×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Rode lippen zijn sexy

Rode lippen zijn sexy
22.08.2013 -

Marilyn Monroe en Rihanna weten het al langer dan vandaag: rode lippenstift is sexy. Nu is het ook wetenschappelijk onderzocht, en wat blijkt? Mannen kijken langer naar een vrouw als ze rode lippenstift draagt.


De Universiteit van Manchester heeft dat onderzocht door de oogbewegingen van een testpanel te volgen. Dat testpanel bestond uit 50 mannen die naar verschillende foto’s van vrouwen moesten kijken.  De deelnemende mannen bleken gemiddeld 73 seconden naar een vrouw met rode lippenstift te kijken. Een dame met roze, gestifte lippen werd 6,3 seconden bekeken en vrouwen zonder lippenstift kregen slechts 2,2 seconden van hun aandacht.

Heb je een baantje in de horeca? Draag dan eens wat vaker rode lippenstift, want je krijgt meer fooi! Uit een eerder Frans onderzoek is gebleken dat serveersters met rode lippenstift van de helft van alle mannelijke klanten fooi kregen. Bediendes met bruine of roze lippenstift kregen van slechts 30 procent van de mannen fooi. Achteraf gaven de heren ook toe dat ze serveersters met rode lippenstift aantrekkelijker vonden.

Bron: www.nu.nl

Plaats een reactie

Draag jij vaak rode lippenstift?

  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 22 aug '13 17:05

  Reactie: Ja, altijd
  Rood staat me heel erg goed. Mijn favoriete kleur is het ook nog eens dus vandaar...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 vr 23 aug '13 09:52

  Reactie: Nee, dat is helemaal niets voor mij
  Rode lippen zijn lelijk, maar dat is mijn mening. Kan me niet voorstellen dat het mannen uitnodigd om een vrouw te zoenen. Het trekt wel de aandacht, dat wel. Ik hou zelf meer van een zachte kleur lipgloss. Zag laatst een foto van Ilse deLange met rode lippen en een heel wit gezicht, ze ziet eruit als een spook.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 di 27 aug '13 16:57

  Reactie: Soms
  Ik vind rood altijd heel vrouwelijk staan.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lady-bird-only za 31 aug '13 22:35

  Reactie: Nee, dat is helemaal niets voor mij
  nou nee , gewoon omdat ik vinddat het echt niet bij mij past ! vind het te opzichtig . Ik met mijn afro look ,heb het liefst oranje bruine lippenstift of lip gloss .
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 19 sep '13 20:21

  Reactie: Soms
  Ik heb verschillende kleuren en rood heb ik pas gekocht maar moet er wel aan wennen .
  Reageer!