×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Gesmeerd nazomeren

Gesmeerd nazomeren
08.09.2013 -

Beetje bij beetje komt er helaas een einde aan de zomer. En waarschijnlijk heb je een lekker kleurtje opgebouwd. Dat hoeft echter niet te betekenen dat je huid nu optimaal beschermd is tegen de zon…


Dat is gebleken uit een recent verschenen onderzoek. Ga jij vaak nog even onder de zonnebank voordat je op vakantie gaat? Dat kun je beter niet meer doen. Je hebt volgens het onderzoek dan meer kans om te verbranden dan vakantiegangers die zich niet bijbruinen.

De wetenschappers hebben 163 vakantievierende studenten onderzocht. Degenen die voorafgaand aan het tripje een bezoekje aan de zonnebank brachten, gingen vooral met een verbrande huid naar huis. De gedachte dat je wilt bijbruinen om verbranding te voorkomen, is zo gek nog niet. Maar zo’n bruin basislaagje is slechts vergelijkbaar met factor 4: niet veel dus.

De vakantiegangers die al een beetje waren bijgebruind, lagen vaak onbeschermd in de zon, waardoor ze sneller verbrandden. Natuurlijk verbrand je minder snel als je al een tintje hebt, maar blijf je dus wel gewoon insmeren. Ook als we deze maand nog gezegend zijn met een mooie, lange nazomer!

Bron: www.womenshealthmag.nl

Plaats een reactie

Bescherm jij je huid goed?

  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 8 sep '13 15:56

  Reactie: Ja
  Zeker wel dat ik mijn huid goed bescherm en meerdere keren smeren doe ik zeker wel . Verbrand dan echt niet meer daar ik een fervent zonaanbidster ben .
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 8 sep '13 16:53

  Reactie: Soms
  Ik zou het eigenlijk wat meer moeten insmeren want ik verbrand heel gauw als een kreeft
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 ma 9 sep '13 23:30

  Reactie: Ja
  heb een hele gevoelige huid en daar ben ik best zuinig op. Als kind verbrande ik altijd heel erg omdat er toen nog geen smeersels waren. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_100003327158799 wo 11 sep '13 19:54

  Reactie: Soms
  ik vergeet het nog weleens als ik op de fiets wegga dan kom ik erachter als ik al een eind op weg ben. .verder denk ik er wel goed bij na want je hebt tenslotte maar één huid
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 12 sep '13 15:15

  Reactie: Ja
  En zorg dat ik niet steeds in de felle zon zit. En ga niet elke dag in de zon. Een dagje in de schaduw is ook lekker!
  Reageer!
 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |