×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Voel je je eenzaam? Ga dan mediteren!

Voel je je eenzaam? Ga dan mediteren!
20.08.2012 -

Voel jij je wel eens eenzaam? Probeer dan te mediteren. Mediteren vermindert namelijk het gevoel van eenzaamheid en verkleint de kans op depressies, Alzheimer en hartproblemen.


Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek. Voor dit onderzoek werden 40 volwassenen tussen de 55 en 85 jaar onderzocht.

Nadat de volwassen hadden kennisgemaakt met de onderzoekers en vertelden hoe eenzaam ze zich voelden, gingen ze meteen aan de slag met mediteren. Na twee maanden mediteren werden de volwassenen opnieuw onderzocht. Het bleek dat ze zich toen minder eenzaam voelden en dat hun immuunsysteem bovendien was verbeterd.

Ouderen
Aangezien er behoorlijk wat ouderen zijn die zich eenzaam voelen, is dit goed nieuws voor hen. Uit eerdere onderzoeken blijkt namelijk dat eenzaamheid de kans op depressies, Alzheimer en hartproblemen kan vergroten. Als mediteren ook hiertegen werkt, is dat natuurlijk supergoed nieuws!

Ben jij wel eens eenzaam?

Bron
Scientias
 

Plaats een reactie

Voel jij je wel eens eenzaam?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 20 aug '12 17:54

  Reactie: Ja, soms wel
  Niet echt eenzaam maar wel eens alleen. Dat is toch net iets anders
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Iloon44 wo 22 aug '12 08:26

  Reactie: Ja, vrij vaak...
  Ik voel me behoorlijk eenzaam terwijl ik niet zo overkom, maar échte vrienden heb ik niet meer....ik ben uit het wereldje van feesten gestapt en kennelijk leer je dan je echte vrienden kennen, en guess what, er bleef er eentje over maar sinds die een relatie heeft, komt alles altijd maar van mijn kant. Ik heb hier ook een oproepje gedaan en heb een aantal reacties gehad en 3 van de 7 hebben teruggeschreven, en nu ga ik met eentje afspreken en ik heb mail contact met een andere vrouw. Maar ik ga a.s. zaterdag wederom alleen op vakantie en dat voelt toch altijd even rot...als ik al die mensen dan samen zie (ook hier in NL) en met vrienden grote BBQ's doen enz. (dat zie ik op FB) dan ben ik altijd blij dat de herfst weer begint. Ik heb altijd een zomer depressie, volgens mij ben ik de enige in NL!! En ik ben toch echt geen onaardig persoon, integendeel als ik je als vriend of vriendin beschouw ga ik voor je door het vuur. Maar misschien zijn mij verwachtingspatronen te hoog......
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |