×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Afvallen? Melk kan daar misschien bij helpen!

Melk is écht een motor!
11.06.2012 -

Wellicht associeer je melk eerder met aankomen dan met afvallen. Toch lijkt er een ingrediënt in dit zuivelproduct te zitten dat juist beschermt tegen overgewicht.


Tijdens een onderzoek kregen muizen dagelijks heel veel vet eten voorgeschoteld. Ondanks dit ongezonde dieet, kwamen ze niet aan. Hoe dat kwam? Omdat de muizen naast dit vette voedsel ook een stofje uit melk toegediend kregen.

Nicotinamide riboside
Het stofje heet nicotinamide riboside, en geeft volgens de onderzoekers een positieve boost aan het gen SIRT1. Dit gen is erg belangrijk bij de stofwisseling. Nicotinamide riboside zorgde er dus voor dat het gen SIRT1 actiever werd, waardoor de stofwisseling ook actiever werd.

Toen de muizen dus vet voedsel én nicotinamide riboside kregen, werd het vet snel verbrand. Of dit voor mensen ook zo zal werken, is nog onduidelijk. Wat in ieder geval wél duidelijk is, is dat alleen melk drinken niet gaat helpen met afvallen. Waarschijnlijk vallen mensen alleen af als wij de stof in de vorm van een supplement binnen krijgen.

Zou jij dit product gebruiken als het op de markt kwam?
 

Plaats een reactie

Zou jij dit product gebruiken als het op de markt kwam?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 11 jun '12 17:14

  Reactie: Nee, geen denken aan
  Als je te zwaar bent omdat je dat zelf hebt aangegeten dan moet je dat ook weer op een gezonde manier zien kwijt te raken. Een of ander stofje kan nooit goed zijn. Het is toch geen mens eigen stof? En wat doet dat op lange termijn met iemand? Nee dank je, ik knaag dan wel op wortelen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tien83 ma 11 jun '12 20:26

  Reactie: Ja, misschien wel
  Als het wetenschappelijk verantwoord is wel. Waarom niet? Meer als ondersteuning dan, want je moet wel erbij gaan trainen om je lichaam 'strakker' te krijgen. Ik mag helaas door een lactose intolerantie geen melk drinken, dus een ander alternatief, als het helpt, is welkom!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wilma di 12 jun '12 13:15

  Reactie: Nee, geen denken aan
  nee want ik vindt melk zowiezo al vies
  Reageer!