×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Voel je je eenzaam? Ga dan mediteren!

Voel je je eenzaam? Ga dan mediteren!
20.08.2012 -

Voel jij je wel eens eenzaam? Probeer dan te mediteren. Mediteren vermindert namelijk het gevoel van eenzaamheid en verkleint de kans op depressies, Alzheimer en hartproblemen.


Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek. Voor dit onderzoek werden 40 volwassenen tussen de 55 en 85 jaar onderzocht.

Nadat de volwassen hadden kennisgemaakt met de onderzoekers en vertelden hoe eenzaam ze zich voelden, gingen ze meteen aan de slag met mediteren. Na twee maanden mediteren werden de volwassenen opnieuw onderzocht. Het bleek dat ze zich toen minder eenzaam voelden en dat hun immuunsysteem bovendien was verbeterd.

Ouderen
Aangezien er behoorlijk wat ouderen zijn die zich eenzaam voelen, is dit goed nieuws voor hen. Uit eerdere onderzoeken blijkt namelijk dat eenzaamheid de kans op depressies, Alzheimer en hartproblemen kan vergroten. Als mediteren ook hiertegen werkt, is dat natuurlijk supergoed nieuws!

Ben jij wel eens eenzaam?

Bron
Scientias
 

Plaats een reactie

Voel jij je wel eens eenzaam?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 20 aug '12 17:54

  Reactie: Ja, soms wel
  Niet echt eenzaam maar wel eens alleen. Dat is toch net iets anders
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Iloon44 wo 22 aug '12 08:26

  Reactie: Ja, vrij vaak...
  Ik voel me behoorlijk eenzaam terwijl ik niet zo overkom, maar échte vrienden heb ik niet meer....ik ben uit het wereldje van feesten gestapt en kennelijk leer je dan je echte vrienden kennen, en guess what, er bleef er eentje over maar sinds die een relatie heeft, komt alles altijd maar van mijn kant. Ik heb hier ook een oproepje gedaan en heb een aantal reacties gehad en 3 van de 7 hebben teruggeschreven, en nu ga ik met eentje afspreken en ik heb mail contact met een andere vrouw. Maar ik ga a.s. zaterdag wederom alleen op vakantie en dat voelt toch altijd even rot...als ik al die mensen dan samen zie (ook hier in NL) en met vrienden grote BBQ's doen enz. (dat zie ik op FB) dan ben ik altijd blij dat de herfst weer begint. Ik heb altijd een zomer depressie, volgens mij ben ik de enige in NL!! En ik ben toch echt geen onaardig persoon, integendeel als ik je als vriend of vriendin beschouw ga ik voor je door het vuur. Maar misschien zijn mij verwachtingspatronen te hoog......
  Reageer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |