×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Van hevig bloedverlies af

Van hevig bloedverlies af
27.06.2013 -

Heb jij tijdens je menstruatie last van hevig bloedverlies? Uit onderzoek blijkt dat dit nu relatief eenvoudig kan worden verholpen.


In haar promotieonderzoek concludeert Josien Penninx, gynaecoloog in opleiding, dat hevig menstrueel bloedverlies kan worden verholpen door verwijdering of beschadiging van het baarmoederslijmvlies. Dit is een relatief eenvoudige ingreep die onder plaatselijke verdoving kan worden uitgevoerd. De NovaSure-behandeling blijkt superieur aan andere behandelingen en voor de meeste vrouwen ook acceptabel.

Wat zijn nu de voordelen van zo’n behandeling? Ten eerste is het een veiligere, technisch simpelere en snellere verrichting dan andere behandelingen. Ten tweede is er minder verdoving nodig dan bij andere behandelingen en kan de ingreep poliklinisch of in dagopname worden uitgevoerd.

En met resultaat. Na de behandeling vermindert het menstrueel bloedverlies en bij ongeveer de helft van de vrouwen verdwijnt het zelfs helemaal, terwijl de baarmoeder behouden blijft.

Bron: www.gezondheidsnet.nl

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Heb jij last van hevig menstrueel bloedervlies?

  •  
  •  
  •  

8Reacties

 • Dit is niet ok!

  el´bojo do 27 jun '13 16:14

  Reactie: Zo af en toe..
  niet extreem voor mijn gevoel de eerste 2 dagen zijn wat erger daarna na genoeg niks meer
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 27 jun '13 16:18

  Reactie: Ja, ik heb er erg veel last van
  Gisteren dagopname in het ziekenhuis omdat ik het al maanden was,hoop dat het nu voorgoed wegblijft.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 27 jun '13 17:00

  Reactie: Ja, ik heb er erg veel last van
  Maar ik doe er niets aan. Wacht gewoon totdat ik echt in de overgang zit.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  angelique.vanosch.5 wo 10 jul '13 14:53

  Reactie: Ja, ik heb er erg veel last van
  Toevallig vanmorgen naar de huisarts geweest. Uitstrijkje laten maken en baarmoederslijmvlies was wat geirriteerd. Morgen belt ze nog terug of ik iets met hormonen kan gebruiken om zo de menstruatie wat normaler te krijgen. Als ik dit lees lijkt me dat eigenlijk wel een betere oplossing??
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 18 jul '13 12:10

  Reactie: Ja, ik heb er erg veel last van
  Zou dit ook graag willen maar omdat ik een leesboom heb is dit voor mj niet mogelijk volgens de artsen. Mede door deze vleesboom is het bloedverlies ook heftig.
  Reageer!
  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem do 18 jul '13 12:12

   bedoelde natuurlijk een vleesboom

 • Dit is niet ok!

  LadyMum vr 9 aug '13 01:33

  Reactie: Ja, ik heb er erg veel last van
  Jep helaas wel, ik heb het al jaren en kan er zelfs de eerst 2-3 dagen goed ziek van zijn... Hoort erbij en ben niet anders gewend maar leuk is anders.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 za 10 aug '13 18:34

  Reactie: Ja, ik heb er erg veel last van
  Eigenlijk moet ik zeggen, ik had er vreselijk veel last van. Zit nu alweer heel wat jaartjes in de overgang, dus dat bloedverlies is allang over.Ik was altijd doodziek van die ellende en daarom ben ik toen geopereerd.
  Reageer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |