×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Geen insecten meer in Starbucks-drankjes

Niks geen aardbeien in de aarbeiensmoothie...
21.04.2012 -

Ga je wel eens naar Starbucks? En heb je daar de aardbeiensmoothie- of frapuccino besteld? Sinds eind maart werd er karmijn voor deze drankjes gebruikt: een stof gemaakt van geplette schildluizen…


Karmijn wordt wel vaker gebruikt om producten een roze of rode kleur te geven. Je krijgt de stof door een insect, de Zuid-Amerikaanse cochenilleluis, te vermalen.

Het gebruik van deze insecten in de koffie van Starbucks bleek niet erg in de smaak te vallen…

Vegetariërs en veganisten
Vegetariërs en veganisten die de sojamelkvariant van het aardbeiendrankje bestelden, waren not amused toen ze erachter kwamen dat er toch dierenproducten in het drankje zaten. Uiteindelijk hadden 7000 mensen een petitie ondertekend, waaruit zij lieten blijken dat Starbucks dit zo snel mogelijk moest veranderen.

Lycopeen
Het hoofd van Starbucks laat weten dat het bedrijf na uitgebreid onderzoek heeft besloten om voortaan lycopeen te gebruiken, een kleurstof uit rijpe tomaten.

Zou jij een drankje laten staan als er karmijn in zit?

Bron
Gezondheidsnet

Plaats een reactie

Zou jij een drankje laten staan, als er karmijn in zit?

  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  flora.laner za 21 apr '12 23:33

  Reactie: Ja, dat denk ik wel
  Ik gebruik geen dier-producten. Er zijn bovendien genoeg plantaardige vervangers.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  weather.lesage zo 22 apr '12 10:28

  Reactie: Ja, dat denk ik wel
  Jazeker! Nou & of! Dat wist ik dus ook niet! Ik hoorde wel dat hun koffie "niet te drinken" was. Dat zei voor mij genoeg om SB koffie niet te drinken. Duur ook! Ik drink thuis liever m`n eigen bakkie: daar zijn geen schildluizen voor geplet & als ik een aardbeiensmoothie wil maak ik die dan ook met het sap van echte aardbeien voor de mooie rode kleur en gebruik daar dus geen geplette schildluizen of Lycopeen voor. Getverr! De ged8e alleen al. Hoe verzinnen ze `t!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  yootje73 za 28 apr '12 15:19

  Reactie: Weet ik eigenlijk niet
  Ik heb geen idee wat Karmijn is. Het staat ook nergens aangegeven bij Starbucks. Je gaat er vanuit dat het gewoon koffie, meld, ijs en slagroom is. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een echte Frappachino liefhebber ben en deze ook erg veel heb gedronken sinds maart. Gelukkig drink ik alleen de caramel variant! maar ik keur het allemaal niet goed. En alleen de het woord luizen al...brbrbrbrb.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  andra_1953 za 28 apr '12 15:20

  Reactie: Anders, namelijk...
  We krijgen al genoeg rotzooi binnen! Ik kies voor een overheerlijke smootie van Herbalife, ook nog eens boordevol voedingsstoffen! Mmmmmm....
  Reageer!
 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |