×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Rode lippen zijn sexy

Rode lippen zijn sexy
22.08.2013 -

Marilyn Monroe en Rihanna weten het al langer dan vandaag: rode lippenstift is sexy. Nu is het ook wetenschappelijk onderzocht, en wat blijkt? Mannen kijken langer naar een vrouw als ze rode lippenstift draagt.


De Universiteit van Manchester heeft dat onderzocht door de oogbewegingen van een testpanel te volgen. Dat testpanel bestond uit 50 mannen die naar verschillende foto’s van vrouwen moesten kijken.  De deelnemende mannen bleken gemiddeld 73 seconden naar een vrouw met rode lippenstift te kijken. Een dame met roze, gestifte lippen werd 6,3 seconden bekeken en vrouwen zonder lippenstift kregen slechts 2,2 seconden van hun aandacht.

Heb je een baantje in de horeca? Draag dan eens wat vaker rode lippenstift, want je krijgt meer fooi! Uit een eerder Frans onderzoek is gebleken dat serveersters met rode lippenstift van de helft van alle mannelijke klanten fooi kregen. Bediendes met bruine of roze lippenstift kregen van slechts 30 procent van de mannen fooi. Achteraf gaven de heren ook toe dat ze serveersters met rode lippenstift aantrekkelijker vonden.

Bron: www.nu.nl

Plaats een reactie

Draag jij vaak rode lippenstift?

  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 22 aug '13 17:05

  Reactie: Ja, altijd
  Rood staat me heel erg goed. Mijn favoriete kleur is het ook nog eens dus vandaar...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 vr 23 aug '13 09:52

  Reactie: Nee, dat is helemaal niets voor mij
  Rode lippen zijn lelijk, maar dat is mijn mening. Kan me niet voorstellen dat het mannen uitnodigd om een vrouw te zoenen. Het trekt wel de aandacht, dat wel. Ik hou zelf meer van een zachte kleur lipgloss. Zag laatst een foto van Ilse deLange met rode lippen en een heel wit gezicht, ze ziet eruit als een spook.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 di 27 aug '13 16:57

  Reactie: Soms
  Ik vind rood altijd heel vrouwelijk staan.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lady-bird-only za 31 aug '13 22:35

  Reactie: Nee, dat is helemaal niets voor mij
  nou nee , gewoon omdat ik vinddat het echt niet bij mij past ! vind het te opzichtig . Ik met mijn afro look ,heb het liefst oranje bruine lippenstift of lip gloss .
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 19 sep '13 20:21

  Reactie: Soms
  Ik heb verschillende kleuren en rood heb ik pas gekocht maar moet er wel aan wennen .
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |