×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Manon: "Hier doe ik het voor..."

"Voordat ik vertrek ga ik nog naar het graf van mijn moeder..."
30.05.2012 -

Vier jaar geleden verloor Manon (33) haar moeder aan kanker. Met haar in gedachten doet Manon mee met Alpe d’HuZes; ze gaat deze beroemde Franse berg op de fiets beklimmen om geld op te halen voor het Onderzoeksfonds van het KWF. Deze week vertelt ze over de laatste (emotionele) loodjes.


“Dit weekend ben ik lekker naar Londen geweest dus van trainen is weinig gekomen, ik ben trouwens vorige week wel voor het eerst gevallen met de fiets. Het is nogal een toestand om mijn voeten vast te zetten op de pedalen, dus meestal maak ik maar 1 voet los als we ergens stoppen... Ik leunde alleen per ongeluk iets te veel naar de kant waar mijn voet nog vast zat... En toen viel ik dus om... Terwijl ik stilstond... Echt, mijn vriend kwam niet meer bij.

Praktisch
Aankomende zondag vertrekken ik met mijn team Medsports richting Frankrijk. We hebben een huis op de berg gehuurd dus we kunnen ons optimaal voorbereiden. Dinsdagochtend hebben we nog een workshop over hoe je het beste kunt zitten op de fiets als je klimt en hoe je een bocht goed door moet rijden, ik denk dat we er daarna helemaal klaar voor zijn!

Emotioneel
Doordat we nu veel aan het regelen zijn en ik met praktische zaken in mijn hoofd bezig ben, sta ik iets minder stil bij waarom ik de Alpe d’HuZes ga rijden. Daarom ga ik op zondag, voordat we vertrekken, nog naar het graf van mijn moeder. Ik denk dat bij het halen van de finish op 6 juni er wel een emotionele ontlading zal zijn. Mijn moeder zal daar natuurlijk niet bij zijn en ook mijn vader is er niet, hij vindt het te heftig en past op de kleine van mijn broer in Nederland.

Hier doe ik het voor
Op 7 juni hebben we alle tijd om de emoties te laten zakken en te genieten van onze prestatie. Het is een heel dubbel gevoel dat het nu zo dichtbij komt. We hebben nog ongeveer € 1.000,- nodig om bij ons totaal van € 12.500,- te bereiken. Dat geld is allemaal voor het Onderzoeksfonds van het KWF. Daar doe ik het voor... en voor mijn moeder natuurlijk.”

Aankomende maandag belt Manon vanuit Frankrijk om te vertellen hoe het daar is. Wil je doneren of meer lezen over haar team, bekijk dan deze pagina.
 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
OG3NE en vader Rick halen veel steun uit gezinstatoeage

16.08.2017 - Dit zeggen de meiden op Instagram. Voor het overlijden van hun moeder Isolde, lieten ze met het hele gezin een tatoeage zetten.

Lees meer
Minderjarigen per september recht op studiefinanciering

15.08.2017 - Goed nieuws voor studenten (hbo en universiteit) onder de achttien jaar: per 1 september 2017 gelden nieuwe regels voor de studiefinanciering. Lees hier wat de nieuwe regeling inhoudt.

Lees meer
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer

1

Humor op social media over eieren met fipronilgehalte

03.08.2017 - We lopen allemaal op eieren als het over opmerkingen plaatsen gaat, maar deze fanatieke twitteraars maken de situatie op een humoristische manier bespreekbaar.

Lees meer
Els: 'Iemands familieleden vinden geeft een kick'

02.08.2017 - Els Leijs (64) werkt als familierechercheur: ze helpt adoptiekinderen, kinderen van onbekende vaders en donorkinderen om hun biologische ouders te traceren. “Laatst vond iemand na twintig jaar zoeken haar vader. Geweldig!”

Lees meer
Penoza het nieuwe seizoen: de officiële trailer bekijk je hier

02.08.2017 - Seizoen vijf van Penoza gaat eind deze maand van start en wij kunnen niet wachten! Want het is tevens ook het laatste seizoen. Vanmorgen gaf Penoza de eerste beelden vrij en dat belooft wat.

Video
Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 64 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

  • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
  • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
  • Een gevulde goodiebag
  • Leuke extra’s!