×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Manon deed mee aan de Alpe d'HuZes

22 bochten, 13,5 kilometer omhoog fietsen op de Alpe d'HuZes. Is het Manon gelukt?

Vier jaar geleden verloor Manon (33) haar moeder aan kanker. Met haar in gedachten doet Manon mee met Alpe d’HuZes; ze gaat deze beroemde Franse berg op de fiets beklimmen om geld op te halen voor het Onderzoeksfonds van het KWF. Is het haar gelukt om de berg te bedwingen?


"’s Ochtends regende het pijpenstelen, maar toen we, een halfuurtje later dan gepland, om 10.30 startten, was het gelukkig droog. Ik was echt enorm zenuwachtig door het natte wegdek en de sfeer die er hing, maar het is gelukt! In 2,5 uur zijn we naar boven gefietst! Het plan was om elke drie bochten te stoppen, maar uiteindelijk zijn we maar drie keer gestopt. Ik fietste samen met mijn schoonzusje Kim en we zijn ook samen gefinisht, dat was heel bijzonder. Daarna hebben we op mijn broer en onze teamgenoten gewacht, zij zijn drie keer de berg op gefietst.

 

Ik vond het heel heftig om de verhalen van andere deelnemers te horen. Iedereen heeft een reden om mee te doen met de Alpe d’HuZes en die verhalen deel je met elkaar. Er stonden onderweg ook een paar ambulances van Stichting Doe een Wens, daar lagen mensen in die het nog één keer wilden meemaken...

We waren gelukkig nog op tijd om bij bocht zeven het kaarsje voor mijn moeder aan te steken, een mooi moment.

 

 

 

 

 


 

 

 

Gisteren, op 7 juni zijn we de andere fietsers gaan aanmoedigen, daarbij hoorden mijn broer en ik drie nummers die veel voor mijn moeder betekenden; het nummer van haar begrafenis van Queen en nog twee andere liedjes. Het leek wel alsof ze erbij was, ik hoop ook dat dat zo is...

Met de spierpijn valt het alles mee, ik heb wel vermoeide benen, maar bijna geen spierpijn, het ging echt makkelijker dan gedacht. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij, het was zo indrukwekkend om te doen. Ik wil dan wel meer gaan trainen en misschien koop ik ook wel een andere fiets, want deze was wel een beetje oud.

Op dit moment is er meer dan 28,5 miljoen euro opgehaald voor het Onderzoeksfonds van het KWF, het definitieve bedrag wordt pas in oktober bekendgemaakt. Voor mij is het heel belangrijk om hieraan bij te dragen. Door dit geld hoeft misschien in de toekomst een familie niet mee te maken wat wij hebben meegemaakt. Daar heb ik het voor gedaan, en voor mijn moeder natuurlijk.”

Wil je doneren dan kan dat natuurlijk nog steeds, bekijk dan deze pagina.
 

Plaats een reactie

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  martinewesthuis vr 8 jun '12 21:24

  Manon, je bent een topper! Echt super dat je het hebt gehaald!!! En Julien en Kim ook natuurlijk! xx Martine
  Reageer!
Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
OG3NE en vader Rick halen veel steun uit gezinstatoeage

16.08.2017 - Dit zeggen de meiden op Instagram. Voor het overlijden van hun moeder Isolde, lieten ze met het hele gezin een tatoeage zetten.

Lees meer
Minderjarigen per september recht op studiefinanciering

15.08.2017 - Goed nieuws voor studenten (hbo en universiteit) onder de achttien jaar: per 1 september 2017 gelden nieuwe regels voor de studiefinanciering. Lees hier wat de nieuwe regeling inhoudt.

Lees meer
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer

1

Humor op social media over eieren met fipronilgehalte

03.08.2017 - We lopen allemaal op eieren als het over opmerkingen plaatsen gaat, maar deze fanatieke twitteraars maken de situatie op een humoristische manier bespreekbaar.

Lees meer
Els: 'Iemands familieleden vinden geeft een kick'

02.08.2017 - Els Leijs (64) werkt als familierechercheur: ze helpt adoptiekinderen, kinderen van onbekende vaders en donorkinderen om hun biologische ouders te traceren. “Laatst vond iemand na twintig jaar zoeken haar vader. Geweldig!”

Lees meer
Penoza het nieuwe seizoen: de officiële trailer bekijk je hier

02.08.2017 - Seizoen vijf van Penoza gaat eind deze maand van start en wij kunnen niet wachten! Want het is tevens ook het laatste seizoen. Vanmorgen gaf Penoza de eerste beelden vrij en dat belooft wat.

Video
Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 64 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

 • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
 • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
 • Een gevulde goodiebag
 • Leuke extra’s!