×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Biologisch eten nauwelijks gezonder

Biologisch eten nauwelijks gezonder
06.09.2012 -

Altijd gedacht dat biologisch gezonder is dan ‘gewoon’ eten? Uit onderzoek blijkt dat het eten van deze natuurlijke levensmiddelen nauwelijks voordelen oplevert voor je gezondheid.


Biologische producten worden steeds populairder. In de supermarkten zijn steeds meer van deze levensmiddelen te koop. Als je twijfelend voor het schap staat, kan het woordje biologisch op de verpakking wel eens de doorslag geven. Dat is gezonder, toch? Maar deze algemene opvatting blijkt nu niet waar te zijn.

Voor het onderzoek werd er gekeken naar de resultaten van 223 studies naar biologisch voedsel. Daaruit kwamen volgens de onderzoekers van Stanford University geen duidelijke bewijzen naar voren dat biologisch eten rijker is aan voedingsstoffen. Zo zitten er nagenoeg even veel vitaminen, mineralen, vetten en eiwitten in als in ‘gewoon’ voedsel.

Toch zitten er nog wel een aantal gezondheidsvoordelen aan biologisch voedsel. Je loopt namelijk minder risico dat je bestrijdingsmiddelen binnen krijgt. Verder is het risico op resistente bacteriën bij biologisch vlees 30 procent lager dan bij bijvoorbeeld vlees van het supermarktmerk.

Nu moeten we niet meteen denken dat biologische producten opeens nergens meer voor nodig zijn. Ze zijn namelijk ook goed voor duurzaamheid en dierenwelzijn. Ook erg belangrijk!

Bron: Volkskrant

Plaats een reactie

Koop jij wel eens biologische levensmiddelen?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 6 sep '12 19:24

  Reactie: Nee, biologische producten vind ik te duur
  zie er het nut niet van in ,moet het maar geloven.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1094414300622983 za 8 sep '12 16:13

  Reactie: Nee, biologische producten vind ik te duur
  alles word tegenwoordig duurder maar de poirtemonee's worden dunner.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  nelly.gruppenhulst wo 19 sep '12 12:20

  Reactie: Ja, maar ik koop ook veel 'gewone' producten
  alleen biologische producten vindt ik te duur dus kies ik ook voor de budget dingen uit de supermarkt, maar vlees en eieren niet.
  Reageer!