×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Drunkorexia: nieuwe trend?

Drinken zonder aan te komen.
23.07.2012 -

Hoe mooier het weer, hoe meer het terras naar je lonkt. Helaas zijn de rosé, cocktails en andere drankjes niet goed voor de lijn. Jonge vrouwen hebben daar iets bijzonders op bedacht, maar of het gezond voor je is…


Wat is drunkorexia?
Vrouwen die lijden aan ‘drunkorexia’ slaan maaltijden over, zodat ze ‘ruimte’ hebben voor alcoholische drankjes. Hoe minder ze namelijk eten, hoe minder calorieën ze binnenkrijgen. En deze calorieën kunnen dan weer worden opgevuld met de calorieën van de drankjes.

Voor een op de vier studentes is dit een bekend verhaal. Overdag worden hun uitgaansplannen voor ’s avonds gesmeed en omdat ze wel willen drinken, maar niet aan willen komen, slaan ze maaltijden over. Ook bij de mannelijke studenten komt dit voor, maar in veel mindere mate dan bij vrouwen.

Gevolgen
Natuurlijk is de combinatie van weinig eten en veel drinken niet goed voor je lichaam. Het korte en lange termijngeheugen kan beschadigen, en er is een grote kans dat belangrijke organen beschadigd raken. Bovendien hebben de vrouwen die hieraan lijden een grotere kans om andere soorten eetstoornissen, zoals boulimia, te ontwikkelen.

Maak jij je druk om de calorieën in alcoholische drankjes?

Bron
Dailymail

Plaats een reactie

Maak jij je druk om de calorieën in alcoholische drankjes?

  •  
  •  
  •  

8Reacties

 • Dit is niet ok!

  aardbei04 ma 23 jul '12 14:35

  Reactie: Ja, soms wel
  ik probeer hier zeker op te letten. Als je er niet op let kun je veel te veel binnen krijgen op een dag
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Iloon44 ma 23 jul '12 14:37

  Reactie: Nee hoor, dat maakt me niets uit
  Ik drink niet meer!!!!!!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  linda.beunder ma 23 jul '12 15:45

  Reactie: Nee hoor, dat maakt me niets uit
  nee natuurlijk niet, want dan moet je maar niet drinken. het is maar goed dat het nog om studenten gaat, dan worden ze misschien nog wijser. dit is namelijk te dom voor woorden.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 23 jul '12 17:57

  Reactie: Nee hoor, dat maakt me niets uit
  Ik drink zo weinig alcoholische drankjes dat die ene keer als ik wel iets drink me het niet uitmaakt of er veel of weinig calorieën inzit.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 23 jul '12 20:17

  Reactie: Ja, soms wel
  Ik hou het toch wel in de gaten wat ik naar binnen werkt .Maar zal me zelf niet te kort doen aan vitamientjes . Ananas neemt ook vet weg ,dus hier staat geregeld een bakje verse ananas .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  qwertyqwert di 24 jul '12 20:34

  Reactie: Nee hoor, dat maakt me niets uit
  Het maakt mij niets uit omdat ik amper drink. Iedereen die trouwens te veel drinkt kan zich volgens mij beter druk maken om de alcohol dan om de calorieën.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  MariisLoveszz di 24 jul '12 23:36

  Reactie: Nee hoor, dat maakt me niets uit
  Ik drink ook niet dus ik hoef me er ook niet druk over te maken.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Missyred82 wo 25 jul '12 08:50

  Reactie: Nee hoor, dat maakt me niets uit
  Nooit bij stil gestaan eigenlijk. Ik maak me er niet druk om. Ik drink eigenlijk nooit meer dan 2 of 3 drankjes en alleen in t weekend.
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |