×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Afvallen? Melk kan daar misschien bij helpen!

Melk is écht een motor!
11.06.2012 -

Wellicht associeer je melk eerder met aankomen dan met afvallen. Toch lijkt er een ingrediënt in dit zuivelproduct te zitten dat juist beschermt tegen overgewicht.


Tijdens een onderzoek kregen muizen dagelijks heel veel vet eten voorgeschoteld. Ondanks dit ongezonde dieet, kwamen ze niet aan. Hoe dat kwam? Omdat de muizen naast dit vette voedsel ook een stofje uit melk toegediend kregen.

Nicotinamide riboside
Het stofje heet nicotinamide riboside, en geeft volgens de onderzoekers een positieve boost aan het gen SIRT1. Dit gen is erg belangrijk bij de stofwisseling. Nicotinamide riboside zorgde er dus voor dat het gen SIRT1 actiever werd, waardoor de stofwisseling ook actiever werd.

Toen de muizen dus vet voedsel én nicotinamide riboside kregen, werd het vet snel verbrand. Of dit voor mensen ook zo zal werken, is nog onduidelijk. Wat in ieder geval wél duidelijk is, is dat alleen melk drinken niet gaat helpen met afvallen. Waarschijnlijk vallen mensen alleen af als wij de stof in de vorm van een supplement binnen krijgen.

Zou jij dit product gebruiken als het op de markt kwam?
 

Plaats een reactie

Zou jij dit product gebruiken als het op de markt kwam?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 11 jun '12 17:14

  Reactie: Nee, geen denken aan
  Als je te zwaar bent omdat je dat zelf hebt aangegeten dan moet je dat ook weer op een gezonde manier zien kwijt te raken. Een of ander stofje kan nooit goed zijn. Het is toch geen mens eigen stof? En wat doet dat op lange termijn met iemand? Nee dank je, ik knaag dan wel op wortelen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tien83 ma 11 jun '12 20:26

  Reactie: Ja, misschien wel
  Als het wetenschappelijk verantwoord is wel. Waarom niet? Meer als ondersteuning dan, want je moet wel erbij gaan trainen om je lichaam 'strakker' te krijgen. Ik mag helaas door een lactose intolerantie geen melk drinken, dus een ander alternatief, als het helpt, is welkom!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wilma di 12 jun '12 13:15

  Reactie: Nee, geen denken aan
  nee want ik vindt melk zowiezo al vies
  Reageer!
 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |