×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Van hevig bloedverlies af

Van hevig bloedverlies af
27.06.2013 -

Heb jij tijdens je menstruatie last van hevig bloedverlies? Uit onderzoek blijkt dat dit nu relatief eenvoudig kan worden verholpen.


In haar promotieonderzoek concludeert Josien Penninx, gynaecoloog in opleiding, dat hevig menstrueel bloedverlies kan worden verholpen door verwijdering of beschadiging van het baarmoederslijmvlies. Dit is een relatief eenvoudige ingreep die onder plaatselijke verdoving kan worden uitgevoerd. De NovaSure-behandeling blijkt superieur aan andere behandelingen en voor de meeste vrouwen ook acceptabel.

Wat zijn nu de voordelen van zo’n behandeling? Ten eerste is het een veiligere, technisch simpelere en snellere verrichting dan andere behandelingen. Ten tweede is er minder verdoving nodig dan bij andere behandelingen en kan de ingreep poliklinisch of in dagopname worden uitgevoerd.

En met resultaat. Na de behandeling vermindert het menstrueel bloedverlies en bij ongeveer de helft van de vrouwen verdwijnt het zelfs helemaal, terwijl de baarmoeder behouden blijft.

Bron: www.gezondheidsnet.nl

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Heb jij last van hevig menstrueel bloedervlies?

  •  
  •  
  •  

8Reacties

 • Dit is niet ok!

  el´bojo do 27 jun '13 16:14

  Reactie: Zo af en toe..
  niet extreem voor mijn gevoel de eerste 2 dagen zijn wat erger daarna na genoeg niks meer
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 27 jun '13 16:18

  Reactie: Ja, ik heb er erg veel last van
  Gisteren dagopname in het ziekenhuis omdat ik het al maanden was,hoop dat het nu voorgoed wegblijft.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 27 jun '13 17:00

  Reactie: Ja, ik heb er erg veel last van
  Maar ik doe er niets aan. Wacht gewoon totdat ik echt in de overgang zit.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  angelique.vanosch.5 wo 10 jul '13 14:53

  Reactie: Ja, ik heb er erg veel last van
  Toevallig vanmorgen naar de huisarts geweest. Uitstrijkje laten maken en baarmoederslijmvlies was wat geirriteerd. Morgen belt ze nog terug of ik iets met hormonen kan gebruiken om zo de menstruatie wat normaler te krijgen. Als ik dit lees lijkt me dat eigenlijk wel een betere oplossing??
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 18 jul '13 12:10

  Reactie: Ja, ik heb er erg veel last van
  Zou dit ook graag willen maar omdat ik een leesboom heb is dit voor mj niet mogelijk volgens de artsen. Mede door deze vleesboom is het bloedverlies ook heftig.
  Reageer!
  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem do 18 jul '13 12:12

   bedoelde natuurlijk een vleesboom

 • Dit is niet ok!

  LadyMum vr 9 aug '13 01:33

  Reactie: Ja, ik heb er erg veel last van
  Jep helaas wel, ik heb het al jaren en kan er zelfs de eerst 2-3 dagen goed ziek van zijn... Hoort erbij en ben niet anders gewend maar leuk is anders.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 za 10 aug '13 18:34

  Reactie: Ja, ik heb er erg veel last van
  Eigenlijk moet ik zeggen, ik had er vreselijk veel last van. Zit nu alweer heel wat jaartjes in de overgang, dus dat bloedverlies is allang over.Ik was altijd doodziek van die ellende en daarom ben ik toen geopereerd.
  Reageer!
Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
OG3NE en vader Rick halen veel steun uit gezinstatoeage

16.08.2017 - Dit zeggen de meiden op Instagram. Voor het overlijden van hun moeder Isolde, lieten ze met het hele gezin een tatoeage zetten.

Lees meer
Minderjarigen per september recht op studiefinanciering

15.08.2017 - Goed nieuws voor studenten (hbo en universiteit) onder de achttien jaar: per 1 september 2017 gelden nieuwe regels voor de studiefinanciering. Lees hier wat de nieuwe regeling inhoudt.

Lees meer
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer

1

Humor op social media over eieren met fipronilgehalte

03.08.2017 - We lopen allemaal op eieren als het over opmerkingen plaatsen gaat, maar deze fanatieke twitteraars maken de situatie op een humoristische manier bespreekbaar.

Lees meer
Els: 'Iemands familieleden vinden geeft een kick'

02.08.2017 - Els Leijs (64) werkt als familierechercheur: ze helpt adoptiekinderen, kinderen van onbekende vaders en donorkinderen om hun biologische ouders te traceren. “Laatst vond iemand na twintig jaar zoeken haar vader. Geweldig!”

Lees meer
Penoza het nieuwe seizoen: de officiële trailer bekijk je hier

02.08.2017 - Seizoen vijf van Penoza gaat eind deze maand van start en wij kunnen niet wachten! Want het is tevens ook het laatste seizoen. Vanmorgen gaf Penoza de eerste beelden vrij en dat belooft wat.

Video
Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 64 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

UPDATE

De eerste deelnemers van de Vriendin Shopdag in Tilburg zijn bekend!

Profiteer op zaterdag 9 september van mooie kortingen of andere leuke voordelen bij o.a. Miss Etam, La Ligna, Shoeby, Vero Moda, Triumph, Siebel Juweliers, Intersport, Roy Donders, unieke Tilburgse winkels en diverse horecagelegenheden zoals restaurants en Jack’s Casino.

De komende weken komen hier nog meer deelnemers bij….