×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Start van de Paralympics

Paralympics
29.08.2012 -

Dacht jij dat de sportzomer in Londen voorbij was? Nee, hoor. Het sporten gaat vrolijk verder. Maar nu zijn de mensen met een handicap aan de beurt.


Vandaag gaan de Paralympics in Londen van start. Ruim 4.000 gehandicapte deelnemers uit 162 landen strijden negen dagen lang in 21 disciplines om de felbegeerde medailles.

 

Ook Nederland wordt weer ruimschoots vertegenwoordigd. De 51 vrouwen en 40 mannen gaan er alles aan doen om de prestaties van vier jaar geleden in Peking te verbeteren. Met vijf keer goud, tien keer zilver en zeven keer brons verdiende onze Oranje-ploeg toen een negentiende plek op de medaillespiegel.

De opening van de Paralympics belooft een groot spektakel te worden met als thema Verlichting. Acrobaten, kinderen, soldaten en natuurlijk gehandicapte sporters zullen de hoofdrol spelen. Benieuwd hoe het geheel eruit zal komen te zien? Stel je televisie vanavond dan om 19.00 uur in op Nederland 1.
 

Plaats een reactie

Ken jij mensen met een handicap?

  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 29 aug '12 15:57

  Reactie: Ja, ik heb vrienden met een handicap
  heb zelf een handicap en een man met een handicap, samen hebben wij 2 zoontjes (2,5 en 4 maanden)
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Viviane wo 29 aug '12 16:29

  Reactie: Ja, maar geen mensen uit mijn directe omgeving
  oh ik was het vergeten.ik vind gewoon sporten al een prestatie,laat staan als je een beperking hebt.Ik wens ze allemaal veel succes en plezier.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  linda.beunder wo 29 aug '12 16:32

  Reactie: Ja, maar geen mensen uit mijn directe omgeving
  ik probeer te kijken vind het zo knap, deze mensen zijn goud waard
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  yezzdb wo 29 aug '12 18:14

  Reactie: Ja, ik heb vrienden met een handicap
  Mijn vader heeft al 25 jaar Parkinson en hij is nu 54. Het is altijd behelpen, maar het mooie is. Je probeert meer te bereiken dan wat je misschien zonder handicap gedaan had.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 30 aug '12 20:22

  Reactie: Ja, ik heb vrienden met een handicap
  respect
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 22 sep '12 15:17

  Reactie: Ja, ik heb vrienden met een handicap
  Zelf heb ik ook een handicap
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hubertina.buurmanthomassen di 27 nov '12 16:49

  Reactie: Ja, ik heb vrienden met een handicap
  mijn schoonbroer
  Reageer!
Kritiek op SIRE-campagne 'laat jongens weer jongens zijn'

26.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Dat zou beter zijn voor hun ontwikkeling. Bekijk de video hier.

Lees meer
Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips

25.07.2017 - Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Ook dit jaar zijn er weer zwarte zaterdagen waardoor je vaak in de file komt te staan op de Franse autowegen. Met deze tips ontkom je daar hopelijk aan.

Lees meer
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Vogelplas op Texel is Flamingo roze

18.07.2017 - Flamingo is een trend, maar in de Texelse waterplas Wagejot is er iets anders aan de hand...

Lees meer
MH17-monument wordt vandaag geopend

17.07.2017 - Vandaag is het drie jaar geleden dat de vliegtuigramp MH17 plaatsvond. Ronald A. Westerhuis heeft het monument ontworpen. De onthulling is live te volgen via NPO1.

Lees meer
Gedicht voor Abdelhak Nouri gaat social media over

14.07.2017 - Gisteren werd bekend dat de pas 20-jarige voetballer Abdelhak Nouri hersenletsel en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Robin van den Heuvel schreef een mooi gedicht voor hem. Hij las zijn gedicht voor bij RTL Late Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!