×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Moeite met diëten?

Het gilamonster draagt een wel heel bijzondere stof bij zich...
21.05.2012 -

Veel vrouwen die proberen af te vallen, bezwijken toch steeds weer voor de verleiding om te eten. Vooral zoetigheid is dan erg aantrekkelijk. Wat werkt tegen deze verleiding?


Wetenschappers hebben een ‘medicijn’ ontdekt dat ervoor zorgt dat het verlangen naar zoetigheid en ander voedsel minder wordt. Wat de basis van dit medicijn is? Het speeksel van het gilamonster (een grote hagedis).

Exendin-4
Het speeksel van het gilamonster bevat de stof exendin-4. Diabetespatiënten slikken medicijnen waarin de synthetische versie van dit stofje zit. Toen de wetenschappers het natuurlijke stofje nog eens goed bekeken, ontdekten ze dat de stof een bijzonder effect op de eetlust heeft.

Onverwacht effect
De onderzoekers hadden een medicijn ontwikkeld waarin exendin-4 zat, en gaven het aan ratten. Wat bleek? Hun verlangen naar voedsel nam af, net zoals het verlangen naar zoetigheid!

De onderzoeker Karolina Skibicka zegt hierover: “Dit is een onbekend en best wel onverwacht effect. Onze beslissing om te eten is verbonden met hetzelfde mechanisme in onze hersenen die verslavend gedrag regelt. Exendin-4 beïnvloedt dit mechanisme.”

Ideaal voor als je op dieet bent
Volgens onderzoeker Suzanne Dickinson mislukken de meeste diëten, omdat we tijdens het dieet teveel verlangen naar eten en zoetigheid. Omdat exendin-4 ervoor zorgt dat je eetlust minder wordt, zou de stof ervoor zorgen dat lijnen makkelijker wordt. Obesitas en eetstoornissen zoals eetverslavingen kunnen met behulp van de stof wellicht worden aangepakt.

Bron
Scientias

Plaats een reactie

Hoeveel afvalpogingen heb jij al gedaan?

  •  
  •  
  •  
  •  

15Reacties

 • Dit is niet ok!

  jesbry ma 21 mei '12 14:06

  Reactie: Best veel...
  ik ben nu al sinds april bezig met ww online en dat gaat boven verwachting....ik geloof het zelfs soms niet eens hihi
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marian.sleegers ma 21 mei '12 16:53

  Reactie: Eentje
  eens komt het goed
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 21 mei '12 17:26

  Reactie: Best veel...
  Het is niet meer te tellen zo sneu en het werkt allemaal voor geen meter.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 22 mei '12 08:35

  Reactie: Best veel...
  maar ben nu alweer 5,5kgkwijt, dus gaat weer goed komen voor zoland het duurt
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  yvonne.vandenberg.14 di 22 mei '12 08:36

  Reactie: Best veel...
  Ben nu weer 5.5kg afgevallen, dus komt wel weer goed met mij zolang het duurt
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  janinem di 22 mei '12 08:41

  Reactie: Eentje
  waarbij ik 40 kilo ben kwijt geraakt maar helaas sinds 1,5jr is er weer de helft bij , ben dus nu wel weer begonnen met minder eten ( dus eigenlijk nu mijn 2de lijn poging)
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Langedame di 22 mei '12 09:20

  Reactie: Best veel...
 • Dit is niet ok!

  hanny66 di 22 mei '12 09:59

  Reactie: Een paar
  maar moet blijven opletten
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  pinknurse di 22 mei '12 13:36

  Reactie: Een paar
  Steeds met goed resultaat maar na verloop van tijd sluipen de kilo`s er toch weer aan!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wilma di 22 mei '12 14:21

  Reactie: Best veel...
  weet niet hoe andere het doen maar bij mij lukt het niet al 2 keer bij dieetiste geweest maar die kan niks doen zegt dat het niet aan het eten ligt bij mij iemand een goed advies dan hoor ik het wel
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 23 mei '12 19:05

  Reactie: Geen
  ik heb nooit een poging gedaan , want ik let op met wat ik naar binnen werkt . Kan er niet eens tegen dus dat is al een voordeel .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Stiertje60 ma 28 mei '12 00:41

  Reactie: Best veel...
  Ik heb al veel gedaan en ook wel flink afgevallen.Maar toch kom ik iedere keer weer aan.Ik blijf altijd wel weer iets lichter dan de keer ervoor.Maar ook daar moet ik flink mijn best voor doen.Zeker nu ik in de overgang ben.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 30 mei '12 14:02

  Reactie: Best veel...
  volgens mij heb ik levenslang
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 3 jun '12 20:03

  Reactie: Best veel...
  Ik heb het beste dieet uit gevonden. Ik dieet NOOIT. dan verlang ik niet naar eten. hahaha
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 3 jun '12 20:04

  Reactie: Best veel...
  Hallo Meiden/heren Ik volg nu een eetpatroon, maar ik vind dat je het geen dieet mag noemen. Ik eet meer als mijn man en ik val gewoon af. Groetjes, Vlinder1978
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |