×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Manon gaat meedoen met de Alpe d'HuZes

Vier jaar geleden stierf Manons moeder aan kanker, daarom wil ze geld ophalen voor het KWF.
14.05.2012 -

Vier jaar geleden verloor Manon (33) haar moeder aan kanker. Met haar in gedachten doet Manon mee met Alpe d’HuZes; ze gaat deze beroemde Franse berg op de fiets beklimmen om geld op te halen voor het Onderzoeksfonds van het KWF. Aan Vriendin.nl vertelt ze waarom ze juist hiervoor heeft gekozen.


“4 jaar geleden op 24 april is mijn moeder overleden aan kanker na een ziekbed van ongeveer 14 maanden. Ze had eerst longkanker, dat zaaide uit naar haar nieren en uiteindelijk naar de rest van haar lijf. Op de dag dat ze stierf zou ze eigenlijk voor een andere therapie naar Duitsland gaan, maar dat heeft ze dus niet gehaald. We hielden ons vast aan haar woorden: “Ik ga niet dood,” daardoor kwam haar sterven gevoelsmatig toch heel plotseling, hoewel de artsen wel geprobeerd hadden ons te informeren over de ernst van haar situatie...

Ik wil graag wat ‘doen’ en mijn broer Julien, die zelf veel fietst, kwam met dit idee. Het geld dat wordt opgehaald voor Alpe d’HuZes gaat voor honderd procent naar het Onderzoeksfonds van het KWF. Als ik door dat onderzoek te steunen voor iemand kan voorkomen dat ze hetzelfde moeten meemaken als dat mijn familie heeft meegemaakt, is dat me de moeite meer dan waard.

Ik ben geen fietser, hou er eigenlijk ook helemaal niet zo van, maar met mijn team Medsports, bestaande uit mijzelf, Julien mijn broer, schoonzusje Kim en Yvo, Jeroen en Friso, drie vrienden van ons, gaan we wel proberen om minimaal zes keer tegen die berg op te rijden. 21 bochten, 13,5 kilometer omhoog fietsen...

We moeten als team € 12.500,- ophalen en zitten nu rond de € 8.500,-. Aanstaande vrijdag 18 mei gaan we op de Frank010 borrel (gratis toegang) in de Cruise Terminal Rotterdam collecteren, we hopen dan de rest van het geld binnen te halen, want 6 juni is het al zo ver!”

Volgende week vertelt Manon meer over haar voorbereiding en kun je lezen hoe het met collecteren gaat! Wil je doneren of meer lezen over haar team, bekijk dan deze pagina.

De Stichting Alpe d'HuZes hanteert een strikt antistrijkstokbeleid: alle giften gaan voor 100% naar het onderzoeksfonds. Afgelopen jaren werd met dit geld het onderzoeks- en revalidatieprogramma A-CaRe gestart, waarmee kankerpatiënten beter en sneller kunnen herstellen. Een belangrijk en uniek onderzoek dat revalidatie voor alle kankerpatiënten binnen handbereik moet brengen.
 

Plaats een reactie

De Alpe d'HuZes beklimmen op de fiets, zou jij dat kunnen?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 15 mei '12 07:33

  Reactie: Nee, uitgesloten.
  No wayyyyyyyyy. Ik kan niet eens hier in de buurt een flinke bult omhoog fietsen, laat staan de Alpe d'HuZes. Mijn man is wielrenner en zelfs die zou daar nog moeite mee hebben.
  Reageer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |