×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Manon deed mee aan de Alpe d'HuZes

22 bochten, 13,5 kilometer omhoog fietsen op de Alpe d'HuZes. Is het Manon gelukt?

Vier jaar geleden verloor Manon (33) haar moeder aan kanker. Met haar in gedachten doet Manon mee met Alpe d’HuZes; ze gaat deze beroemde Franse berg op de fiets beklimmen om geld op te halen voor het Onderzoeksfonds van het KWF. Is het haar gelukt om de berg te bedwingen?


"’s Ochtends regende het pijpenstelen, maar toen we, een halfuurtje later dan gepland, om 10.30 startten, was het gelukkig droog. Ik was echt enorm zenuwachtig door het natte wegdek en de sfeer die er hing, maar het is gelukt! In 2,5 uur zijn we naar boven gefietst! Het plan was om elke drie bochten te stoppen, maar uiteindelijk zijn we maar drie keer gestopt. Ik fietste samen met mijn schoonzusje Kim en we zijn ook samen gefinisht, dat was heel bijzonder. Daarna hebben we op mijn broer en onze teamgenoten gewacht, zij zijn drie keer de berg op gefietst.

 

Ik vond het heel heftig om de verhalen van andere deelnemers te horen. Iedereen heeft een reden om mee te doen met de Alpe d’HuZes en die verhalen deel je met elkaar. Er stonden onderweg ook een paar ambulances van Stichting Doe een Wens, daar lagen mensen in die het nog één keer wilden meemaken...

We waren gelukkig nog op tijd om bij bocht zeven het kaarsje voor mijn moeder aan te steken, een mooi moment.

 

 

 

 

 


 

 

 

Gisteren, op 7 juni zijn we de andere fietsers gaan aanmoedigen, daarbij hoorden mijn broer en ik drie nummers die veel voor mijn moeder betekenden; het nummer van haar begrafenis van Queen en nog twee andere liedjes. Het leek wel alsof ze erbij was, ik hoop ook dat dat zo is...

Met de spierpijn valt het alles mee, ik heb wel vermoeide benen, maar bijna geen spierpijn, het ging echt makkelijker dan gedacht. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij, het was zo indrukwekkend om te doen. Ik wil dan wel meer gaan trainen en misschien koop ik ook wel een andere fiets, want deze was wel een beetje oud.

Op dit moment is er meer dan 28,5 miljoen euro opgehaald voor het Onderzoeksfonds van het KWF, het definitieve bedrag wordt pas in oktober bekendgemaakt. Voor mij is het heel belangrijk om hieraan bij te dragen. Door dit geld hoeft misschien in de toekomst een familie niet mee te maken wat wij hebben meegemaakt. Daar heb ik het voor gedaan, en voor mijn moeder natuurlijk.”

Wil je doneren dan kan dat natuurlijk nog steeds, bekijk dan deze pagina.
 

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    martinewesthuis vr 8 jun '12 21:24

    Manon, je bent een topper! Echt super dat je het hebt gehaald!!! En Julien en Kim ook natuurlijk! xx Martine
    Reageer!
 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |