×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Verborgen alcoholisme

Verborgen alcoholisme van vrouwen
16.09.2012 -

Altijd gedacht dat alcoholisme voornamelijk een mannenprobleem was? Uit onderzoek blijkt dat juist onder vrouwen het alcoholmisbruik toeneemt. Vooral in de categorie hoogopgeleide vrouwen boven de 40 is het alcoholgebruik gestegen.


De voornaamste reden voor vrouwen om te drinken is de stress bij het combineren van werk en gezin. Daarnaast spelen ook spanningen binnen hun relatie en stress door de vele zorgtaken een grote rol. Vrouwen vragen veel van zichzelf en willen de ideale moeder of vrouw zijn. Het drinken van alcohol gebeurt om alle spanning van het dagelijks leven even te vergeten.

 In vergelijking tot mannen zijn vrouwen gevoeliger voor de negatieve effecten van alcohol drinken. Door een lager lichaamsgewicht en minder volume lichaamsvocht is het alcoholpercentage snel hoger. Daarnaast breekt het lichaam van een vrouw alcohol minder snel af dan het lichaam van een man, omdat er minder enzymen worden aangemaakt.
 
Wil je niet als alcoholist worden bestempeld dan moet je twee dagen in de week niet drinken en minder dan 10 glazen alcohol per week nuttigen. Deze grens wordt echter nog vaak genoeg door vrouwen overschreden. Hoe zit het met jou?
 

Plaats een reactie

Drink jij wel eens een glas alcohol om de stress van de dag te vergeten?

  •  
  •  
  •  

13Reacties

 • Dit is niet ok!

  boekenwurm7 zo 16 sep '12 14:46

  Reactie: Nee, ik drink niks
  alleen in de weekends drinke ik wel een glaasje wijn, of iets anders, maar zeker niet om de stress!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Eve25 zo 16 sep '12 19:57

  Reactie: Nee, ik drink niks
  Wij proosten op andere romatische manieren
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  kurniati ma 17 sep '12 12:46

  Reactie: Wel eens een glas
  ja als het feest is of tijdens uit gaan
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Troapel di 18 sep '12 23:08

  Reactie: Nee, ik drink niks
  zonder alcohol is het ook gezellig te maken
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  **pareltje** wo 19 sep '12 09:26

  Reactie: Nee, ik drink niks
  Nee heb ik in het verleden wel gedaan, maar weet dat je daar ook niets mee op schiet
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Hellie1705 wo 19 sep '12 10:53

  Reactie: Nee, ik drink niks
  Nee als ik stress heb ga ik eten niet drinken, ja natuurlijk veel water !!!!!!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  chrimaka vr 21 sep '12 16:51

  Reactie: Wel eens een glas
  als ik een feestje of etentje heb drink ik wel eens een glas roze, maar verder eigenlijk nooit alcohol
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  chrimaka vr 21 sep '12 16:52

  Reactie: Wel eens een glas
  alleen tijdens n feestje of etentje
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  walrus di 25 sep '12 13:05

  Reactie: Nee, ik drink niks
  het kan wel eens een gewoonte worden .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Maximuis zo 30 sep '12 09:04

  Reactie: Nee, ik drink niks
  Ik zet op vrijdag wel eens een fles witte wijn koud en dan op maandag ochtend staat die er nog, dan haal ik hem dus maar weer uit de koelkast. Het komt in normale omstandigheden niet in me op....ik ben dan zo druk met allemaal gezellige dingen doen met de kids dat ik niet denk aan een glaasje wijn. Met de feestdagen wel, bij het diner etc. maar zo in het normale leven komt het er eigenlijk niet van, terwijl ik vroeger als ik ging stappen niet zo moeilijk deed hoor. Dus ik moet echt ergens bewust zijn, wil het in me op komen. Ik heb geen stress en al had ik stress zou dat niet mijn redmiddel zijn, ik ken mensen die dat dus wel doen en het wordt van kwaad tot erger......
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  appelflap di 2 okt '12 17:28

  Reactie: Nee, ik drink niks
  ik gebruik antidepressiva en antipsychotica, daar hoort geen alcohol bij. soms neem ik een slokje uit het glas van mijn man of een half portglaasje steiger
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 3 okt '12 11:11

  Reactie: Wel eens een glas
  Ik slik medicijnen waarbij je erg moet oppassen met alcohol. Als ik drink, is het weinig en alleen op verjaardagen/feestjes.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Vriendin.. zo 21 okt '12 19:57

  Reactie: Wel eens een glas
  ieder geval niet als ik stress heb wel in de avond samen met mij vriend of als ik ga stappen
  Reageer!
 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |