×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Afvallen? Melk kan daar misschien bij helpen!

Melk is écht een motor!
11.06.2012 -

Wellicht associeer je melk eerder met aankomen dan met afvallen. Toch lijkt er een ingrediënt in dit zuivelproduct te zitten dat juist beschermt tegen overgewicht.


Tijdens een onderzoek kregen muizen dagelijks heel veel vet eten voorgeschoteld. Ondanks dit ongezonde dieet, kwamen ze niet aan. Hoe dat kwam? Omdat de muizen naast dit vette voedsel ook een stofje uit melk toegediend kregen.

Nicotinamide riboside
Het stofje heet nicotinamide riboside, en geeft volgens de onderzoekers een positieve boost aan het gen SIRT1. Dit gen is erg belangrijk bij de stofwisseling. Nicotinamide riboside zorgde er dus voor dat het gen SIRT1 actiever werd, waardoor de stofwisseling ook actiever werd.

Toen de muizen dus vet voedsel én nicotinamide riboside kregen, werd het vet snel verbrand. Of dit voor mensen ook zo zal werken, is nog onduidelijk. Wat in ieder geval wél duidelijk is, is dat alleen melk drinken niet gaat helpen met afvallen. Waarschijnlijk vallen mensen alleen af als wij de stof in de vorm van een supplement binnen krijgen.

Zou jij dit product gebruiken als het op de markt kwam?
 

Plaats een reactie

Zou jij dit product gebruiken als het op de markt kwam?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 11 jun '12 17:14

  Reactie: Nee, geen denken aan
  Als je te zwaar bent omdat je dat zelf hebt aangegeten dan moet je dat ook weer op een gezonde manier zien kwijt te raken. Een of ander stofje kan nooit goed zijn. Het is toch geen mens eigen stof? En wat doet dat op lange termijn met iemand? Nee dank je, ik knaag dan wel op wortelen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tien83 ma 11 jun '12 20:26

  Reactie: Ja, misschien wel
  Als het wetenschappelijk verantwoord is wel. Waarom niet? Meer als ondersteuning dan, want je moet wel erbij gaan trainen om je lichaam 'strakker' te krijgen. Ik mag helaas door een lactose intolerantie geen melk drinken, dus een ander alternatief, als het helpt, is welkom!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wilma di 12 jun '12 13:15

  Reactie: Nee, geen denken aan
  nee want ik vindt melk zowiezo al vies
  Reageer!
Lilian Marijnissen volgt Emile Roemer op als SP-leider

13.12.2017 - Deze ochtend werd bekend dat Emile Roemer opstapt als SP-leider. Lilian Marijnissen volgt hem op. Wat weten we al over de nieuwe SP-leider? Vriendin interviewde haar eerder dit jaar.

Lees meer

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 67 |