×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Verborgen alcoholisme

Verborgen alcoholisme van vrouwen
16.09.2012 -

Altijd gedacht dat alcoholisme voornamelijk een mannenprobleem was? Uit onderzoek blijkt dat juist onder vrouwen het alcoholmisbruik toeneemt. Vooral in de categorie hoogopgeleide vrouwen boven de 40 is het alcoholgebruik gestegen.


De voornaamste reden voor vrouwen om te drinken is de stress bij het combineren van werk en gezin. Daarnaast spelen ook spanningen binnen hun relatie en stress door de vele zorgtaken een grote rol. Vrouwen vragen veel van zichzelf en willen de ideale moeder of vrouw zijn. Het drinken van alcohol gebeurt om alle spanning van het dagelijks leven even te vergeten.

 In vergelijking tot mannen zijn vrouwen gevoeliger voor de negatieve effecten van alcohol drinken. Door een lager lichaamsgewicht en minder volume lichaamsvocht is het alcoholpercentage snel hoger. Daarnaast breekt het lichaam van een vrouw alcohol minder snel af dan het lichaam van een man, omdat er minder enzymen worden aangemaakt.
 
Wil je niet als alcoholist worden bestempeld dan moet je twee dagen in de week niet drinken en minder dan 10 glazen alcohol per week nuttigen. Deze grens wordt echter nog vaak genoeg door vrouwen overschreden. Hoe zit het met jou?
 

Plaats een reactie

Drink jij wel eens een glas alcohol om de stress van de dag te vergeten?

  •  
  •  
  •  

13Reacties

 • Dit is niet ok!

  boekenwurm7 zo 16 sep '12 14:46

  Reactie: Nee, ik drink niks
  alleen in de weekends drinke ik wel een glaasje wijn, of iets anders, maar zeker niet om de stress!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Eve25 zo 16 sep '12 19:57

  Reactie: Nee, ik drink niks
  Wij proosten op andere romatische manieren
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  kurniati ma 17 sep '12 12:46

  Reactie: Wel eens een glas
  ja als het feest is of tijdens uit gaan
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Troapel di 18 sep '12 23:08

  Reactie: Nee, ik drink niks
  zonder alcohol is het ook gezellig te maken
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  **pareltje** wo 19 sep '12 09:26

  Reactie: Nee, ik drink niks
  Nee heb ik in het verleden wel gedaan, maar weet dat je daar ook niets mee op schiet
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Hellie1705 wo 19 sep '12 10:53

  Reactie: Nee, ik drink niks
  Nee als ik stress heb ga ik eten niet drinken, ja natuurlijk veel water !!!!!!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  chrimaka vr 21 sep '12 16:51

  Reactie: Wel eens een glas
  als ik een feestje of etentje heb drink ik wel eens een glas roze, maar verder eigenlijk nooit alcohol
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  chrimaka vr 21 sep '12 16:52

  Reactie: Wel eens een glas
  alleen tijdens n feestje of etentje
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  walrus di 25 sep '12 13:05

  Reactie: Nee, ik drink niks
  het kan wel eens een gewoonte worden .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Maximuis zo 30 sep '12 09:04

  Reactie: Nee, ik drink niks
  Ik zet op vrijdag wel eens een fles witte wijn koud en dan op maandag ochtend staat die er nog, dan haal ik hem dus maar weer uit de koelkast. Het komt in normale omstandigheden niet in me op....ik ben dan zo druk met allemaal gezellige dingen doen met de kids dat ik niet denk aan een glaasje wijn. Met de feestdagen wel, bij het diner etc. maar zo in het normale leven komt het er eigenlijk niet van, terwijl ik vroeger als ik ging stappen niet zo moeilijk deed hoor. Dus ik moet echt ergens bewust zijn, wil het in me op komen. Ik heb geen stress en al had ik stress zou dat niet mijn redmiddel zijn, ik ken mensen die dat dus wel doen en het wordt van kwaad tot erger......
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  appelflap di 2 okt '12 17:28

  Reactie: Nee, ik drink niks
  ik gebruik antidepressiva en antipsychotica, daar hoort geen alcohol bij. soms neem ik een slokje uit het glas van mijn man of een half portglaasje steiger
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 3 okt '12 11:11

  Reactie: Wel eens een glas
  Ik slik medicijnen waarbij je erg moet oppassen met alcohol. Als ik drink, is het weinig en alleen op verjaardagen/feestjes.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  leuq zo 21 okt '12 19:57

  Reactie: Wel eens een glas
  ieder geval niet als ik stress heb wel in de avond samen met mij vriend of als ik ga stappen
  Reageer!
Lilian Marijnissen volgt Emile Roemer op als SP-leider

13.12.2017 - Deze ochtend werd bekend dat Emile Roemer opstapt als SP-leider. Lilian Marijnissen volgt hem op. Wat weten we al over de nieuwe SP-leider? Vriendin interviewde haar eerder dit jaar.

Lees meer

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 67 |