×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De bloemetjes en de bijtjes..

De bloemetjes en de bijtjes..
24.08.2013 -

Heb jij een paar pubers thuis? Dan is de kans groot dat zij al meer op hun kerfstok hebben dan jij denkt…


Uit een onderzoek van J/M (een tijdschrift voor ouders) is namelijk gebleken dat Nederlandse ouders de seksuele belangstelling en activiteiten van hun kids onderschatten. Er is een groot verschil tussen wat ouders denken en wat hun tieners daadwerkelijk doen.

Zo wordt tongzoenen onderschat. 13 procent van de ouders denkt dat er wel een keertje is gezoend, terwijl 32 procent van de kinderen dat al gedaan heeft. Het verschil in verliefdheid is ook groot. 87 procent van de tieners is of was verliefd, terwijl slechts 67 procent van de ouders dat denkt. Een ander groot verschil is ook zichtbaar bij pornoblaadjes kijken. Een kleine 8 procent van de ouders vermoedt het, terwijl 22 procent van de pubers daadwerkelijk wel eens een Playboy in handen heeft.

Verder vindt driekwart van de ouders dat kinderen tegenwoordig op veel te jonge leeftijd met seks bezig zijn. Slechts 8 procent maakt zich helemaal geen zorgen over de invloed van de huidige seksuele gewoonten en moraal op hun tieners. Tot slot blijkt uit het onderzoek dat homoseksualiteit een van de minst besproken onderwerpen is tussen ouder en kind. Het thema wordt zelfs doodgezwegen door 1 op de 3 ouders.

Bron: www.nu.nl

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Onderschat jij jouw kinderen, denk je?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  ineke.kroezen za 24 aug '13 17:50

  Reactie: Nee, denk het niet
  Mijn dochtet heeft zowel vriedjes gehad als vriendinnetjes. wij zijn heel open.....ze doet aan tongzoenen en een vriendje heeft al aan haar borstjes gevoeld.....verder zegt ze pas sex te willen hebben als ze 16 jaar is. Ze zal zeker dingen verzwijgen! Maar hebben we dat niey allemaal gedaan vroeger.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 24 aug '13 19:03

  Reactie: Nee, denk het niet
  Dat, denk het niet, is eigenlijk ik weet zeker van niet. Gelukkig is het onderwerp seks geen taboe in ons huis en bespreken we veel met onze puberzoon van 16 Ik ben blij dat hij open en eerlijk is naar ons. Op die leeftijd zijn ze immers nog erg naïef.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 24 aug '13 20:43

  Reactie: Nee, denk het niet
  Gelukkig zijn we heel open en wordt er over van alles gepraat, heerlijk dat dat kan, kon ik vroeger nl niet
  Reageer!

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |