen de zon…


Dat is gebleken uit een recent verschenen onderzoek. Ga jij vaak nog even onder de zonnebank voordat je op vakantie gaat? Dat kun je beter niet meer doen. Je hebt volgens het onderzoek dan meer kans om te verbranden dan vakantiegangers die zich niet bijbruinen.

De wetenschappers hebben 163 vakantievierende studenten onderzocht. Degenen die voorafgaand aan het tripje een bezoekje aan de zonnebank brachten, gingen vooral met een verbrande huid naar huis. De gedachte dat je wilt bijbruinen om verbranding te voorkomen, is zo gek nog niet. Maar zo’n bruin basislaagje is slechts vergelijkbaar met factor 4: niet veel dus.

De vakantiegangers die al een beetje waren bijgebruind, lagen vaak onbeschermd in de zon, waardoor ze sneller verbrandden. Natuurlijk verbrand je minder snel als je al een tintje hebt, maar blijf je dus wel gewoon insmeren. Ook als we deze maand nog gezegend zijn met een mooie, lange nazomer!

Bron: www.womenshealthmag.nl

Plaats een reactie

Bescherm jij je huid goed?

  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 8 sep '13 15:56

  Reactie: Ja
  Zeker wel dat ik mijn huid goed bescherm en meerdere keren smeren doe ik zeker wel . Verbrand dan echt niet meer daar ik een fervent zonaanbidster ben .
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 8 sep '13 16:53

  Reactie: Soms
  Ik zou het eigenlijk wat meer moeten insmeren want ik verbrand heel gauw als een kreeft
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 ma 9 sep '13 23:30

  Reactie: Ja
  heb een hele gevoelige huid en daar ben ik best zuinig op. Als kind verbrande ik altijd heel erg omdat er toen nog geen smeersels waren. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_100003327158799 wo 11 sep '13 19:54

  Reactie: Soms
  ik vergeet het nog weleens als ik op de fiets wegga dan kom ik erachter als ik al een eind op weg ben. .verder denk ik er wel goed bij na want je hebt tenslotte maar één huid
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 12 sep '13 15:15

  Reactie: Ja
  En zorg dat ik niet steeds in de felle zon zit. En ga niet elke dag in de zon. Een dagje in de schaduw is ook lekker!
  Reageer!
Lilian Marijnissen volgt Emile Roemer op als SP-leider

13.12.2017 - Deze ochtend werd bekend dat Emile Roemer opstapt als SP-leider. Lilian Marijnissen volgt hem op. Wat weten we al over de nieuwe SP-leider? Vriendin interviewde haar eerder dit jaar.

Lees meer

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 67 |