×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Biologisch eten nauwelijks gezonder

Biologisch eten nauwelijks gezonder
06.09.2012 -

Altijd gedacht dat biologisch gezonder is dan ‘gewoon’ eten? Uit onderzoek blijkt dat het eten van deze natuurlijke levensmiddelen nauwelijks voordelen oplevert voor je gezondheid.


Biologische producten worden steeds populairder. In de supermarkten zijn steeds meer van deze levensmiddelen te koop. Als je twijfelend voor het schap staat, kan het woordje biologisch op de verpakking wel eens de doorslag geven. Dat is gezonder, toch? Maar deze algemene opvatting blijkt nu niet waar te zijn.

Voor het onderzoek werd er gekeken naar de resultaten van 223 studies naar biologisch voedsel. Daaruit kwamen volgens de onderzoekers van Stanford University geen duidelijke bewijzen naar voren dat biologisch eten rijker is aan voedingsstoffen. Zo zitten er nagenoeg even veel vitaminen, mineralen, vetten en eiwitten in als in ‘gewoon’ voedsel.

Toch zitten er nog wel een aantal gezondheidsvoordelen aan biologisch voedsel. Je loopt namelijk minder risico dat je bestrijdingsmiddelen binnen krijgt. Verder is het risico op resistente bacteriën bij biologisch vlees 30 procent lager dan bij bijvoorbeeld vlees van het supermarktmerk.

Nu moeten we niet meteen denken dat biologische producten opeens nergens meer voor nodig zijn. Ze zijn namelijk ook goed voor duurzaamheid en dierenwelzijn. Ook erg belangrijk!

Bron: Volkskrant

Plaats een reactie

Koop jij wel eens biologische levensmiddelen?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 6 sep '12 19:24

  Reactie: Nee, biologische producten vind ik te duur
  zie er het nut niet van in ,moet het maar geloven.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1094414300622983 za 8 sep '12 16:13

  Reactie: Nee, biologische producten vind ik te duur
  alles word tegenwoordig duurder maar de poirtemonee's worden dunner.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  nelly.gruppenhulst wo 19 sep '12 12:20

  Reactie: Ja, maar ik koop ook veel 'gewone' producten
  alleen biologische producten vindt ik te duur dus kies ik ook voor de budget dingen uit de supermarkt, maar vlees en eieren niet.
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |