×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lieve collega’s krijgen meer

Lieve collega’s krijgen meer
19.08.2013 -

Ga je binnenkort solliciteren? Zeg dan dat je behulpzaam bent voor collega’s en je hebt een grotere kans op een hoger, maandelijks salaris dan de sollicitanten die dat niet zeggen. Dat is gebleken uit een experiment van psychologen van de Vrije Universiteit (VU).


Sollicitanten die aangeven zich vooral te richten op hun eigen taken, maken minder snel kans op een hoger salaris. De behulpzame sollicitant heeft namelijk een hoger aanzien bij de werkgever. En dat levert diegene een leuke bonus op: ruim honderd euro meer dan de individualistische collega. Daarnaast worden hulpvaardige sollicitanten gezien als meer gewilde en fijnere collega’s om mee samen te werken.

Dit is onderzocht door middel van brieven. De onderzoekers hebben twee soorten brieven gemaakt. In de eerste brief werd de nadruk gelegd op een behulpzame collega. In de andere brief werd juist naar voren gebracht dat de sollicitant zelfzuchtig en individualistisch is. Potentiële werkgevers mochten deze fictieve sollicitanten beoordelen. Er werd daarbij onder andere gekeken naar reputatie, fysieke aantrekkelijkheid, startsalaris en voorkeur voor samenwerken. Dus, wees lief en het levert je meer op!

Bron: www.nu.nl

Plaats een reactie

Ben jij op je werk behulpzaam of individualistisch ingesteld?

    •  
    •  
    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie