×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

‘Jouw kind is wel een beetje luidruchtig, hè?...’

Er zijn verschillende opmerkingen die je beter niet tegen moeders kunt maken...
23.06.2012 -

De meeste moeders zien hun kind als een engeltje dat niets fout kan doen. Als een buitenstaander dan ook een opmerking durft te maken over de opvoeding of over het kind zelf, staan deze mama’s op hun achterste benen. Wat vinden zij de meest vervelende opmerkingen?


Volgens een Brits onderzoek is een op de drie moeders wel eens tegen iemand uitgevallen die een opmerking over haar kind (of over de opvoeding) maakte. Waar deze vervelende opmerkingen vooral over gaan? Over de ontwikkeling van het kind. En de schoonmoeder is meestal degene die ze maakt…

Psychologen zeggen dat het moeilijk voor de ouders kan zijn om zulke opmerkingen te horen, omdat het dan lijkt alsof er iets mis is met het kind. Ook kunnen de opmerkingen ervoor zorgen dat de moeder denkt dat ze een slechte moeder is.

10 gevoelige onderwerpen

 1. Is hij/zij niet erg groot/klein?
 2. Toen mijn kind zo oud was, kon hij/zij al lopen, praten etc.
 3. Jouw kind is erg luidruchtig
 4. Hij/zij zou nu wel wat meer moeten kunnen praten
 5. Hij/zij zou inmiddels de hele nacht door moeten slapen
 6. Je zou hem/haar geen speen moeten geven
 7. Hij/zij eet niet heel erg goed, hè?
 8. Hij/zij zou nu toch wel moeten kunnen lopen
 9. Hij/zij zou inmiddels wel moeten kunnen kruipen
 10. Hij/zij zou nu toch wel zijn/haar speen moeten wegdoen

Voor alle ouders die zulke opmerkingen krijgen geldt dat ze zich niets van de opmerkingen aan moet trekken. Alle kinderen ontwikkelen zich namelijk in een verschillende snelheid, dus je kunt de ontwikkeling per kind niet vergelijken.

Bron
Dailymail

Plaats een reactie

Is jouw manier van opvoeden wel eens bekritiseerd?

  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  tess3003 za 23 jun '12 19:33

  Reactie: Ja
  'tuurlijk, de beste stuurlui staan nog altijd aan wal. Enne...we proberen allemaal het zo goed mogelijk te doen?
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lydia84 wo 11 jul '12 21:27

  Reactie: Ja
  op het consultatiebureau zijn ze er ook erg goed in!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  daisy.severing di 31 jul '12 09:44

  Reactie: Nee, ik heb nooit nare opmerkingen gekregen
  Mijn kleintje moet nog een jaar worden, ik denk dat nee wel in ja gaat veranderen naarmate hij ouder wordt dan heeft iedereen altijd wel een mening, maar trek me daar gelukkig niets van aan.
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |