×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lees en leef mee met verhalen uit Vriendin 19

Persoonlijke verhalen in Vriendin 19.
08.05.2012 -

Marije vertelt dat ze meer van haar dochter houdt dan van haar zoon, Hanne heeft een website opgezet om kinderopvang te regelen, Esthers dochter is autistisch, Renate viel tachtig kilo af en is nu lactose intolerant en Puella zou dolgraag nog een Moederdag willen vieren met haar veel te vroeg overleden moeder...


Marije houdt meer van haar dochter dan van haar zoon

Het is een groot taboe: meer van je ene kind houden dan van je andere. Maar er zijn moeders die dat zo voelen. Zoals Marije (32). Haar droom kwam uit toen ze drie jaar geleden moeder werd van Nova. Ze werd overspoeld door liefde, een heel ander gevoel dan ze voor haar zoon Max (7) heeft.

"Mijn dochter is mijn favoriet, ik wilde zó graag een meisje." 

Herkaanbaar? Bespreek dit taboe op het forum

Puella verloor op jonge leeftijd haar moeder

Puella (34) had net een dochter gekregen toen volkomen onverwacht haar moeder overleed. Het is nu bijna twaalf jaar geleden, maar het is nog steeds moeilijk.

"Ik mis mijn moeder nog iedere dag”

Moet jij je moeder ook missen? Deel het op het Vriendin-forum

Esthers dochter Lonneke (11) heeft MCDD, een vorm van autisme

Krabben, bijten, slaan, schoppen. Lonnekes agressieve gedrag was allesbepalend en het gezin van Esther (40) en John ging er bijna aan kapot. Pas na acht jaar krijgen ze de juiste diagnose te horen: MCDD, een vorm van autisme.

"Bang zijn voor het gedrag van je eigen kind, dat is verschrikkelijk." 

Heb jij ook een autistisch kind of ken je iemand die daarmee te maken heeft? Praat mee op het forum

Hanne zette een website op om kinderopvang onderling te regelen

Sinds 1 januari krijgen ouders minder kinderopvangtoeslag. Hanne bedacht het alternatief www.UCareforkids.nl, waar je kinderopvang onderling kunt ruilen. 

"Wij moeders helpen elkaar en het kost niets."

Hoe heb jij de opvang van je kind(eren) geregeld? Vertel het op het forum

Renate is lactose-intolerant, maar blijft positief

Sinds Renate (37) tachtig kilo afviel, kampt ze met een intolerantie voor lactose. Zodra ze nu ook maar iets eet waar melk of weipoeder in zit, wordt ze doodziek.

“Ik ben heel blij dat ik mijn overtollige kilo’s kwijt ben, maar baal van de gevolgen van het jarenlange crashdiëten.”

Heb jij ook nadelen ondervonden van afvallen? Deel het op het Vriendin-forum

Plaats een reactie

Praat jij wel eens mee op forums?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 8 mei '12 16:26

  Reactie: Nee.
  gun mezelf geen tijd ervoor
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 8 mei '12 16:41

  Reactie: Heel soms, als iets me echt raakt.
  Hier op vriendin en nog twee andere. Hoewel ik steeds meer afstand van forums ga nemen. Heb er niet meer zoveel interesse in
  Reageer!
Lilian Marijnissen volgt Emile Roemer op als SP-leider

13.12.2017 - Deze ochtend werd bekend dat Emile Roemer opstapt als SP-leider. Lilian Marijnissen volgt hem op. Wat weten we al over de nieuwe SP-leider? Vriendin interviewde haar eerder dit jaar.

Lees meer

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 67 |