×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Manon: "Hier doe ik het voor..."

"Voordat ik vertrek ga ik nog naar het graf van mijn moeder..."
30.05.2012 -

Vier jaar geleden verloor Manon (33) haar moeder aan kanker. Met haar in gedachten doet Manon mee met Alpe d’HuZes; ze gaat deze beroemde Franse berg op de fiets beklimmen om geld op te halen voor het Onderzoeksfonds van het KWF. Deze week vertelt ze over de laatste (emotionele) loodjes.


“Dit weekend ben ik lekker naar Londen geweest dus van trainen is weinig gekomen, ik ben trouwens vorige week wel voor het eerst gevallen met de fiets. Het is nogal een toestand om mijn voeten vast te zetten op de pedalen, dus meestal maak ik maar 1 voet los als we ergens stoppen... Ik leunde alleen per ongeluk iets te veel naar de kant waar mijn voet nog vast zat... En toen viel ik dus om... Terwijl ik stilstond... Echt, mijn vriend kwam niet meer bij.

Praktisch
Aankomende zondag vertrekken ik met mijn team Medsports richting Frankrijk. We hebben een huis op de berg gehuurd dus we kunnen ons optimaal voorbereiden. Dinsdagochtend hebben we nog een workshop over hoe je het beste kunt zitten op de fiets als je klimt en hoe je een bocht goed door moet rijden, ik denk dat we er daarna helemaal klaar voor zijn!

Emotioneel
Doordat we nu veel aan het regelen zijn en ik met praktische zaken in mijn hoofd bezig ben, sta ik iets minder stil bij waarom ik de Alpe d’HuZes ga rijden. Daarom ga ik op zondag, voordat we vertrekken, nog naar het graf van mijn moeder. Ik denk dat bij het halen van de finish op 6 juni er wel een emotionele ontlading zal zijn. Mijn moeder zal daar natuurlijk niet bij zijn en ook mijn vader is er niet, hij vindt het te heftig en past op de kleine van mijn broer in Nederland.

Hier doe ik het voor
Op 7 juni hebben we alle tijd om de emoties te laten zakken en te genieten van onze prestatie. Het is een heel dubbel gevoel dat het nu zo dichtbij komt. We hebben nog ongeveer € 1.000,- nodig om bij ons totaal van € 12.500,- te bereiken. Dat geld is allemaal voor het Onderzoeksfonds van het KWF. Daar doe ik het voor... en voor mijn moeder natuurlijk.”

Aankomende maandag belt Manon vanuit Frankrijk om te vertellen hoe het daar is. Wil je doneren of meer lezen over haar team, bekijk dan deze pagina.
 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |