×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Manon op de fiets: nog twee weken tot de Alpe d'HuZes

Manon gaat de Alpe d'Huez op fietsen voor het goede doel!
23.05.2012 -

Vier jaar geleden verloor Manon (33) haar moeder aan kanker. Met haar in gedachten doet Manon mee met Alpe d’HuZes; ze gaat deze beroemde Franse berg op de fiets beklimmen om geld op te halen voor het Onderzoeksfonds van het KWF. Met nog twee weken te gaan, wordt het nu wel echt spannend!


Manon: "Vrijdag hebben we met 8 personen gecollecteerd op een grote vrijdagmiddagborrel op de Cruise terminal in Rotterdam. Er waren ongeveer 3000 mensen dus ik dacht dat we het resterende bedrag dat we nodig hebben, zo’n € 3000,-, wel zouden ophalen daar. Dat is helaas niet gelukt, we hebben ruim € 1500,- gecollecteerd, maar we moeten nog ongeveer eenzelfde bedrag binnenhalen om te mogen starten aan de Alpe d’Huzes. We hebben tot 6 juni, ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt.

 

Het team, van links naar rechts: Jeroen – Julien – Euselin – Yvo – Manon – Sven – Kim.

We gaan weer vrienden, kennissen en bekenden aanschrijven die nog niet gestort hebben en mijn broer Julien en zijn collega Jeroen gaan aanstaande zaterdag 26 mei voor € 20,- per persoon massages van  25 minuten geven. Zij zijn allebei fysiotherapeut dus ze kunnen dat heel goed. Daar hopen we ook nog veel geld mee op te halen. Na het Pinksterweekend weten we weer waar we staan en hoeveel we nog op moeten halen.

Verbaasd en stoer

Bekenden en vrienden zijn verbaasd als ze horen dat ik mee ga doen, ik ben namelijk niet zo’n fietsliefhebber, haha. Maar over het algemeen vinden mensen het wel heel stoer als ik ze vertel dat ik de Alpe d’Huez op ga fietsen. 21 bochten omhoog fietsen met een hoogteverschil van meer dan 1000 meter is niet niks! Ik ben wel aan het trainen hoor, gelukkig is het nu beter weer en begin ik het bijna leuk te vinden om de fiets te pakken!"

Volgende week vertelt Manon meer over de reis naar Frankrijk en kun je lezen hoe het met collecteren gaat! Wil je doneren of meer lezen over haar team, bekijk dan deze pagina.

Vorige week vertelde Manon waarom ze voor Alpe d'HuZes gekozen heeft, klik om dat te lezen.

De Stichting Alpe d'HuZes hanteert een strikt antistrijkstokbeleid: alle giften gaan voor 100% naar het onderzoeksfonds. Afgelopen jaren werd met dit geld het onderzoeks- en revalidatieprogramma A-CaRe gestart, waarmee kankerpatiÎnten beter en sneller kunnen herstellen. Een belangrijk en uniek onderzoek dat revalidatie voor alle kankerpatiÎnten binnen handbereik moet brengen. 

Plaats een reactie

Wat zou jij doen voor het goede doel?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 24 mei '12 20:44

  Reactie: Collecteren.
  omdat het belangrijk is dat er geld is voor onderzoeken
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  zwifzwaf za 26 mei '12 22:22

  Reactie: Iets anders...
  ik ben vegetarier en gebruik geen produkten die op dieren getst zijn.
  Reageer!
 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |