×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Start van de Paralympics

Paralympics
29.08.2012 -

Dacht jij dat de sportzomer in Londen voorbij was? Nee, hoor. Het sporten gaat vrolijk verder. Maar nu zijn de mensen met een handicap aan de beurt.


Vandaag gaan de Paralympics in Londen van start. Ruim 4.000 gehandicapte deelnemers uit 162 landen strijden negen dagen lang in 21 disciplines om de felbegeerde medailles.

 

Ook Nederland wordt weer ruimschoots vertegenwoordigd. De 51 vrouwen en 40 mannen gaan er alles aan doen om de prestaties van vier jaar geleden in Peking te verbeteren. Met vijf keer goud, tien keer zilver en zeven keer brons verdiende onze Oranje-ploeg toen een negentiende plek op de medaillespiegel.

De opening van de Paralympics belooft een groot spektakel te worden met als thema Verlichting. Acrobaten, kinderen, soldaten en natuurlijk gehandicapte sporters zullen de hoofdrol spelen. Benieuwd hoe het geheel eruit zal komen te zien? Stel je televisie vanavond dan om 19.00 uur in op Nederland 1.
 

Plaats een reactie

Ken jij mensen met een handicap?

  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 29 aug '12 15:57

  Reactie: Ja, ik heb vrienden met een handicap
  heb zelf een handicap en een man met een handicap, samen hebben wij 2 zoontjes (2,5 en 4 maanden)
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Viviane wo 29 aug '12 16:29

  Reactie: Ja, maar geen mensen uit mijn directe omgeving
  oh ik was het vergeten.ik vind gewoon sporten al een prestatie,laat staan als je een beperking hebt.Ik wens ze allemaal veel succes en plezier.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  linda.beunder wo 29 aug '12 16:32

  Reactie: Ja, maar geen mensen uit mijn directe omgeving
  ik probeer te kijken vind het zo knap, deze mensen zijn goud waard
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  yezzdb wo 29 aug '12 18:14

  Reactie: Ja, ik heb vrienden met een handicap
  Mijn vader heeft al 25 jaar Parkinson en hij is nu 54. Het is altijd behelpen, maar het mooie is. Je probeert meer te bereiken dan wat je misschien zonder handicap gedaan had.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 30 aug '12 20:22

  Reactie: Ja, ik heb vrienden met een handicap
  respect
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 22 sep '12 15:17

  Reactie: Ja, ik heb vrienden met een handicap
  Zelf heb ik ook een handicap
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hubertina.buurmanthomassen di 27 nov '12 16:49

  Reactie: Ja, ik heb vrienden met een handicap
  mijn schoonbroer
  Reageer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |