×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Drunkorexia: nieuwe trend?

Drinken zonder aan te komen.
23.07.2012 -

Hoe mooier het weer, hoe meer het terras naar je lonkt. Helaas zijn de rosé, cocktails en andere drankjes niet goed voor de lijn. Jonge vrouwen hebben daar iets bijzonders op bedacht, maar of het gezond voor je is…


Wat is drunkorexia?
Vrouwen die lijden aan ‘drunkorexia’ slaan maaltijden over, zodat ze ‘ruimte’ hebben voor alcoholische drankjes. Hoe minder ze namelijk eten, hoe minder calorieën ze binnenkrijgen. En deze calorieën kunnen dan weer worden opgevuld met de calorieën van de drankjes.

Voor een op de vier studentes is dit een bekend verhaal. Overdag worden hun uitgaansplannen voor ’s avonds gesmeed en omdat ze wel willen drinken, maar niet aan willen komen, slaan ze maaltijden over. Ook bij de mannelijke studenten komt dit voor, maar in veel mindere mate dan bij vrouwen.

Gevolgen
Natuurlijk is de combinatie van weinig eten en veel drinken niet goed voor je lichaam. Het korte en lange termijngeheugen kan beschadigen, en er is een grote kans dat belangrijke organen beschadigd raken. Bovendien hebben de vrouwen die hieraan lijden een grotere kans om andere soorten eetstoornissen, zoals boulimia, te ontwikkelen.

Maak jij je druk om de calorieën in alcoholische drankjes?

Bron
Dailymail

Plaats een reactie

Maak jij je druk om de calorieën in alcoholische drankjes?

  •  
  •  
  •  

8Reacties

 • Dit is niet ok!

  aardbei04 ma 23 jul '12 14:35

  Reactie: Ja, soms wel
  ik probeer hier zeker op te letten. Als je er niet op let kun je veel te veel binnen krijgen op een dag
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Iloon44 ma 23 jul '12 14:37

  Reactie: Nee hoor, dat maakt me niets uit
  Ik drink niet meer!!!!!!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  linda.beunder ma 23 jul '12 15:45

  Reactie: Nee hoor, dat maakt me niets uit
  nee natuurlijk niet, want dan moet je maar niet drinken. het is maar goed dat het nog om studenten gaat, dan worden ze misschien nog wijser. dit is namelijk te dom voor woorden.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 23 jul '12 17:57

  Reactie: Nee hoor, dat maakt me niets uit
  Ik drink zo weinig alcoholische drankjes dat die ene keer als ik wel iets drink me het niet uitmaakt of er veel of weinig calorieën inzit.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 23 jul '12 20:17

  Reactie: Ja, soms wel
  Ik hou het toch wel in de gaten wat ik naar binnen werkt .Maar zal me zelf niet te kort doen aan vitamientjes . Ananas neemt ook vet weg ,dus hier staat geregeld een bakje verse ananas .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  qwertyqwert di 24 jul '12 20:34

  Reactie: Nee hoor, dat maakt me niets uit
  Het maakt mij niets uit omdat ik amper drink. Iedereen die trouwens te veel drinkt kan zich volgens mij beter druk maken om de alcohol dan om de calorieën.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  MariisLoveszz di 24 jul '12 23:36

  Reactie: Nee hoor, dat maakt me niets uit
  Ik drink ook niet dus ik hoef me er ook niet druk over te maken.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Missyred82 wo 25 jul '12 08:50

  Reactie: Nee hoor, dat maakt me niets uit
  Nooit bij stil gestaan eigenlijk. Ik maak me er niet druk om. Ik drink eigenlijk nooit meer dan 2 of 3 drankjes en alleen in t weekend.
  Reageer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |