×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

E(mpowerment)-day

E(mpowerment)-day
18.01.2013 -

Huiselijk geweld komt vaker voor dan je denkt. Uit onderzoek is gebleken dat 45% van alle vrouwen en mannen tussen de achttien en zeventig jaar ooit slachtoffer is geweest van huiselijk geweld. Stichting Zijweg organiseert 26 januari de E-day speciaal voor vrouwen die slachtoffer zijn (geweest) van partnergeweld.


Stichting Zijweg is een vrijwilligersorganisatie die bestaat uit vrouwen die zelf ook te maken hebben gehad met partnergeweld. Samen willen zij andere vrouwen helpen. Dat doen ze door onder andere E-day te organiseren.

E-day is bedoeld om vrouwen weer kracht te geven. Je ziet vaak dat vrouwen na partnergeweld empowerment nodig hebben om zichzelf te hervinden. Op E-day worden kennis-, kracht- en verwenworkshops gegeven gericht op individuele empowerment. Ook ontmoet je deze dag vele andere, sterke vrouwen die in een relatie zitten of hebben gezeten met huiselijk geweld. 

Het is een dag met vele leerzame ervaringen waar je hernieuwde kracht op kunt doen. E-day vindt zaterdag 26 januari in Amsterdam plaats. Zou jij hier bij willen zijn? Je kunt je nog steeds aanmelden. Kijk hier voor meer informatie over deze dag en hoe je je moet aanmelden. Zijweg zou eventueel voor kinderopvang kunnen zorgen, mits dit van tevoren wordt gemeld.

Plaats een reactie

Wat vind jij van dit initiatief?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  felice.schulze wo 13 feb '13 12:28

  Reactie: Ik denk dat het niet erg zal helpen
  Zulk geweld krijgt uitsluitend kans doordat een man of vrouw zichzelf voor de gek houdt. Dit bedoel ik m.b.t. angst en zogenaamd toch van iemand houden. Zo lang als een persoon niet voldoende kracht heeft eerlijk tegenover zichzelf te zijn en het dus niet te pikken als er geweld om de hoek komt kijken, zo lang helpen bijeenkomsten weinig. Felice.
  Reageer!
Kritiek op SIRE-campagne 'laat jongens weer jongens zijn'

26.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Dat zou beter zijn voor hun ontwikkeling. Bekijk de video hier.

Lees meer
Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips

25.07.2017 - Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Ook dit jaar zijn er weer zwarte zaterdagen waardoor je vaak in de file komt te staan op de Franse autowegen. Met deze tips ontkom je daar hopelijk aan.

Lees meer
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Vogelplas op Texel is Flamingo roze

18.07.2017 - Flamingo is een trend, maar in de Texelse waterplas Wagejot is er iets anders aan de hand...

Lees meer
MH17-monument wordt vandaag geopend

17.07.2017 - Vandaag is het drie jaar geleden dat de vliegtuigramp MH17 plaatsvond. Ronald A. Westerhuis heeft het monument ontworpen. De onthulling is live te volgen via NPO1.

Lees meer
Gedicht voor Abdelhak Nouri gaat social media over

14.07.2017 - Gisteren werd bekend dat de pas 20-jarige voetballer Abdelhak Nouri hersenletsel en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Robin van den Heuvel schreef een mooi gedicht voor hem. Hij las zijn gedicht voor bij RTL Late Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!