×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Manon op de fiets: nog twee weken tot de Alpe d'HuZes

Manon gaat de Alpe d'Huez op fietsen voor het goede doel!
23.05.2012 -

Vier jaar geleden verloor Manon (33) haar moeder aan kanker. Met haar in gedachten doet Manon mee met Alpe d’HuZes; ze gaat deze beroemde Franse berg op de fiets beklimmen om geld op te halen voor het Onderzoeksfonds van het KWF. Met nog twee weken te gaan, wordt het nu wel echt spannend!


Manon: "Vrijdag hebben we met 8 personen gecollecteerd op een grote vrijdagmiddagborrel op de Cruise terminal in Rotterdam. Er waren ongeveer 3000 mensen dus ik dacht dat we het resterende bedrag dat we nodig hebben, zo’n € 3000,-, wel zouden ophalen daar. Dat is helaas niet gelukt, we hebben ruim € 1500,- gecollecteerd, maar we moeten nog ongeveer eenzelfde bedrag binnenhalen om te mogen starten aan de Alpe d’Huzes. We hebben tot 6 juni, ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt.

 

Het team, van links naar rechts: Jeroen – Julien – Euselin – Yvo – Manon – Sven – Kim.

We gaan weer vrienden, kennissen en bekenden aanschrijven die nog niet gestort hebben en mijn broer Julien en zijn collega Jeroen gaan aanstaande zaterdag 26 mei voor € 20,- per persoon massages van  25 minuten geven. Zij zijn allebei fysiotherapeut dus ze kunnen dat heel goed. Daar hopen we ook nog veel geld mee op te halen. Na het Pinksterweekend weten we weer waar we staan en hoeveel we nog op moeten halen.

Verbaasd en stoer

Bekenden en vrienden zijn verbaasd als ze horen dat ik mee ga doen, ik ben namelijk niet zo’n fietsliefhebber, haha. Maar over het algemeen vinden mensen het wel heel stoer als ik ze vertel dat ik de Alpe d’Huez op ga fietsen. 21 bochten omhoog fietsen met een hoogteverschil van meer dan 1000 meter is niet niks! Ik ben wel aan het trainen hoor, gelukkig is het nu beter weer en begin ik het bijna leuk te vinden om de fiets te pakken!"

Volgende week vertelt Manon meer over de reis naar Frankrijk en kun je lezen hoe het met collecteren gaat! Wil je doneren of meer lezen over haar team, bekijk dan deze pagina.

Vorige week vertelde Manon waarom ze voor Alpe d'HuZes gekozen heeft, klik om dat te lezen.

De Stichting Alpe d'HuZes hanteert een strikt antistrijkstokbeleid: alle giften gaan voor 100% naar het onderzoeksfonds. Afgelopen jaren werd met dit geld het onderzoeks- en revalidatieprogramma A-CaRe gestart, waarmee kankerpatiÎnten beter en sneller kunnen herstellen. Een belangrijk en uniek onderzoek dat revalidatie voor alle kankerpatiÎnten binnen handbereik moet brengen. 

Plaats een reactie

Wat zou jij doen voor het goede doel?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 24 mei '12 20:44

  Reactie: Collecteren.
  omdat het belangrijk is dat er geld is voor onderzoeken
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  zwifzwaf za 26 mei '12 22:22

  Reactie: Iets anders...
  ik ben vegetarier en gebruik geen produkten die op dieren getst zijn.
  Reageer!
Lilian Marijnissen volgt Emile Roemer op als SP-leider

13.12.2017 - Deze ochtend werd bekend dat Emile Roemer opstapt als SP-leider. Lilian Marijnissen volgt hem op. Wat weten we al over de nieuwe SP-leider? Vriendin interviewde haar eerder dit jaar.

Lees meer

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 67 |