×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

19 april: Landelijke dag tegen Pesten

Via 'Omgaan met Pesten' kun je verschillende trainingen volgen.
19.04.2012 -

Denk je dat jouw kind wordt gepest op school? Of word jíj misschien gepest? En heb je ooit hulp gezocht? Of wil je misschien juist helpen tegen pesten?


Meer dan 400.000 kinderen en 250.000 volwassenen hebben dagelijks te maken met ernstige pesterijen. Dit gebeurt bijvoorbeeld op school, sportclubs of werk, maar ook via sociale media of mobiele telefoons. De pesterijen kunnen jarenlang duren en ernstige psychische en lichamelijke gevolgen hebben voor het slachtoffer.

De stichting Omgaan met Pesten heeft de Landelijke dag tegen Pesten in het leven geroepen. Tijdens deze dag wordt er op bijvoorbeeld basisscholen extra aandacht besteed aan pesten. Het is de bedoeling dat iedereen zich bewust wordt van de ernstige gevolgen van pesten.

Wordt jouw zoon/dochter gepest en weet je niet wat je kunt doen om hem/haar te helpen? Omgaan met Pesten organiseert de zogenaamde ‘Sta Sterk’-trainingen. Tijdens de training leren de kinderen voor zichzelf opkomen. De kinderen doen kennis op over het gebruiken van (lichaams)taal, en doen door de cursus bovendien zelfvertrouwen op.

Via Omgaan met Pesten kun je ook andere cursussen volgen, zoals individuele coaching, themabijeenkomsten en Projecten op maat.

Je kunt ook zelf als trainer worden opgeleid via stichting Omgaan met Pesten! Dat doe je via deze link.

Bronnen
Omgaan met Pesten
Omgaan met Pesten nieuwsbrief
Balans Digitaal
 

Plaats een reactie

Werd/word jij gepest?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  catharinam.vrouwe do 19 apr '12 19:06

  Reactie: Vroeger wel, maar nu niet meer
  Omdat ik vroeger heel erg gepest ben.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wilma schoenmakers wo 25 apr '12 18:55

  Reactie: Vroeger wel, maar nu niet meer
  ja op de lagere school was als kind zo wie zo erg verlegen en daarbij ook nog dik nu wordt ik niet meer gepest zou het ook niet meer toelaten
  Reageer!
 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |