×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De bloemetjes en de bijtjes..

De bloemetjes en de bijtjes..
24.08.2013 -

Heb jij een paar pubers thuis? Dan is de kans groot dat zij al meer op hun kerfstok hebben dan jij denkt…


Uit een onderzoek van J/M (een tijdschrift voor ouders) is namelijk gebleken dat Nederlandse ouders de seksuele belangstelling en activiteiten van hun kids onderschatten. Er is een groot verschil tussen wat ouders denken en wat hun tieners daadwerkelijk doen.

Zo wordt tongzoenen onderschat. 13 procent van de ouders denkt dat er wel een keertje is gezoend, terwijl 32 procent van de kinderen dat al gedaan heeft. Het verschil in verliefdheid is ook groot. 87 procent van de tieners is of was verliefd, terwijl slechts 67 procent van de ouders dat denkt. Een ander groot verschil is ook zichtbaar bij pornoblaadjes kijken. Een kleine 8 procent van de ouders vermoedt het, terwijl 22 procent van de pubers daadwerkelijk wel eens een Playboy in handen heeft.

Verder vindt driekwart van de ouders dat kinderen tegenwoordig op veel te jonge leeftijd met seks bezig zijn. Slechts 8 procent maakt zich helemaal geen zorgen over de invloed van de huidige seksuele gewoonten en moraal op hun tieners. Tot slot blijkt uit het onderzoek dat homoseksualiteit een van de minst besproken onderwerpen is tussen ouder en kind. Het thema wordt zelfs doodgezwegen door 1 op de 3 ouders.

Bron: www.nu.nl

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Onderschat jij jouw kinderen, denk je?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  ineke.kroezen za 24 aug '13 17:50

  Reactie: Nee, denk het niet
  Mijn dochtet heeft zowel vriedjes gehad als vriendinnetjes. wij zijn heel open.....ze doet aan tongzoenen en een vriendje heeft al aan haar borstjes gevoeld.....verder zegt ze pas sex te willen hebben als ze 16 jaar is. Ze zal zeker dingen verzwijgen! Maar hebben we dat niey allemaal gedaan vroeger.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 24 aug '13 19:03

  Reactie: Nee, denk het niet
  Dat, denk het niet, is eigenlijk ik weet zeker van niet. Gelukkig is het onderwerp seks geen taboe in ons huis en bespreken we veel met onze puberzoon van 16 Ik ben blij dat hij open en eerlijk is naar ons. Op die leeftijd zijn ze immers nog erg naïef.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 24 aug '13 20:43

  Reactie: Nee, denk het niet
  Gelukkig zijn we heel open en wordt er over van alles gepraat, heerlijk dat dat kan, kon ik vroeger nl niet
  Reageer!