×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Eetstoornissen bij jongens

Als jongeren geobsedeerd raken door voedsel, kan dat desastreuze gevolgen hebben.
14.06.2012 -

Als er wordt gesproken over eetstoornissen zoals anorexia, dan associeer je dat waarschijnlijk vooral met meisjes. Maar ook jongens kunnen hier last van hebben.


Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de mannelijke middelbare scholieren in Nederland aspecten van eetstoornissen vertoont. Dit betekent dat 13 procent van deze scholieren calorieën telt, en 2 procent gebruikt laxeermiddelen.

Directeur van Human Concert, Carmen Netten, maakt duidelijk dat eetstoornissen ook bij jongens voorkomen: ‘Een eetstoornis is niet alleen een vrouwending. Het is hoog tijd om dit taboe op te heffen.’ Ook de directeur van de website anorexiajongens.nl Ron Meijering, vindt dat er meer aandacht voor eetstoornissen bij jongens nodig is.

Aanleiding voor de eetstoornissen kan liggen bij de media. Jongeren die onzeker zijn over hun lichaam, zouden er net zo uit willen zien als de modellen op de catwalk, in bladen en op internet. Als ze daar geobsedeerd door worden, kan dat desastreuze gevolgen hebben.

Bron
Gezondheidsnet

Plaats een reactie

Ken jij iemand met een eetstoornis?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 14 jun '12 17:11

  Reactie: Nee
  Nee.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 30 jul '12 11:03

  Reactie: Ja
  mijn dochter kampt er jaren mee. Het is een bijna niet te winnen strijd. Ook ken ik een jongen met een eetstoornis
  Reageer!