Placeholder

De bloemetjes en de bijtjes..

Heb jij een paar pubers thuis? Dan is de kans groot dat zij al meer op hun kerfstok hebben dan jij denkt…

Heb jij een paar pubers thuis? Dan is de kans groot dat zij al meer op hun kerfstok hebben dan jij denkt…

Uit een onderzoek van J/M (een tijdschrift voor ouders) is namelijk gebleken dat Nederlandse ouders de seksuele belangstelling en activiteiten van hun kids onderschatten. Er is een groot verschil tussen wat ouders denken en wat hun tieners daadwerkelijk doen.

Zo wordt tongzoenen onderschat. 13 procent van de ouders denkt dat er wel een keertje is gezoend, terwijl 32 procent van de kinderen dat al gedaan heeft. Het verschil in verliefdheid is ook groot. 87 procent van de tieners is of was verliefd, terwijl slechts 67 procent van de ouders dat denkt. Een ander groot verschil is ook zichtbaar bij pornoblaadjes kijken. Een kleine 8 procent van de ouders vermoedt het, terwijl 22 procent van de pubers daadwerkelijk wel eens een Playboy in handen heeft.

Verder vindt driekwart van de ouders dat kinderen tegenwoordig op veel te jonge leeftijd met seks bezig zijn. Slechts 8 procent maakt zich helemaal geen zorgen over de invloed van de huidige seksuele gewoonten en moraal op hun tieners. Tot slot blijkt uit het onderzoek dat homoseksualiteit een van de minst besproken onderwerpen is tussen ouder en kind. Het thema wordt zelfs doodgezwegen door 1 op de 3 ouders.

Bron: www.nu.nl