×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

‘Jouw kind is wel een beetje luidruchtig, hè?...’

Er zijn verschillende opmerkingen die je beter niet tegen moeders kunt maken...
23.06.2012 -

De meeste moeders zien hun kind als een engeltje dat niets fout kan doen. Als een buitenstaander dan ook een opmerking durft te maken over de opvoeding of over het kind zelf, staan deze mama’s op hun achterste benen. Wat vinden zij de meest vervelende opmerkingen?


Volgens een Brits onderzoek is een op de drie moeders wel eens tegen iemand uitgevallen die een opmerking over haar kind (of over de opvoeding) maakte. Waar deze vervelende opmerkingen vooral over gaan? Over de ontwikkeling van het kind. En de schoonmoeder is meestal degene die ze maakt…

Psychologen zeggen dat het moeilijk voor de ouders kan zijn om zulke opmerkingen te horen, omdat het dan lijkt alsof er iets mis is met het kind. Ook kunnen de opmerkingen ervoor zorgen dat de moeder denkt dat ze een slechte moeder is.

10 gevoelige onderwerpen

 1. Is hij/zij niet erg groot/klein?
 2. Toen mijn kind zo oud was, kon hij/zij al lopen, praten etc.
 3. Jouw kind is erg luidruchtig
 4. Hij/zij zou nu wel wat meer moeten kunnen praten
 5. Hij/zij zou inmiddels de hele nacht door moeten slapen
 6. Je zou hem/haar geen speen moeten geven
 7. Hij/zij eet niet heel erg goed, hè?
 8. Hij/zij zou nu toch wel moeten kunnen lopen
 9. Hij/zij zou inmiddels wel moeten kunnen kruipen
 10. Hij/zij zou nu toch wel zijn/haar speen moeten wegdoen

Voor alle ouders die zulke opmerkingen krijgen geldt dat ze zich niets van de opmerkingen aan moet trekken. Alle kinderen ontwikkelen zich namelijk in een verschillende snelheid, dus je kunt de ontwikkeling per kind niet vergelijken.

Bron
Dailymail

Plaats een reactie

Is jouw manier van opvoeden wel eens bekritiseerd?

  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  tess3003 za 23 jun '12 19:33

  Reactie: Ja
  'tuurlijk, de beste stuurlui staan nog altijd aan wal. Enne...we proberen allemaal het zo goed mogelijk te doen?
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lydia84 wo 11 jul '12 21:27

  Reactie: Ja
  op het consultatiebureau zijn ze er ook erg goed in!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  daisy.severing di 31 jul '12 09:44

  Reactie: Nee, ik heb nooit nare opmerkingen gekregen
  Mijn kleintje moet nog een jaar worden, ik denk dat nee wel in ja gaat veranderen naarmate hij ouder wordt dan heeft iedereen altijd wel een mening, maar trek me daar gelukkig niets van aan.
  Reageer!
Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
NOS maakt video als reactie op SIRE-campagne

27.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Kritiek volgde én een video van NOS.

Lees verder

1

The Undateables (BNN) biedt excuses aan voor benaderen vrouw met wijnvlek

27.07.2017 - Cheyenne Polderman heeft een wijnvlek in haar gezicht en werd door de redactie van The Undateables benaderd voor het televisieprogramma. De vrouw was perplex en uitte dit op Facebook. BNN biedt excuses aan.

Lees meer
Kritiek op SIRE-campagne 'laat jongens weer jongens zijn'

26.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Dat zou beter zijn voor hun ontwikkeling. Bekijk de video hier.

Lees meer
Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips

25.07.2017 - Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Ook dit jaar zijn er weer zwarte zaterdagen waardoor je vaak in de file komt te staan op de Franse autowegen. Met deze tips ontkom je daar hopelijk aan.

Lees meer
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!