×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Moeite met diëten?

Het gilamonster draagt een wel heel bijzondere stof bij zich...
21.05.2012 -

Veel vrouwen die proberen af te vallen, bezwijken toch steeds weer voor de verleiding om te eten. Vooral zoetigheid is dan erg aantrekkelijk. Wat werkt tegen deze verleiding?


Wetenschappers hebben een ‘medicijn’ ontdekt dat ervoor zorgt dat het verlangen naar zoetigheid en ander voedsel minder wordt. Wat de basis van dit medicijn is? Het speeksel van het gilamonster (een grote hagedis).

Exendin-4
Het speeksel van het gilamonster bevat de stof exendin-4. Diabetespatiënten slikken medicijnen waarin de synthetische versie van dit stofje zit. Toen de wetenschappers het natuurlijke stofje nog eens goed bekeken, ontdekten ze dat de stof een bijzonder effect op de eetlust heeft.

Onverwacht effect
De onderzoekers hadden een medicijn ontwikkeld waarin exendin-4 zat, en gaven het aan ratten. Wat bleek? Hun verlangen naar voedsel nam af, net zoals het verlangen naar zoetigheid!

De onderzoeker Karolina Skibicka zegt hierover: “Dit is een onbekend en best wel onverwacht effect. Onze beslissing om te eten is verbonden met hetzelfde mechanisme in onze hersenen die verslavend gedrag regelt. Exendin-4 beïnvloedt dit mechanisme.”

Ideaal voor als je op dieet bent
Volgens onderzoeker Suzanne Dickinson mislukken de meeste diëten, omdat we tijdens het dieet teveel verlangen naar eten en zoetigheid. Omdat exendin-4 ervoor zorgt dat je eetlust minder wordt, zou de stof ervoor zorgen dat lijnen makkelijker wordt. Obesitas en eetstoornissen zoals eetverslavingen kunnen met behulp van de stof wellicht worden aangepakt.

Bron
Scientias

Plaats een reactie

Hoeveel afvalpogingen heb jij al gedaan?

  •  
  •  
  •  
  •  

15Reacties

 • Dit is niet ok!

  jesbry ma 21 mei '12 14:06

  Reactie: Best veel...
  ik ben nu al sinds april bezig met ww online en dat gaat boven verwachting....ik geloof het zelfs soms niet eens hihi
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marian.sleegers ma 21 mei '12 16:53

  Reactie: Eentje
  eens komt het goed
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 21 mei '12 17:26

  Reactie: Best veel...
  Het is niet meer te tellen zo sneu en het werkt allemaal voor geen meter.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 22 mei '12 08:35

  Reactie: Best veel...
  maar ben nu alweer 5,5kgkwijt, dus gaat weer goed komen voor zoland het duurt
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  yvonne.vandenberg.14 di 22 mei '12 08:36

  Reactie: Best veel...
  Ben nu weer 5.5kg afgevallen, dus komt wel weer goed met mij zolang het duurt
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  janinem di 22 mei '12 08:41

  Reactie: Eentje
  waarbij ik 40 kilo ben kwijt geraakt maar helaas sinds 1,5jr is er weer de helft bij , ben dus nu wel weer begonnen met minder eten ( dus eigenlijk nu mijn 2de lijn poging)
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Langedame di 22 mei '12 09:20

  Reactie: Best veel...
 • Dit is niet ok!

  hanny66 di 22 mei '12 09:59

  Reactie: Een paar
  maar moet blijven opletten
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  pinknurse di 22 mei '12 13:36

  Reactie: Een paar
  Steeds met goed resultaat maar na verloop van tijd sluipen de kilo`s er toch weer aan!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wilma di 22 mei '12 14:21

  Reactie: Best veel...
  weet niet hoe andere het doen maar bij mij lukt het niet al 2 keer bij dieetiste geweest maar die kan niks doen zegt dat het niet aan het eten ligt bij mij iemand een goed advies dan hoor ik het wel
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 23 mei '12 19:05

  Reactie: Geen
  ik heb nooit een poging gedaan , want ik let op met wat ik naar binnen werkt . Kan er niet eens tegen dus dat is al een voordeel .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Stiertje60 ma 28 mei '12 00:41

  Reactie: Best veel...
  Ik heb al veel gedaan en ook wel flink afgevallen.Maar toch kom ik iedere keer weer aan.Ik blijf altijd wel weer iets lichter dan de keer ervoor.Maar ook daar moet ik flink mijn best voor doen.Zeker nu ik in de overgang ben.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 30 mei '12 14:02

  Reactie: Best veel...
  volgens mij heb ik levenslang
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 3 jun '12 20:03

  Reactie: Best veel...
  Ik heb het beste dieet uit gevonden. Ik dieet NOOIT. dan verlang ik niet naar eten. hahaha
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 3 jun '12 20:04

  Reactie: Best veel...
  Hallo Meiden/heren Ik volg nu een eetpatroon, maar ik vind dat je het geen dieet mag noemen. Ik eet meer als mijn man en ik val gewoon af. Groetjes, Vlinder1978
  Reageer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |