×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Eetstoornissen bij jongens

Als jongeren geobsedeerd raken door voedsel, kan dat desastreuze gevolgen hebben.
14.06.2012 -

Als er wordt gesproken over eetstoornissen zoals anorexia, dan associeer je dat waarschijnlijk vooral met meisjes. Maar ook jongens kunnen hier last van hebben.


Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de mannelijke middelbare scholieren in Nederland aspecten van eetstoornissen vertoont. Dit betekent dat 13 procent van deze scholieren calorieën telt, en 2 procent gebruikt laxeermiddelen.

Directeur van Human Concert, Carmen Netten, maakt duidelijk dat eetstoornissen ook bij jongens voorkomen: ‘Een eetstoornis is niet alleen een vrouwending. Het is hoog tijd om dit taboe op te heffen.’ Ook de directeur van de website anorexiajongens.nl Ron Meijering, vindt dat er meer aandacht voor eetstoornissen bij jongens nodig is.

Aanleiding voor de eetstoornissen kan liggen bij de media. Jongeren die onzeker zijn over hun lichaam, zouden er net zo uit willen zien als de modellen op de catwalk, in bladen en op internet. Als ze daar geobsedeerd door worden, kan dat desastreuze gevolgen hebben.

Bron
Gezondheidsnet

Plaats een reactie

Ken jij iemand met een eetstoornis?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 14 jun '12 17:11

  Reactie: Nee
  Nee.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 30 jul '12 11:03

  Reactie: Ja
  mijn dochter kampt er jaren mee. Het is een bijna niet te winnen strijd. Ook ken ik een jongen met een eetstoornis
  Reageer!
 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |