×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Manon gaat meedoen met de Alpe d'HuZes

Vier jaar geleden stierf Manons moeder aan kanker, daarom wil ze geld ophalen voor het KWF.
14.05.2012 -

Vier jaar geleden verloor Manon (33) haar moeder aan kanker. Met haar in gedachten doet Manon mee met Alpe d’HuZes; ze gaat deze beroemde Franse berg op de fiets beklimmen om geld op te halen voor het Onderzoeksfonds van het KWF. Aan Vriendin.nl vertelt ze waarom ze juist hiervoor heeft gekozen.


“4 jaar geleden op 24 april is mijn moeder overleden aan kanker na een ziekbed van ongeveer 14 maanden. Ze had eerst longkanker, dat zaaide uit naar haar nieren en uiteindelijk naar de rest van haar lijf. Op de dag dat ze stierf zou ze eigenlijk voor een andere therapie naar Duitsland gaan, maar dat heeft ze dus niet gehaald. We hielden ons vast aan haar woorden: “Ik ga niet dood,” daardoor kwam haar sterven gevoelsmatig toch heel plotseling, hoewel de artsen wel geprobeerd hadden ons te informeren over de ernst van haar situatie...

Ik wil graag wat ‘doen’ en mijn broer Julien, die zelf veel fietst, kwam met dit idee. Het geld dat wordt opgehaald voor Alpe d’HuZes gaat voor honderd procent naar het Onderzoeksfonds van het KWF. Als ik door dat onderzoek te steunen voor iemand kan voorkomen dat ze hetzelfde moeten meemaken als dat mijn familie heeft meegemaakt, is dat me de moeite meer dan waard.

Ik ben geen fietser, hou er eigenlijk ook helemaal niet zo van, maar met mijn team Medsports, bestaande uit mijzelf, Julien mijn broer, schoonzusje Kim en Yvo, Jeroen en Friso, drie vrienden van ons, gaan we wel proberen om minimaal zes keer tegen die berg op te rijden. 21 bochten, 13,5 kilometer omhoog fietsen...

We moeten als team € 12.500,- ophalen en zitten nu rond de € 8.500,-. Aanstaande vrijdag 18 mei gaan we op de Frank010 borrel (gratis toegang) in de Cruise Terminal Rotterdam collecteren, we hopen dan de rest van het geld binnen te halen, want 6 juni is het al zo ver!”

Volgende week vertelt Manon meer over haar voorbereiding en kun je lezen hoe het met collecteren gaat! Wil je doneren of meer lezen over haar team, bekijk dan deze pagina.

De Stichting Alpe d'HuZes hanteert een strikt antistrijkstokbeleid: alle giften gaan voor 100% naar het onderzoeksfonds. Afgelopen jaren werd met dit geld het onderzoeks- en revalidatieprogramma A-CaRe gestart, waarmee kankerpatiënten beter en sneller kunnen herstellen. Een belangrijk en uniek onderzoek dat revalidatie voor alle kankerpatiënten binnen handbereik moet brengen.
 

Plaats een reactie

De Alpe d'HuZes beklimmen op de fiets, zou jij dat kunnen?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 15 mei '12 07:33

  Reactie: Nee, uitgesloten.
  No wayyyyyyyyy. Ik kan niet eens hier in de buurt een flinke bult omhoog fietsen, laat staan de Alpe d'HuZes. Mijn man is wielrenner en zelfs die zou daar nog moeite mee hebben.
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |