×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Eetstoornissen bij jongens

Als jongeren geobsedeerd raken door voedsel, kan dat desastreuze gevolgen hebben.
14.06.2012 -

Als er wordt gesproken over eetstoornissen zoals anorexia, dan associeer je dat waarschijnlijk vooral met meisjes. Maar ook jongens kunnen hier last van hebben.


Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de mannelijke middelbare scholieren in Nederland aspecten van eetstoornissen vertoont. Dit betekent dat 13 procent van deze scholieren calorieën telt, en 2 procent gebruikt laxeermiddelen.

Directeur van Human Concert, Carmen Netten, maakt duidelijk dat eetstoornissen ook bij jongens voorkomen: ‘Een eetstoornis is niet alleen een vrouwending. Het is hoog tijd om dit taboe op te heffen.’ Ook de directeur van de website anorexiajongens.nl Ron Meijering, vindt dat er meer aandacht voor eetstoornissen bij jongens nodig is.

Aanleiding voor de eetstoornissen kan liggen bij de media. Jongeren die onzeker zijn over hun lichaam, zouden er net zo uit willen zien als de modellen op de catwalk, in bladen en op internet. Als ze daar geobsedeerd door worden, kan dat desastreuze gevolgen hebben.

Bron
Gezondheidsnet

Plaats een reactie

Ken jij iemand met een eetstoornis?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 14 jun '12 17:11

  Reactie: Nee
  Nee.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 30 jul '12 11:03

  Reactie: Ja
  mijn dochter kampt er jaren mee. Het is een bijna niet te winnen strijd. Ook ken ik een jongen met een eetstoornis
  Reageer!
Lilian Marijnissen volgt Emile Roemer op als SP-leider

13.12.2017 - Deze ochtend werd bekend dat Emile Roemer opstapt als SP-leider. Lilian Marijnissen volgt hem op. Wat weten we al over de nieuwe SP-leider? Vriendin interviewde haar eerder dit jaar.

Lees meer

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 67 |