×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Biologisch eten nauwelijks gezonder

Biologisch eten nauwelijks gezonder
06.09.2012 -

Altijd gedacht dat biologisch gezonder is dan ‘gewoon’ eten? Uit onderzoek blijkt dat het eten van deze natuurlijke levensmiddelen nauwelijks voordelen oplevert voor je gezondheid.


Biologische producten worden steeds populairder. In de supermarkten zijn steeds meer van deze levensmiddelen te koop. Als je twijfelend voor het schap staat, kan het woordje biologisch op de verpakking wel eens de doorslag geven. Dat is gezonder, toch? Maar deze algemene opvatting blijkt nu niet waar te zijn.

Voor het onderzoek werd er gekeken naar de resultaten van 223 studies naar biologisch voedsel. Daaruit kwamen volgens de onderzoekers van Stanford University geen duidelijke bewijzen naar voren dat biologisch eten rijker is aan voedingsstoffen. Zo zitten er nagenoeg even veel vitaminen, mineralen, vetten en eiwitten in als in ‘gewoon’ voedsel.

Toch zitten er nog wel een aantal gezondheidsvoordelen aan biologisch voedsel. Je loopt namelijk minder risico dat je bestrijdingsmiddelen binnen krijgt. Verder is het risico op resistente bacteriën bij biologisch vlees 30 procent lager dan bij bijvoorbeeld vlees van het supermarktmerk.

Nu moeten we niet meteen denken dat biologische producten opeens nergens meer voor nodig zijn. Ze zijn namelijk ook goed voor duurzaamheid en dierenwelzijn. Ook erg belangrijk!

Bron: Volkskrant

Plaats een reactie

Koop jij wel eens biologische levensmiddelen?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 6 sep '12 19:24

  Reactie: Nee, biologische producten vind ik te duur
  zie er het nut niet van in ,moet het maar geloven.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1094414300622983 za 8 sep '12 16:13

  Reactie: Nee, biologische producten vind ik te duur
  alles word tegenwoordig duurder maar de poirtemonee's worden dunner.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  nelly.gruppenhulst wo 19 sep '12 12:20

  Reactie: Ja, maar ik koop ook veel 'gewone' producten
  alleen biologische producten vindt ik te duur dus kies ik ook voor de budget dingen uit de supermarkt, maar vlees en eieren niet.
  Reageer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |