×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

‘Jouw kind is wel een beetje luidruchtig, hè?...’

Er zijn verschillende opmerkingen die je beter niet tegen moeders kunt maken...
23.06.2012 -

De meeste moeders zien hun kind als een engeltje dat niets fout kan doen. Als een buitenstaander dan ook een opmerking durft te maken over de opvoeding of over het kind zelf, staan deze mama’s op hun achterste benen. Wat vinden zij de meest vervelende opmerkingen?


Volgens een Brits onderzoek is een op de drie moeders wel eens tegen iemand uitgevallen die een opmerking over haar kind (of over de opvoeding) maakte. Waar deze vervelende opmerkingen vooral over gaan? Over de ontwikkeling van het kind. En de schoonmoeder is meestal degene die ze maakt…

Psychologen zeggen dat het moeilijk voor de ouders kan zijn om zulke opmerkingen te horen, omdat het dan lijkt alsof er iets mis is met het kind. Ook kunnen de opmerkingen ervoor zorgen dat de moeder denkt dat ze een slechte moeder is.

10 gevoelige onderwerpen

 1. Is hij/zij niet erg groot/klein?
 2. Toen mijn kind zo oud was, kon hij/zij al lopen, praten etc.
 3. Jouw kind is erg luidruchtig
 4. Hij/zij zou nu wel wat meer moeten kunnen praten
 5. Hij/zij zou inmiddels de hele nacht door moeten slapen
 6. Je zou hem/haar geen speen moeten geven
 7. Hij/zij eet niet heel erg goed, hè?
 8. Hij/zij zou nu toch wel moeten kunnen lopen
 9. Hij/zij zou inmiddels wel moeten kunnen kruipen
 10. Hij/zij zou nu toch wel zijn/haar speen moeten wegdoen

Voor alle ouders die zulke opmerkingen krijgen geldt dat ze zich niets van de opmerkingen aan moet trekken. Alle kinderen ontwikkelen zich namelijk in een verschillende snelheid, dus je kunt de ontwikkeling per kind niet vergelijken.

Bron
Dailymail

Plaats een reactie

Is jouw manier van opvoeden wel eens bekritiseerd?

  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  tess3003 za 23 jun '12 19:33

  Reactie: Ja
  'tuurlijk, de beste stuurlui staan nog altijd aan wal. Enne...we proberen allemaal het zo goed mogelijk te doen?
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lydia84 wo 11 jul '12 21:27

  Reactie: Ja
  op het consultatiebureau zijn ze er ook erg goed in!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  daisy.severing di 31 jul '12 09:44

  Reactie: Nee, ik heb nooit nare opmerkingen gekregen
  Mijn kleintje moet nog een jaar worden, ik denk dat nee wel in ja gaat veranderen naarmate hij ouder wordt dan heeft iedereen altijd wel een mening, maar trek me daar gelukkig niets van aan.
  Reageer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |