×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Voel je je eenzaam? Ga dan mediteren!

Voel je je eenzaam? Ga dan mediteren!
20.08.2012 -

Voel jij je wel eens eenzaam? Probeer dan te mediteren. Mediteren vermindert namelijk het gevoel van eenzaamheid en verkleint de kans op depressies, Alzheimer en hartproblemen.


Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek. Voor dit onderzoek werden 40 volwassenen tussen de 55 en 85 jaar onderzocht.

Nadat de volwassen hadden kennisgemaakt met de onderzoekers en vertelden hoe eenzaam ze zich voelden, gingen ze meteen aan de slag met mediteren. Na twee maanden mediteren werden de volwassenen opnieuw onderzocht. Het bleek dat ze zich toen minder eenzaam voelden en dat hun immuunsysteem bovendien was verbeterd.

Ouderen
Aangezien er behoorlijk wat ouderen zijn die zich eenzaam voelen, is dit goed nieuws voor hen. Uit eerdere onderzoeken blijkt namelijk dat eenzaamheid de kans op depressies, Alzheimer en hartproblemen kan vergroten. Als mediteren ook hiertegen werkt, is dat natuurlijk supergoed nieuws!

Ben jij wel eens eenzaam?

Bron
Scientias
 

Plaats een reactie

Voel jij je wel eens eenzaam?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 20 aug '12 17:54

  Reactie: Ja, soms wel
  Niet echt eenzaam maar wel eens alleen. Dat is toch net iets anders
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Iloon44 wo 22 aug '12 08:26

  Reactie: Ja, vrij vaak...
  Ik voel me behoorlijk eenzaam terwijl ik niet zo overkom, maar échte vrienden heb ik niet meer....ik ben uit het wereldje van feesten gestapt en kennelijk leer je dan je echte vrienden kennen, en guess what, er bleef er eentje over maar sinds die een relatie heeft, komt alles altijd maar van mijn kant. Ik heb hier ook een oproepje gedaan en heb een aantal reacties gehad en 3 van de 7 hebben teruggeschreven, en nu ga ik met eentje afspreken en ik heb mail contact met een andere vrouw. Maar ik ga a.s. zaterdag wederom alleen op vakantie en dat voelt toch altijd even rot...als ik al die mensen dan samen zie (ook hier in NL) en met vrienden grote BBQ's doen enz. (dat zie ik op FB) dan ben ik altijd blij dat de herfst weer begint. Ik heb altijd een zomer depressie, volgens mij ben ik de enige in NL!! En ik ben toch echt geen onaardig persoon, integendeel als ik je als vriend of vriendin beschouw ga ik voor je door het vuur. Maar misschien zijn mij verwachtingspatronen te hoog......
  Reageer!
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Vogelplas op Texel is Flamingo roze

18.07.2017 - Flamingo is een trend, maar in de Texelse waterplas Wagejot is er iets anders aan de hand...

Lees meer
MH17-monument wordt vandaag geopend

17.07.2017 - Vandaag is het drie jaar geleden dat de vliegtuigramp MH17 plaatsvond. Ronald A. Westerhuis heeft het monument ontworpen. De onthulling is live te volgen via NPO1.

Lees meer
Gedicht voor Abdelhak Nouri gaat social media over

14.07.2017 - Gisteren werd bekend dat de pas 20-jarige voetballer Abdelhak Nouri hersenletsel en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Robin van den Heuvel schreef een mooi gedicht voor hem. Hij las zijn gedicht voor bij RTL Late Night.

Lees meer
Automobilisten opgelet: deze reclame komt keihard binnen

12.07.2017 - Iedereen weet dat het gevaarlijk is, maar toch zitten nog veel mensen met hun mobiel achter het stuur. Even een appje beantwoorden of even door Facebook scrollen, terwijl je op hoge snelheid rijdt. In deze proef zijn de deelnemers eerst nog positief, terwijl vervolgens de tranen in hun ogen staan.

Video

3

Isolde Vol-Malee is overleden

12.07.2017 - Isolde Vol, moeder van Lisa, Shelley en Amy (OG3NE), is vandaag overleden. We wensen haar familie heel veel sterkte en kracht toe.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!