×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Drunkorexia: nieuwe trend?

Drinken zonder aan te komen.
23.07.2012 -

Hoe mooier het weer, hoe meer het terras naar je lonkt. Helaas zijn de rosé, cocktails en andere drankjes niet goed voor de lijn. Jonge vrouwen hebben daar iets bijzonders op bedacht, maar of het gezond voor je is…


Wat is drunkorexia?
Vrouwen die lijden aan ‘drunkorexia’ slaan maaltijden over, zodat ze ‘ruimte’ hebben voor alcoholische drankjes. Hoe minder ze namelijk eten, hoe minder calorieën ze binnenkrijgen. En deze calorieën kunnen dan weer worden opgevuld met de calorieën van de drankjes.

Voor een op de vier studentes is dit een bekend verhaal. Overdag worden hun uitgaansplannen voor ’s avonds gesmeed en omdat ze wel willen drinken, maar niet aan willen komen, slaan ze maaltijden over. Ook bij de mannelijke studenten komt dit voor, maar in veel mindere mate dan bij vrouwen.

Gevolgen
Natuurlijk is de combinatie van weinig eten en veel drinken niet goed voor je lichaam. Het korte en lange termijngeheugen kan beschadigen, en er is een grote kans dat belangrijke organen beschadigd raken. Bovendien hebben de vrouwen die hieraan lijden een grotere kans om andere soorten eetstoornissen, zoals boulimia, te ontwikkelen.

Maak jij je druk om de calorieën in alcoholische drankjes?

Bron
Dailymail

Plaats een reactie

Maak jij je druk om de calorieën in alcoholische drankjes?

  •  
  •  
  •  

8Reacties

 • Dit is niet ok!

  aardbei04 ma 23 jul '12 14:35

  Reactie: Ja, soms wel
  ik probeer hier zeker op te letten. Als je er niet op let kun je veel te veel binnen krijgen op een dag
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Iloon44 ma 23 jul '12 14:37

  Reactie: Nee hoor, dat maakt me niets uit
  Ik drink niet meer!!!!!!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  linda.beunder ma 23 jul '12 15:45

  Reactie: Nee hoor, dat maakt me niets uit
  nee natuurlijk niet, want dan moet je maar niet drinken. het is maar goed dat het nog om studenten gaat, dan worden ze misschien nog wijser. dit is namelijk te dom voor woorden.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 23 jul '12 17:57

  Reactie: Nee hoor, dat maakt me niets uit
  Ik drink zo weinig alcoholische drankjes dat die ene keer als ik wel iets drink me het niet uitmaakt of er veel of weinig calorieën inzit.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 23 jul '12 20:17

  Reactie: Ja, soms wel
  Ik hou het toch wel in de gaten wat ik naar binnen werkt .Maar zal me zelf niet te kort doen aan vitamientjes . Ananas neemt ook vet weg ,dus hier staat geregeld een bakje verse ananas .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  qwertyqwert di 24 jul '12 20:34

  Reactie: Nee hoor, dat maakt me niets uit
  Het maakt mij niets uit omdat ik amper drink. Iedereen die trouwens te veel drinkt kan zich volgens mij beter druk maken om de alcohol dan om de calorieën.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  MariisLoveszz di 24 jul '12 23:36

  Reactie: Nee hoor, dat maakt me niets uit
  Ik drink ook niet dus ik hoef me er ook niet druk over te maken.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Missyred82 wo 25 jul '12 08:50

  Reactie: Nee hoor, dat maakt me niets uit
  Nooit bij stil gestaan eigenlijk. Ik maak me er niet druk om. Ik drink eigenlijk nooit meer dan 2 of 3 drankjes en alleen in t weekend.
  Reageer!
Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
NOS maakt video als reactie op SIRE-campagne

27.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Kritiek volgde én een video van NOS.

Lees verder

1

The Undateables (BNN) biedt excuses aan voor benaderen vrouw met wijnvlek

27.07.2017 - Cheyenne Polderman heeft een wijnvlek in haar gezicht en werd door de redactie van The Undateables benaderd voor het televisieprogramma. De vrouw was perplex en uitte dit op Facebook. BNN biedt excuses aan.

Lees meer
Kritiek op SIRE-campagne 'laat jongens weer jongens zijn'

26.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Dat zou beter zijn voor hun ontwikkeling. Bekijk de video hier.

Lees meer
Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips

25.07.2017 - Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Ook dit jaar zijn er weer zwarte zaterdagen waardoor je vaak in de file komt te staan op de Franse autowegen. Met deze tips ontkom je daar hopelijk aan.

Lees meer
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!