×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

E(mpowerment)-day

E(mpowerment)-day
18.01.2013 -

Huiselijk geweld komt vaker voor dan je denkt. Uit onderzoek is gebleken dat 45% van alle vrouwen en mannen tussen de achttien en zeventig jaar ooit slachtoffer is geweest van huiselijk geweld. Stichting Zijweg organiseert 26 januari de E-day speciaal voor vrouwen die slachtoffer zijn (geweest) van partnergeweld.


Stichting Zijweg is een vrijwilligersorganisatie die bestaat uit vrouwen die zelf ook te maken hebben gehad met partnergeweld. Samen willen zij andere vrouwen helpen. Dat doen ze door onder andere E-day te organiseren.

E-day is bedoeld om vrouwen weer kracht te geven. Je ziet vaak dat vrouwen na partnergeweld empowerment nodig hebben om zichzelf te hervinden. Op E-day worden kennis-, kracht- en verwenworkshops gegeven gericht op individuele empowerment. Ook ontmoet je deze dag vele andere, sterke vrouwen die in een relatie zitten of hebben gezeten met huiselijk geweld. 

Het is een dag met vele leerzame ervaringen waar je hernieuwde kracht op kunt doen. E-day vindt zaterdag 26 januari in Amsterdam plaats. Zou jij hier bij willen zijn? Je kunt je nog steeds aanmelden. Kijk hier voor meer informatie over deze dag en hoe je je moet aanmelden. Zijweg zou eventueel voor kinderopvang kunnen zorgen, mits dit van tevoren wordt gemeld.

Plaats een reactie

Wat vind jij van dit initiatief?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  felice.schulze wo 13 feb '13 12:28

  Reactie: Ik denk dat het niet erg zal helpen
  Zulk geweld krijgt uitsluitend kans doordat een man of vrouw zichzelf voor de gek houdt. Dit bedoel ik m.b.t. angst en zogenaamd toch van iemand houden. Zo lang als een persoon niet voldoende kracht heeft eerlijk tegenover zichzelf te zijn en het dus niet te pikken als er geweld om de hoek komt kijken, zo lang helpen bijeenkomsten weinig. Felice.
  Reageer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |