×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Geen insecten meer in Starbucks-drankjes

Niks geen aardbeien in de aarbeiensmoothie...
21.04.2012 -

Ga je wel eens naar Starbucks? En heb je daar de aardbeiensmoothie- of frapuccino besteld? Sinds eind maart werd er karmijn voor deze drankjes gebruikt: een stof gemaakt van geplette schildluizen…


Karmijn wordt wel vaker gebruikt om producten een roze of rode kleur te geven. Je krijgt de stof door een insect, de Zuid-Amerikaanse cochenilleluis, te vermalen.

Het gebruik van deze insecten in de koffie van Starbucks bleek niet erg in de smaak te vallen…

Vegetariërs en veganisten
Vegetariërs en veganisten die de sojamelkvariant van het aardbeiendrankje bestelden, waren not amused toen ze erachter kwamen dat er toch dierenproducten in het drankje zaten. Uiteindelijk hadden 7000 mensen een petitie ondertekend, waaruit zij lieten blijken dat Starbucks dit zo snel mogelijk moest veranderen.

Lycopeen
Het hoofd van Starbucks laat weten dat het bedrijf na uitgebreid onderzoek heeft besloten om voortaan lycopeen te gebruiken, een kleurstof uit rijpe tomaten.

Zou jij een drankje laten staan als er karmijn in zit?

Bron
Gezondheidsnet

Plaats een reactie

Zou jij een drankje laten staan, als er karmijn in zit?

  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  flora.laner za 21 apr '12 23:33

  Reactie: Ja, dat denk ik wel
  Ik gebruik geen dier-producten. Er zijn bovendien genoeg plantaardige vervangers.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  weather.lesage zo 22 apr '12 10:28

  Reactie: Ja, dat denk ik wel
  Jazeker! Nou & of! Dat wist ik dus ook niet! Ik hoorde wel dat hun koffie "niet te drinken" was. Dat zei voor mij genoeg om SB koffie niet te drinken. Duur ook! Ik drink thuis liever m`n eigen bakkie: daar zijn geen schildluizen voor geplet & als ik een aardbeiensmoothie wil maak ik die dan ook met het sap van echte aardbeien voor de mooie rode kleur en gebruik daar dus geen geplette schildluizen of Lycopeen voor. Getverr! De ged8e alleen al. Hoe verzinnen ze `t!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  yootje73 za 28 apr '12 15:19

  Reactie: Weet ik eigenlijk niet
  Ik heb geen idee wat Karmijn is. Het staat ook nergens aangegeven bij Starbucks. Je gaat er vanuit dat het gewoon koffie, meld, ijs en slagroom is. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een echte Frappachino liefhebber ben en deze ook erg veel heb gedronken sinds maart. Gelukkig drink ik alleen de caramel variant! maar ik keur het allemaal niet goed. En alleen de het woord luizen al...brbrbrbrb.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  andra_1953 za 28 apr '12 15:20

  Reactie: Anders, namelijk...
  We krijgen al genoeg rotzooi binnen! Ik kies voor een overheerlijke smootie van Herbalife, ook nog eens boordevol voedingsstoffen! Mmmmmm....
  Reageer!

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |