×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De bloemetjes en de bijtjes..

De bloemetjes en de bijtjes..
24.08.2013 -

Heb jij een paar pubers thuis? Dan is de kans groot dat zij al meer op hun kerfstok hebben dan jij denkt…


Uit een onderzoek van J/M (een tijdschrift voor ouders) is namelijk gebleken dat Nederlandse ouders de seksuele belangstelling en activiteiten van hun kids onderschatten. Er is een groot verschil tussen wat ouders denken en wat hun tieners daadwerkelijk doen.

Zo wordt tongzoenen onderschat. 13 procent van de ouders denkt dat er wel een keertje is gezoend, terwijl 32 procent van de kinderen dat al gedaan heeft. Het verschil in verliefdheid is ook groot. 87 procent van de tieners is of was verliefd, terwijl slechts 67 procent van de ouders dat denkt. Een ander groot verschil is ook zichtbaar bij pornoblaadjes kijken. Een kleine 8 procent van de ouders vermoedt het, terwijl 22 procent van de pubers daadwerkelijk wel eens een Playboy in handen heeft.

Verder vindt driekwart van de ouders dat kinderen tegenwoordig op veel te jonge leeftijd met seks bezig zijn. Slechts 8 procent maakt zich helemaal geen zorgen over de invloed van de huidige seksuele gewoonten en moraal op hun tieners. Tot slot blijkt uit het onderzoek dat homoseksualiteit een van de minst besproken onderwerpen is tussen ouder en kind. Het thema wordt zelfs doodgezwegen door 1 op de 3 ouders.

Bron: www.nu.nl

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Onderschat jij jouw kinderen, denk je?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  ineke.kroezen za 24 aug '13 17:50

  Reactie: Nee, denk het niet
  Mijn dochtet heeft zowel vriedjes gehad als vriendinnetjes. wij zijn heel open.....ze doet aan tongzoenen en een vriendje heeft al aan haar borstjes gevoeld.....verder zegt ze pas sex te willen hebben als ze 16 jaar is. Ze zal zeker dingen verzwijgen! Maar hebben we dat niey allemaal gedaan vroeger.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 24 aug '13 19:03

  Reactie: Nee, denk het niet
  Dat, denk het niet, is eigenlijk ik weet zeker van niet. Gelukkig is het onderwerp seks geen taboe in ons huis en bespreken we veel met onze puberzoon van 16 Ik ben blij dat hij open en eerlijk is naar ons. Op die leeftijd zijn ze immers nog erg naïef.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 24 aug '13 20:43

  Reactie: Nee, denk het niet
  Gelukkig zijn we heel open en wordt er over van alles gepraat, heerlijk dat dat kan, kon ik vroeger nl niet
  Reageer!
Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
OG3NE en vader Rick halen veel steun uit gezinstatoeage

16.08.2017 - Dit zeggen de meiden op Instagram. Voor het overlijden van hun moeder Isolde, lieten ze met het hele gezin een tatoeage zetten.

Lees meer
Minderjarigen per september recht op studiefinanciering

15.08.2017 - Goed nieuws voor studenten (hbo en universiteit) onder de achttien jaar: per 1 september 2017 gelden nieuwe regels voor de studiefinanciering. Lees hier wat de nieuwe regeling inhoudt.

Lees meer
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer

1

Humor op social media over eieren met fipronilgehalte

03.08.2017 - We lopen allemaal op eieren als het over opmerkingen plaatsen gaat, maar deze fanatieke twitteraars maken de situatie op een humoristische manier bespreekbaar.

Lees meer
Els: 'Iemands familieleden vinden geeft een kick'

02.08.2017 - Els Leijs (64) werkt als familierechercheur: ze helpt adoptiekinderen, kinderen van onbekende vaders en donorkinderen om hun biologische ouders te traceren. “Laatst vond iemand na twintig jaar zoeken haar vader. Geweldig!”

Lees meer
Penoza het nieuwe seizoen: de officiële trailer bekijk je hier

02.08.2017 - Seizoen vijf van Penoza gaat eind deze maand van start en wij kunnen niet wachten! Want het is tevens ook het laatste seizoen. Vanmorgen gaf Penoza de eerste beelden vrij en dat belooft wat.

Video
Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 64 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

 • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
 • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
 • Een gevulde goodiebag
 • Leuke extra’s!