×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Manon gaat meedoen met de Alpe d'HuZes

Vier jaar geleden stierf Manons moeder aan kanker, daarom wil ze geld ophalen voor het KWF.
14.05.2012 -

Vier jaar geleden verloor Manon (33) haar moeder aan kanker. Met haar in gedachten doet Manon mee met Alpe d’HuZes; ze gaat deze beroemde Franse berg op de fiets beklimmen om geld op te halen voor het Onderzoeksfonds van het KWF. Aan Vriendin.nl vertelt ze waarom ze juist hiervoor heeft gekozen.


“4 jaar geleden op 24 april is mijn moeder overleden aan kanker na een ziekbed van ongeveer 14 maanden. Ze had eerst longkanker, dat zaaide uit naar haar nieren en uiteindelijk naar de rest van haar lijf. Op de dag dat ze stierf zou ze eigenlijk voor een andere therapie naar Duitsland gaan, maar dat heeft ze dus niet gehaald. We hielden ons vast aan haar woorden: “Ik ga niet dood,” daardoor kwam haar sterven gevoelsmatig toch heel plotseling, hoewel de artsen wel geprobeerd hadden ons te informeren over de ernst van haar situatie...

Ik wil graag wat ‘doen’ en mijn broer Julien, die zelf veel fietst, kwam met dit idee. Het geld dat wordt opgehaald voor Alpe d’HuZes gaat voor honderd procent naar het Onderzoeksfonds van het KWF. Als ik door dat onderzoek te steunen voor iemand kan voorkomen dat ze hetzelfde moeten meemaken als dat mijn familie heeft meegemaakt, is dat me de moeite meer dan waard.

Ik ben geen fietser, hou er eigenlijk ook helemaal niet zo van, maar met mijn team Medsports, bestaande uit mijzelf, Julien mijn broer, schoonzusje Kim en Yvo, Jeroen en Friso, drie vrienden van ons, gaan we wel proberen om minimaal zes keer tegen die berg op te rijden. 21 bochten, 13,5 kilometer omhoog fietsen...

We moeten als team € 12.500,- ophalen en zitten nu rond de € 8.500,-. Aanstaande vrijdag 18 mei gaan we op de Frank010 borrel (gratis toegang) in de Cruise Terminal Rotterdam collecteren, we hopen dan de rest van het geld binnen te halen, want 6 juni is het al zo ver!”

Volgende week vertelt Manon meer over haar voorbereiding en kun je lezen hoe het met collecteren gaat! Wil je doneren of meer lezen over haar team, bekijk dan deze pagina.

De Stichting Alpe d'HuZes hanteert een strikt antistrijkstokbeleid: alle giften gaan voor 100% naar het onderzoeksfonds. Afgelopen jaren werd met dit geld het onderzoeks- en revalidatieprogramma A-CaRe gestart, waarmee kankerpatiënten beter en sneller kunnen herstellen. Een belangrijk en uniek onderzoek dat revalidatie voor alle kankerpatiënten binnen handbereik moet brengen.
 

Plaats een reactie

De Alpe d'HuZes beklimmen op de fiets, zou jij dat kunnen?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 15 mei '12 07:33

  Reactie: Nee, uitgesloten.
  No wayyyyyyyyy. Ik kan niet eens hier in de buurt een flinke bult omhoog fietsen, laat staan de Alpe d'HuZes. Mijn man is wielrenner en zelfs die zou daar nog moeite mee hebben.
  Reageer!
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Vogelplas op Texel is Flamingo roze

18.07.2017 - Flamingo is een trend, maar in de Texelse waterplas Wagejot is er iets anders aan de hand...

Lees meer
MH17-monument wordt vandaag geopend

17.07.2017 - Vandaag is het drie jaar geleden dat de vliegtuigramp MH17 plaatsvond. Ronald A. Westerhuis heeft het monument ontworpen. De onthulling is live te volgen via NPO1.

Lees meer
Gedicht voor Abdelhak Nouri gaat social media over

14.07.2017 - Gisteren werd bekend dat de pas 20-jarige voetballer Abdelhak Nouri hersenletsel en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Robin van den Heuvel schreef een mooi gedicht voor hem. Hij las zijn gedicht voor bij RTL Late Night.

Lees meer
Automobilisten opgelet: deze reclame komt keihard binnen

12.07.2017 - Iedereen weet dat het gevaarlijk is, maar toch zitten nog veel mensen met hun mobiel achter het stuur. Even een appje beantwoorden of even door Facebook scrollen, terwijl je op hoge snelheid rijdt. In deze proef zijn de deelnemers eerst nog positief, terwijl vervolgens de tranen in hun ogen staan.

Video

3

Isolde Vol-Malee is overleden

12.07.2017 - Isolde Vol, moeder van Lisa, Shelley en Amy (OG3NE), is vandaag overleden. We wensen haar familie heel veel sterkte en kracht toe.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!