×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Ipad verplicht op school

Klas
24.08.2012 -

Heeft jouw kind een Ipad? Op een school in België is het binnenkort verplicht. En dat zorgt voor protest onder de ouders.


Voor de kinderen vast een droom die uitkomt, voor de ouders een greep in hun portemonnee;  een verplichte Ipad in de klas. De ruim 700 leerlingen van een scholengemeenschap in Blankenberge zullen een tabletcomputer van Apple moeten aanschaffen, want ook na protest van enkele ouders blijft dit een eis van de school.

De grote vraag is: Kan een school zoiets eisen? Volgens de Commissie Zorgvuldig Bestuur van de Vlaamse overheid niet, want zij gaven de klagende ouders gelijk. De school laat het hier alleen niet bij zitten en gaat in hoger beroep. De tabletcomputer zou voortaan nodig zijn om de lessen te kunnen volgen.

Om kosten te drukken, kan de Ipad ook worden gehuurd. Maar hier hadden enkele ouders geen boodschap aan. Zij hebben inmiddels besloten hun kind naar een andere school te sturen.

Wij zijn heel benieuwd wat jij vindt van de verplichte Ipad op school.
 

Bron: Powned.tv
 

Plaats een reactie

Wat vind jij van een verplichte Ipad op school?

  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Dit is niet ok!

  zwifzwaf vr 24 aug '12 19:36

  Reactie: Ik vind het belachelijk!
  Als het verplicht wordt, mag de school het betalen ook! Straks moet je nog rood ondergoed gaan dragen.............................................
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  muppie1978 za 25 aug '12 17:43

  Reactie: Ik vind het belachelijk!
  Belachelijk! Dan inderdaad voor kosten van de school! Maar, moet eerlijk zeggen dat ik alle buitenlandreisjes op de middelbare school ook zwaar overdreven en belachelijk vind. Kinderen gaan vaak al met ouders op vakantie en dan ook met school nog eens naar het buitenland is ouders onnodig op kosten jagen....
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Elvisfan45 zo 26 aug '12 14:45

  Reactie: Ik vind het belachelijk!
  te belachelijk voor woorden, en dan ook nog meteen van een peperduur merk?? Op het college waar mijn 2 oudsten zitten, zijn deze door school zelf aangeschaft en voor sommige lessen kunnen de leerlingen de i pads gebruiken. Maar nogmaals de kosten heeft school zelf volledig op zich genomen. Ik zou er ook niet aan denken om zo`n ding te kopen...
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 29 aug '12 12:56

  Reactie: Ik vind het belachelijk!
  Er zijn zoveel ouders die dit niet kunnen betalen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  elise1977 wo 29 aug '12 13:32

  Reactie: Ik vind het belachelijk!
  belachelijk. Je betaald al zoveel overal voor. En wat als je bv 3 kinderen op school zou hebben, reken maar uit....
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Maximuis zo 30 sep '12 09:11

  Reactie: Ik vind het goed, het kan erg leerzaam zijn..
  De manier waarop het gebracht wordt is amateuristisch en niet handig, maar wij hebben onze dochter sinds dit schooljaar specifiek naar een school gedaan waar ze hiermee starten en dat wordt netjes ook qua kosten met de ouders overlegt. Men is in onderhandeling met Apple en er zal een bijdrage van circa 200 euro zijn. Wij hebben er dus voor gekozen, het is een ICT gerichte basisschool, onze dochter is 7. En vanaf 4 jaar gaan kinderen met een Ipad werken. Maar nogmaals, het is hoe dingen gebracht worden en hoe men met de kosten omgaat. Op dit moment zijn er max 26 kinderen op de hele school en dat zal tot max 300 kinderen lopen, als in dit geval ouders dit niet willen dan moeten ze een andere keuze maken voor hun kind. Op de school in Belgie, zoals ik het lees wordt het maar even voor het gemak gemeld, dat is belachelijk. Ik ben ervan overtuigd dat het in deze tijd zeer zeker belangrijk is, maar wel in overleg.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 1 nov '12 19:59

  Reactie: Ik vind het belachelijk!
  als de school betaald prima maar van ouders verwachten dat ze een i-pad gaan kopen van hun eigen geld is het te zot voor woorden. en wat als je de i=pod niet kunt betalen, dan je kind van school of zo, dom dom idee
  Reageer!
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Vogelplas op Texel is Flamingo roze

18.07.2017 - Flamingo is een trend, maar in de Texelse waterplas Wagejot is er iets anders aan de hand...

Lees meer
MH17-monument wordt vandaag geopend

17.07.2017 - Vandaag is het drie jaar geleden dat de vliegtuigramp MH17 plaatsvond. Ronald A. Westerhuis heeft het monument ontworpen. De onthulling is live te volgen via NPO1.

Lees meer
Gedicht voor Abdelhak Nouri gaat social media over

14.07.2017 - Gisteren werd bekend dat de pas 20-jarige voetballer Abdelhak Nouri hersenletsel en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Robin van den Heuvel schreef een mooi gedicht voor hem. Hij las zijn gedicht voor bij RTL Late Night.

Lees meer
Automobilisten opgelet: deze reclame komt keihard binnen

12.07.2017 - Iedereen weet dat het gevaarlijk is, maar toch zitten nog veel mensen met hun mobiel achter het stuur. Even een appje beantwoorden of even door Facebook scrollen, terwijl je op hoge snelheid rijdt. In deze proef zijn de deelnemers eerst nog positief, terwijl vervolgens de tranen in hun ogen staan.

Video

3

Isolde Vol-Malee is overleden

12.07.2017 - Isolde Vol, moeder van Lisa, Shelley en Amy (OG3NE), is vandaag overleden. We wensen haar familie heel veel sterkte en kracht toe.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!