×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Manon op de fiets: nog twee weken tot de Alpe d'HuZes

Manon gaat de Alpe d'Huez op fietsen voor het goede doel!
23.05.2012 -

Vier jaar geleden verloor Manon (33) haar moeder aan kanker. Met haar in gedachten doet Manon mee met Alpe d’HuZes; ze gaat deze beroemde Franse berg op de fiets beklimmen om geld op te halen voor het Onderzoeksfonds van het KWF. Met nog twee weken te gaan, wordt het nu wel echt spannend!


Manon: "Vrijdag hebben we met 8 personen gecollecteerd op een grote vrijdagmiddagborrel op de Cruise terminal in Rotterdam. Er waren ongeveer 3000 mensen dus ik dacht dat we het resterende bedrag dat we nodig hebben, zo’n € 3000,-, wel zouden ophalen daar. Dat is helaas niet gelukt, we hebben ruim € 1500,- gecollecteerd, maar we moeten nog ongeveer eenzelfde bedrag binnenhalen om te mogen starten aan de Alpe d’Huzes. We hebben tot 6 juni, ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt.

 

Het team, van links naar rechts: Jeroen – Julien – Euselin – Yvo – Manon – Sven – Kim.

We gaan weer vrienden, kennissen en bekenden aanschrijven die nog niet gestort hebben en mijn broer Julien en zijn collega Jeroen gaan aanstaande zaterdag 26 mei voor € 20,- per persoon massages van  25 minuten geven. Zij zijn allebei fysiotherapeut dus ze kunnen dat heel goed. Daar hopen we ook nog veel geld mee op te halen. Na het Pinksterweekend weten we weer waar we staan en hoeveel we nog op moeten halen.

Verbaasd en stoer

Bekenden en vrienden zijn verbaasd als ze horen dat ik mee ga doen, ik ben namelijk niet zo’n fietsliefhebber, haha. Maar over het algemeen vinden mensen het wel heel stoer als ik ze vertel dat ik de Alpe d’Huez op ga fietsen. 21 bochten omhoog fietsen met een hoogteverschil van meer dan 1000 meter is niet niks! Ik ben wel aan het trainen hoor, gelukkig is het nu beter weer en begin ik het bijna leuk te vinden om de fiets te pakken!"

Volgende week vertelt Manon meer over de reis naar Frankrijk en kun je lezen hoe het met collecteren gaat! Wil je doneren of meer lezen over haar team, bekijk dan deze pagina.

Vorige week vertelde Manon waarom ze voor Alpe d'HuZes gekozen heeft, klik om dat te lezen.

De Stichting Alpe d'HuZes hanteert een strikt antistrijkstokbeleid: alle giften gaan voor 100% naar het onderzoeksfonds. Afgelopen jaren werd met dit geld het onderzoeks- en revalidatieprogramma A-CaRe gestart, waarmee kankerpatiÎnten beter en sneller kunnen herstellen. Een belangrijk en uniek onderzoek dat revalidatie voor alle kankerpatiÎnten binnen handbereik moet brengen. 

Plaats een reactie

Wat zou jij doen voor het goede doel?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 24 mei '12 20:44

  Reactie: Collecteren.
  omdat het belangrijk is dat er geld is voor onderzoeken
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  zwifzwaf za 26 mei '12 22:22

  Reactie: Iets anders...
  ik ben vegetarier en gebruik geen produkten die op dieren getst zijn.
  Reageer!