×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Meer zorgpremie als je ongezond leeft…?

Meer zorgpremie als je ongezond leeft…?
26.10.2012 -

Af en toe een stukje chocolade, een paar sigaretten per dag of één keer in de week een makkelijke magnetronmaaltijd. Het is allemaal niet heel gezond, maar wanneer leef je nou echt ongezond? En zou je dan meer zorgpremie moeten betalen dan iemand die heel gezond leeft?


Meer dan de helft van de zorgprofessionals en zorgmanagers vindt dat mensen met een ongezonde levensstijl meer ziektekostenpremie moeten gaan betalen. Dit blijkt uit een onderzoek onder zorgprofessionals en zorgmanagers.

Deze uitkomst is opvallend, omdat medewerkers in de zorg het normaal gesproken altijd belangrijk vonden dat zieke en gezonde mensen gelijk behandeld worden. In dat geval zou het risico dat je loopt om ziek te worden geen invloed moeten hebben op de premie. Daar denkt nu meer dan de helft anders over.

Hoe komt het dat deze zorgprofessionals en zorgmanagers hier opeens anders over zijn gaan denken? Waarschijnlijk spelen de steeds hogere kosten in de zorg een grote rol, net als de vergrijzing. Overal moet bezuinigd worden, dus waarschijnlijk ook in de zorg. Maar of dit de beste manier is? Wie bepaalt bijvoorbeeld of iemand ongezond leeft? Is dit alleen zo als je te zwaar bent? Of ook als je een prima gewicht hebt, maar wel een pakje sigaretten per dag rookt?

Bron: Zorgvisie en Arts en Auto

Plaats een reactie

Vind jij dat mensen die ongezond leven meer zorgpremie moeten betalen?

  •  
  •  

15Reacties

 • Dit is niet ok!

  MariisLoveszz vr 26 okt '12 18:38

  Reactie: Ja, omdat...
  Ik vind dat je best beloond mag worden als je je best doet om zo weinig mogelijk naar de huisarts te gaan.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Cathy0320 za 27 okt '12 08:30

  Reactie: Nee, omdat...
  Zo als op de foto is er altijd een vooroordeel, dat dikke mensen ongezond leven......slaat nergens op!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jolanda.vanderkleijn za 27 okt '12 10:27

  Reactie: Nee, omdat...
  ook slanke mensen allerlei ziektes kunnen krijgen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jolanda.vanderkleijn za 27 okt '12 10:28

  Reactie: Nee, omdat...
  als je gezond leeft ook ziek kunt worden.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 27 okt '12 15:32

  Reactie: Nee, omdat...
  zo komt er nooit een eind aan dan zouden sporters ook meer moeten gaan betalen want die hebben meer kans terecht te komen in het ziekenhuis en dan ook nog eens niet kunnen werken...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  riet1957 zo 28 okt '12 07:41

  Reactie: Nee, omdat...
  ik denk dat aanleg er ook mee te maken hebt,en mensen met een heel klein budget kopen ook voedsel dat goedkoper is,een gehaktschijf dat is ongezonder dan een kipfiletje,maar je hebt geen keus,ik noem maar een voorbeeld.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 28 okt '12 20:24

  Reactie: Ja, omdat...
  de rokers en alcohol verslaafden zeker meer risico's lopen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Rising Dream wo 31 okt '12 16:46

  Reactie: Nee, omdat...
  omdat ik vind dat iedereen recht heeft op zorg voor dezelfde premie , ongeacht of men gezond of ongezond leeft , en om op de foto te reageren , mensen die dik zijn leven niet per definitie ongezond hoor !
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wilma do 1 nov '12 14:15

  Reactie: Nee, omdat...
  iedereen zal wel eens ongezond leven moeten maar andere dingen zoals alcoholen dergelijke duurder maken opdeze manier gaat straks niemand meer naar de dokter is dat wat den haag wil
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  petra.scheepers.1 wo 7 nov '12 16:42

  Reactie: Nee, omdat...
  wij flinke dames moeten het al genoeg horen. maar ondertussen vinden de meesten mensen ons toch wel mooi om te zien ,alleen zullen zij dat niet laten merken,de regering heeft ons dit aangedaan,met al die smaak toevoegingen en de vele suikers en zouten overal in .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_820705271368368 wo 7 nov '12 19:39

  Reactie: Nee, omdat...
  het gewoon nergens op slaat dicriminatie,vind ik het . je moet nu niet denken die leeft zeker ongezond echt niet. maar nu is het dit en waar eindigt dit
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 11 nov '12 15:25

  Reactie: Nee, omdat...
  niet iedereen het zelf in de hand heeft daar mag je ze niet extra voor belasten .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  shunshine vr 23 nov '12 12:20

  Reactie: Nee, omdat...
  want waar gaat het heen in nederland,als dat zou gebeuren je kan ook te mager zijn om redenen,moet dan de zorgpremie ook omhoog,zou te zot zyn voor woorden als ze dit doorbommen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Peganuse do 29 nov '12 12:00

  Reactie: Ja, omdat...
  zij er voor kiezen risico's te lopen, voor die levenswijze van een ander hoef ik niet voor te betalen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  merle.zwaard1 do 3 jan '13 20:54

  Reactie: Nee, omdat...
  Niet alle dikke mensen kunnen daar iets aan doen dus nee ik vind dit geen goed idee
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |