×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Meer zorgpremie als je ongezond leeft…?

Meer zorgpremie als je ongezond leeft…?
26.10.2012 -

Af en toe een stukje chocolade, een paar sigaretten per dag of één keer in de week een makkelijke magnetronmaaltijd. Het is allemaal niet heel gezond, maar wanneer leef je nou echt ongezond? En zou je dan meer zorgpremie moeten betalen dan iemand die heel gezond leeft?


Meer dan de helft van de zorgprofessionals en zorgmanagers vindt dat mensen met een ongezonde levensstijl meer ziektekostenpremie moeten gaan betalen. Dit blijkt uit een onderzoek onder zorgprofessionals en zorgmanagers.

Deze uitkomst is opvallend, omdat medewerkers in de zorg het normaal gesproken altijd belangrijk vonden dat zieke en gezonde mensen gelijk behandeld worden. In dat geval zou het risico dat je loopt om ziek te worden geen invloed moeten hebben op de premie. Daar denkt nu meer dan de helft anders over.

Hoe komt het dat deze zorgprofessionals en zorgmanagers hier opeens anders over zijn gaan denken? Waarschijnlijk spelen de steeds hogere kosten in de zorg een grote rol, net als de vergrijzing. Overal moet bezuinigd worden, dus waarschijnlijk ook in de zorg. Maar of dit de beste manier is? Wie bepaalt bijvoorbeeld of iemand ongezond leeft? Is dit alleen zo als je te zwaar bent? Of ook als je een prima gewicht hebt, maar wel een pakje sigaretten per dag rookt?

Bron: Zorgvisie en Arts en Auto

Plaats een reactie

Vind jij dat mensen die ongezond leven meer zorgpremie moeten betalen?

  •  
  •  

15Reacties

 • Dit is niet ok!

  MariisLoveszz vr 26 okt '12 18:38

  Reactie: Ja, omdat...
  Ik vind dat je best beloond mag worden als je je best doet om zo weinig mogelijk naar de huisarts te gaan.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Cathy0320 za 27 okt '12 08:30

  Reactie: Nee, omdat...
  Zo als op de foto is er altijd een vooroordeel, dat dikke mensen ongezond leven......slaat nergens op!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jolanda.vanderkleijn za 27 okt '12 10:27

  Reactie: Nee, omdat...
  ook slanke mensen allerlei ziektes kunnen krijgen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jolanda.vanderkleijn za 27 okt '12 10:28

  Reactie: Nee, omdat...
  als je gezond leeft ook ziek kunt worden.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 27 okt '12 15:32

  Reactie: Nee, omdat...
  zo komt er nooit een eind aan dan zouden sporters ook meer moeten gaan betalen want die hebben meer kans terecht te komen in het ziekenhuis en dan ook nog eens niet kunnen werken...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  riet1957 zo 28 okt '12 07:41

  Reactie: Nee, omdat...
  ik denk dat aanleg er ook mee te maken hebt,en mensen met een heel klein budget kopen ook voedsel dat goedkoper is,een gehaktschijf dat is ongezonder dan een kipfiletje,maar je hebt geen keus,ik noem maar een voorbeeld.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 28 okt '12 20:24

  Reactie: Ja, omdat...
  de rokers en alcohol verslaafden zeker meer risico's lopen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Rising Dream wo 31 okt '12 16:46

  Reactie: Nee, omdat...
  omdat ik vind dat iedereen recht heeft op zorg voor dezelfde premie , ongeacht of men gezond of ongezond leeft , en om op de foto te reageren , mensen die dik zijn leven niet per definitie ongezond hoor !
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wilma do 1 nov '12 14:15

  Reactie: Nee, omdat...
  iedereen zal wel eens ongezond leven moeten maar andere dingen zoals alcoholen dergelijke duurder maken opdeze manier gaat straks niemand meer naar de dokter is dat wat den haag wil
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  petra.scheepers.1 wo 7 nov '12 16:42

  Reactie: Nee, omdat...
  wij flinke dames moeten het al genoeg horen. maar ondertussen vinden de meesten mensen ons toch wel mooi om te zien ,alleen zullen zij dat niet laten merken,de regering heeft ons dit aangedaan,met al die smaak toevoegingen en de vele suikers en zouten overal in .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_820705271368368 wo 7 nov '12 19:39

  Reactie: Nee, omdat...
  het gewoon nergens op slaat dicriminatie,vind ik het . je moet nu niet denken die leeft zeker ongezond echt niet. maar nu is het dit en waar eindigt dit
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 11 nov '12 15:25

  Reactie: Nee, omdat...
  niet iedereen het zelf in de hand heeft daar mag je ze niet extra voor belasten .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  shunshine vr 23 nov '12 12:20

  Reactie: Nee, omdat...
  want waar gaat het heen in nederland,als dat zou gebeuren je kan ook te mager zijn om redenen,moet dan de zorgpremie ook omhoog,zou te zot zyn voor woorden als ze dit doorbommen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Peganuse do 29 nov '12 12:00

  Reactie: Ja, omdat...
  zij er voor kiezen risico's te lopen, voor die levenswijze van een ander hoef ik niet voor te betalen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  merle.zwaard1 do 3 jan '13 20:54

  Reactie: Nee, omdat...
  Niet alle dikke mensen kunnen daar iets aan doen dus nee ik vind dit geen goed idee
  Reageer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |