×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Proefdiervrije make-up

Proefdiervrije make-up
31.01.2013 -

Goed nieuws voor alle dierenliefhebbers! De Europese Unie wil vanaf 11 maart 2013 ervoor zorgen dat alle make-up in de EU proefdiervrij is. Er mag niet meer op dieren getest worden en producten waarbij dat wel is gebeurd, mogen niet verkocht worden in de EU.


In Nederland geldt er al sinds 1997 een verbod op dierproeven voor cosmetica. Pas in 2004 is dit verbod gaan gelden voor heel Europa. Nu wil de EU dat ook de producten die buiten Europa zijn getest met behulp van dierproeven, binnen Europa worden verboden. Er is helaas nog wel een discussie gaande of de Europese Unie deze deadline wel gaat halen. De EU is bang dat er problemen ontstaan in de productie van cosmetica en dat de handel benadeeld wordt. 

Plaats een reactie

Koop jij al proefdiervrije make-up?

  •  
  •  
  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  Kathlinne do 31 jan '13 15:37

  Reactie: Ja, alleen maar
  Jammer genoeg mogen de ingrediënten van dierproefvrije make-up, individueel nog wel op dieren getest worden, voordat ze in make-up verwerkt worden. Hopelijk wordt dat gat in de wet ook snel gedicht!
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   felice.schulze wo 13 feb '13 12:25

   Dat hoop ik ook. Felice.

 • Dit is niet ok!

  Sunshine91 do 31 jan '13 15:42

  Reactie: Ja, ik probeer het wel
  Ik probeer altijd iets te kopen dat dier vrij is. Maar zo vaak koop ik toch geen make up. Ik draag het wel, maar minimaal.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Loesje89 do 31 jan '13 20:32

  Reactie: Nee, ik let er nooit zo op
  eigenlijk best zielig voor die dieren.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1463598770611130 vr 1 feb '13 12:30

  Reactie: Ja, alleen maar
  Bij The Body Shop
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  theresia.petram zo 3 feb '13 10:03

  Reactie: Ja, alleen maar
  al jaren de hema is dier proefvrij yves rocher en body shop
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 di 5 feb '13 15:11

  Reactie: Ja, alleen maar
  Ik vind dit wel belangrijk en al die rommel met te veel parfum er in ,daar kan ik heel slecht tegen met mijn gevoelige huid.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  felice.schulze wo 13 feb '13 12:22

  Reactie: Nee, ik let er nooit zo op
  Maar ik koop ook amper make up. Alleen maar mascara van de Etos. Na het douchen als mijn huid erg droog voelt smeer ik gewoon creme uit de bekende blauwe doos. Meer vind ik amper nodig. En als ik in de zon een badje neem smeer ik olijfolie tegen uitdrogen. Maar ik heb ook een licht getinte huid, die snel bruint. Heb je een erg blanke huid is olijfolie niet direct aanbevelingswaardig. Groetjes, Felice.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Sida zo 5 mei '13 17:07

  Reactie: Nee, ik let er nooit zo op
  Kent er iemand een merk ik gebruik nu make up van Max,NYC,Yvsent Laurent,Miss Sporty
  Reageer!
Lilian Marijnissen volgt Emile Roemer op als SP-leider

13.12.2017 - Deze ochtend werd bekend dat Emile Roemer opstapt als SP-leider. Lilian Marijnissen volgt hem op. Wat weten we al over de nieuwe SP-leider? Vriendin interviewde haar eerder dit jaar.

Lees meer

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 67 |