×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Start van de Paralympics

Paralympics
29.08.2012 -

Dacht jij dat de sportzomer in Londen voorbij was? Nee, hoor. Het sporten gaat vrolijk verder. Maar nu zijn de mensen met een handicap aan de beurt.


Vandaag gaan de Paralympics in Londen van start. Ruim 4.000 gehandicapte deelnemers uit 162 landen strijden negen dagen lang in 21 disciplines om de felbegeerde medailles.

 

Ook Nederland wordt weer ruimschoots vertegenwoordigd. De 51 vrouwen en 40 mannen gaan er alles aan doen om de prestaties van vier jaar geleden in Peking te verbeteren. Met vijf keer goud, tien keer zilver en zeven keer brons verdiende onze Oranje-ploeg toen een negentiende plek op de medaillespiegel.

De opening van de Paralympics belooft een groot spektakel te worden met als thema Verlichting. Acrobaten, kinderen, soldaten en natuurlijk gehandicapte sporters zullen de hoofdrol spelen. Benieuwd hoe het geheel eruit zal komen te zien? Stel je televisie vanavond dan om 19.00 uur in op Nederland 1.
 

Plaats een reactie

Ken jij mensen met een handicap?

  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 29 aug '12 15:57

  Reactie: Ja, ik heb vrienden met een handicap
  heb zelf een handicap en een man met een handicap, samen hebben wij 2 zoontjes (2,5 en 4 maanden)
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Viviane wo 29 aug '12 16:29

  Reactie: Ja, maar geen mensen uit mijn directe omgeving
  oh ik was het vergeten.ik vind gewoon sporten al een prestatie,laat staan als je een beperking hebt.Ik wens ze allemaal veel succes en plezier.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  linda.beunder wo 29 aug '12 16:32

  Reactie: Ja, maar geen mensen uit mijn directe omgeving
  ik probeer te kijken vind het zo knap, deze mensen zijn goud waard
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  yezzdb wo 29 aug '12 18:14

  Reactie: Ja, ik heb vrienden met een handicap
  Mijn vader heeft al 25 jaar Parkinson en hij is nu 54. Het is altijd behelpen, maar het mooie is. Je probeert meer te bereiken dan wat je misschien zonder handicap gedaan had.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 30 aug '12 20:22

  Reactie: Ja, ik heb vrienden met een handicap
  respect
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 22 sep '12 15:17

  Reactie: Ja, ik heb vrienden met een handicap
  Zelf heb ik ook een handicap
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hubertina.buurmanthomassen di 27 nov '12 16:49

  Reactie: Ja, ik heb vrienden met een handicap
  mijn schoonbroer
  Reageer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |