×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De bloemetjes en de bijtjes..

De bloemetjes en de bijtjes..
24.08.2013 -

Heb jij een paar pubers thuis? Dan is de kans groot dat zij al meer op hun kerfstok hebben dan jij denkt…


Uit een onderzoek van J/M (een tijdschrift voor ouders) is namelijk gebleken dat Nederlandse ouders de seksuele belangstelling en activiteiten van hun kids onderschatten. Er is een groot verschil tussen wat ouders denken en wat hun tieners daadwerkelijk doen.

Zo wordt tongzoenen onderschat. 13 procent van de ouders denkt dat er wel een keertje is gezoend, terwijl 32 procent van de kinderen dat al gedaan heeft. Het verschil in verliefdheid is ook groot. 87 procent van de tieners is of was verliefd, terwijl slechts 67 procent van de ouders dat denkt. Een ander groot verschil is ook zichtbaar bij pornoblaadjes kijken. Een kleine 8 procent van de ouders vermoedt het, terwijl 22 procent van de pubers daadwerkelijk wel eens een Playboy in handen heeft.

Verder vindt driekwart van de ouders dat kinderen tegenwoordig op veel te jonge leeftijd met seks bezig zijn. Slechts 8 procent maakt zich helemaal geen zorgen over de invloed van de huidige seksuele gewoonten en moraal op hun tieners. Tot slot blijkt uit het onderzoek dat homoseksualiteit een van de minst besproken onderwerpen is tussen ouder en kind. Het thema wordt zelfs doodgezwegen door 1 op de 3 ouders.

Bron: www.nu.nl

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Onderschat jij jouw kinderen, denk je?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  ineke.kroezen za 24 aug '13 17:50

  Reactie: Nee, denk het niet
  Mijn dochtet heeft zowel vriedjes gehad als vriendinnetjes. wij zijn heel open.....ze doet aan tongzoenen en een vriendje heeft al aan haar borstjes gevoeld.....verder zegt ze pas sex te willen hebben als ze 16 jaar is. Ze zal zeker dingen verzwijgen! Maar hebben we dat niey allemaal gedaan vroeger.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 24 aug '13 19:03

  Reactie: Nee, denk het niet
  Dat, denk het niet, is eigenlijk ik weet zeker van niet. Gelukkig is het onderwerp seks geen taboe in ons huis en bespreken we veel met onze puberzoon van 16 Ik ben blij dat hij open en eerlijk is naar ons. Op die leeftijd zijn ze immers nog erg naïef.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 24 aug '13 20:43

  Reactie: Nee, denk het niet
  Gelukkig zijn we heel open en wordt er over van alles gepraat, heerlijk dat dat kan, kon ik vroeger nl niet
  Reageer!
 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |