×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Ipad verplicht op school

Klas
24.08.2012 -

Heeft jouw kind een Ipad? Op een school in België is het binnenkort verplicht. En dat zorgt voor protest onder de ouders.


Voor de kinderen vast een droom die uitkomt, voor de ouders een greep in hun portemonnee;  een verplichte Ipad in de klas. De ruim 700 leerlingen van een scholengemeenschap in Blankenberge zullen een tabletcomputer van Apple moeten aanschaffen, want ook na protest van enkele ouders blijft dit een eis van de school.

De grote vraag is: Kan een school zoiets eisen? Volgens de Commissie Zorgvuldig Bestuur van de Vlaamse overheid niet, want zij gaven de klagende ouders gelijk. De school laat het hier alleen niet bij zitten en gaat in hoger beroep. De tabletcomputer zou voortaan nodig zijn om de lessen te kunnen volgen.

Om kosten te drukken, kan de Ipad ook worden gehuurd. Maar hier hadden enkele ouders geen boodschap aan. Zij hebben inmiddels besloten hun kind naar een andere school te sturen.

Wij zijn heel benieuwd wat jij vindt van de verplichte Ipad op school.
 

Bron: Powned.tv
 

Plaats een reactie

Wat vind jij van een verplichte Ipad op school?

  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Dit is niet ok!

  zwifzwaf vr 24 aug '12 19:36

  Reactie: Ik vind het belachelijk!
  Als het verplicht wordt, mag de school het betalen ook! Straks moet je nog rood ondergoed gaan dragen.............................................
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  muppie1978 za 25 aug '12 17:43

  Reactie: Ik vind het belachelijk!
  Belachelijk! Dan inderdaad voor kosten van de school! Maar, moet eerlijk zeggen dat ik alle buitenlandreisjes op de middelbare school ook zwaar overdreven en belachelijk vind. Kinderen gaan vaak al met ouders op vakantie en dan ook met school nog eens naar het buitenland is ouders onnodig op kosten jagen....
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Elvisfan45 zo 26 aug '12 14:45

  Reactie: Ik vind het belachelijk!
  te belachelijk voor woorden, en dan ook nog meteen van een peperduur merk?? Op het college waar mijn 2 oudsten zitten, zijn deze door school zelf aangeschaft en voor sommige lessen kunnen de leerlingen de i pads gebruiken. Maar nogmaals de kosten heeft school zelf volledig op zich genomen. Ik zou er ook niet aan denken om zo`n ding te kopen...
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 29 aug '12 12:56

  Reactie: Ik vind het belachelijk!
  Er zijn zoveel ouders die dit niet kunnen betalen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  elise1977 wo 29 aug '12 13:32

  Reactie: Ik vind het belachelijk!
  belachelijk. Je betaald al zoveel overal voor. En wat als je bv 3 kinderen op school zou hebben, reken maar uit....
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Maximuis zo 30 sep '12 09:11

  Reactie: Ik vind het goed, het kan erg leerzaam zijn..
  De manier waarop het gebracht wordt is amateuristisch en niet handig, maar wij hebben onze dochter sinds dit schooljaar specifiek naar een school gedaan waar ze hiermee starten en dat wordt netjes ook qua kosten met de ouders overlegt. Men is in onderhandeling met Apple en er zal een bijdrage van circa 200 euro zijn. Wij hebben er dus voor gekozen, het is een ICT gerichte basisschool, onze dochter is 7. En vanaf 4 jaar gaan kinderen met een Ipad werken. Maar nogmaals, het is hoe dingen gebracht worden en hoe men met de kosten omgaat. Op dit moment zijn er max 26 kinderen op de hele school en dat zal tot max 300 kinderen lopen, als in dit geval ouders dit niet willen dan moeten ze een andere keuze maken voor hun kind. Op de school in Belgie, zoals ik het lees wordt het maar even voor het gemak gemeld, dat is belachelijk. Ik ben ervan overtuigd dat het in deze tijd zeer zeker belangrijk is, maar wel in overleg.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 1 nov '12 19:59

  Reactie: Ik vind het belachelijk!
  als de school betaald prima maar van ouders verwachten dat ze een i-pad gaan kopen van hun eigen geld is het te zot voor woorden. en wat als je de i=pod niet kunt betalen, dan je kind van school of zo, dom dom idee
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |