×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

E(mpowerment)-day

E(mpowerment)-day
18.01.2013 -

Huiselijk geweld komt vaker voor dan je denkt. Uit onderzoek is gebleken dat 45% van alle vrouwen en mannen tussen de achttien en zeventig jaar ooit slachtoffer is geweest van huiselijk geweld. Stichting Zijweg organiseert 26 januari de E-day speciaal voor vrouwen die slachtoffer zijn (geweest) van partnergeweld.


Stichting Zijweg is een vrijwilligersorganisatie die bestaat uit vrouwen die zelf ook te maken hebben gehad met partnergeweld. Samen willen zij andere vrouwen helpen. Dat doen ze door onder andere E-day te organiseren.

E-day is bedoeld om vrouwen weer kracht te geven. Je ziet vaak dat vrouwen na partnergeweld empowerment nodig hebben om zichzelf te hervinden. Op E-day worden kennis-, kracht- en verwenworkshops gegeven gericht op individuele empowerment. Ook ontmoet je deze dag vele andere, sterke vrouwen die in een relatie zitten of hebben gezeten met huiselijk geweld. 

Het is een dag met vele leerzame ervaringen waar je hernieuwde kracht op kunt doen. E-day vindt zaterdag 26 januari in Amsterdam plaats. Zou jij hier bij willen zijn? Je kunt je nog steeds aanmelden. Kijk hier voor meer informatie over deze dag en hoe je je moet aanmelden. Zijweg zou eventueel voor kinderopvang kunnen zorgen, mits dit van tevoren wordt gemeld.

Plaats een reactie

Wat vind jij van dit initiatief?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  felice.schulze wo 13 feb '13 12:28

  Reactie: Ik denk dat het niet erg zal helpen
  Zulk geweld krijgt uitsluitend kans doordat een man of vrouw zichzelf voor de gek houdt. Dit bedoel ik m.b.t. angst en zogenaamd toch van iemand houden. Zo lang als een persoon niet voldoende kracht heeft eerlijk tegenover zichzelf te zijn en het dus niet te pikken als er geweld om de hoek komt kijken, zo lang helpen bijeenkomsten weinig. Felice.
  Reageer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |