×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Afvallen? Melk kan daar misschien bij helpen!

Melk is écht een motor!
11.06.2012 -

Wellicht associeer je melk eerder met aankomen dan met afvallen. Toch lijkt er een ingrediënt in dit zuivelproduct te zitten dat juist beschermt tegen overgewicht.


Tijdens een onderzoek kregen muizen dagelijks heel veel vet eten voorgeschoteld. Ondanks dit ongezonde dieet, kwamen ze niet aan. Hoe dat kwam? Omdat de muizen naast dit vette voedsel ook een stofje uit melk toegediend kregen.

Nicotinamide riboside
Het stofje heet nicotinamide riboside, en geeft volgens de onderzoekers een positieve boost aan het gen SIRT1. Dit gen is erg belangrijk bij de stofwisseling. Nicotinamide riboside zorgde er dus voor dat het gen SIRT1 actiever werd, waardoor de stofwisseling ook actiever werd.

Toen de muizen dus vet voedsel én nicotinamide riboside kregen, werd het vet snel verbrand. Of dit voor mensen ook zo zal werken, is nog onduidelijk. Wat in ieder geval wél duidelijk is, is dat alleen melk drinken niet gaat helpen met afvallen. Waarschijnlijk vallen mensen alleen af als wij de stof in de vorm van een supplement binnen krijgen.

Zou jij dit product gebruiken als het op de markt kwam?
 

Plaats een reactie

Zou jij dit product gebruiken als het op de markt kwam?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 11 jun '12 17:14

  Reactie: Nee, geen denken aan
  Als je te zwaar bent omdat je dat zelf hebt aangegeten dan moet je dat ook weer op een gezonde manier zien kwijt te raken. Een of ander stofje kan nooit goed zijn. Het is toch geen mens eigen stof? En wat doet dat op lange termijn met iemand? Nee dank je, ik knaag dan wel op wortelen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tien83 ma 11 jun '12 20:26

  Reactie: Ja, misschien wel
  Als het wetenschappelijk verantwoord is wel. Waarom niet? Meer als ondersteuning dan, want je moet wel erbij gaan trainen om je lichaam 'strakker' te krijgen. Ik mag helaas door een lactose intolerantie geen melk drinken, dus een ander alternatief, als het helpt, is welkom!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wilma di 12 jun '12 13:15

  Reactie: Nee, geen denken aan
  nee want ik vindt melk zowiezo al vies
  Reageer!
Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
OG3NE en vader Rick halen veel steun uit gezinstatoeage

16.08.2017 - Dit zeggen de meiden op Instagram. Voor het overlijden van hun moeder Isolde, lieten ze met het hele gezin een tatoeage zetten.

Lees meer
Minderjarigen per september recht op studiefinanciering

15.08.2017 - Goed nieuws voor studenten (hbo en universiteit) onder de achttien jaar: per 1 september 2017 gelden nieuwe regels voor de studiefinanciering. Lees hier wat de nieuwe regeling inhoudt.

Lees meer
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer

1

Humor op social media over eieren met fipronilgehalte

03.08.2017 - We lopen allemaal op eieren als het over opmerkingen plaatsen gaat, maar deze fanatieke twitteraars maken de situatie op een humoristische manier bespreekbaar.

Lees meer
Els: 'Iemands familieleden vinden geeft een kick'

02.08.2017 - Els Leijs (64) werkt als familierechercheur: ze helpt adoptiekinderen, kinderen van onbekende vaders en donorkinderen om hun biologische ouders te traceren. “Laatst vond iemand na twintig jaar zoeken haar vader. Geweldig!”

Lees meer
Penoza het nieuwe seizoen: de officiële trailer bekijk je hier

02.08.2017 - Seizoen vijf van Penoza gaat eind deze maand van start en wij kunnen niet wachten! Want het is tevens ook het laatste seizoen. Vanmorgen gaf Penoza de eerste beelden vrij en dat belooft wat.

Video
Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 64 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

UPDATE

De eerste deelnemers van de Vriendin Shopdag in Tilburg zijn bekend!

Profiteer op zaterdag 9 september van mooie kortingen of andere leuke voordelen bij o.a. Miss Etam, La Ligna, Shoeby, Vero Moda, Triumph, Siebel Juweliers, Intersport, Roy Donders, unieke Tilburgse winkels en diverse horecagelegenheden zoals restaurants en Jack’s Casino.

De komende weken komen hier nog meer deelnemers bij….