×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Herdenking busongeluk

Nederland 1, 10.25.
21.03.2012 -

Zometeen, om 10.25, begint op Nederland 1 de herdenking van het busongeluk in Zwitserland waarbij 6 volwassenen en 22 kinderen (waarvan 6 Nederlandse) omkwamen vorige week.


Als afgevaardigden van Nederland zullen onder andere Prinses Máxima en Prins Willem-Alexander aanwezig zijn. Tijdens de dienst zal de premier van België spreken, maar ook de nabestaanden krijgen het woord. Zanger Bart Peeters zal de dienst begeleiden.

Van telegraaf.nl: "De dienst begint met het binnendragen van 15 lijkkisten, voor 14 kinderen en hun leerkracht. Eén kind wordt op verzoek van de ouders in eigen kring begraven. De administratief medewerkster die met de skireis meeging en ook omkwam, is dinsdag al begraven. Op het podium staan wel hun foto's."

Plaats een reactie

Ga jij kijken?

  •  
  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 21 mrt '12 10:23

  Reactie: Nee, maar ik zou het wel willen.
  Ik ben aan het werk, maar zou anders wel willen kijken. Vanavond op het journaal misschien. Zo triest.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jaapdegroot12 wo 21 mrt '12 11:06

  Reactie: Ja, ik ga kijken.
  Laat uw steunbetuiging voor de slachtoffers van het busongeluk in Zwitserland achter @ http://nl.respectance.com/Busongeluk_Zwitserland
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  gaylo wo 21 mrt '12 16:48

  Reactie: Ja, ik ga kijken.
  Ik heb een stukje gekeken,maar kon het absoluut niet droog houden.Ben zelf moeder van 2 jonge kinderen(7 en 2 jaar) en zwanger van de 3de.Je moet er niet aan denken dat dit je overkomt.Ik leef mee met de ouders,familie en vrienden,vreselijk. Je vraagt je toch af moet je kind nog wel mee met schoolreisje????Nog even en dan gaat de oudste ook weer op schoolreis......pfff moet er niet te veel aan denken.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 21 mrt '12 17:41

  Reactie: Ja, ik ga kijken.
  Om stil te staan de overledenen en bij de nabestaande van het ongeluk.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  melizzy vr 23 mrt '12 18:52

  Reactie: Nee.
  Het is intussen 2 dagen later,heb niet bewust gekeken.Zat in een wachtkamer en werd er wel mee geconfronteerd.Hier was ik echt niet blij mee...vond het verschrikkelijk,al die kisten op een rij!!Eerlijk gezegt hoeft het van mij ook niet op tv,zo'n herdenkingsdienst...voelt voor mij altijd een beetje alsof je iets afpakt van de mensen voor wie het allemaal ècht hun verdriet is. Ik vind het verschrikkelijk...al die (meest jonge)mensen die omgekomen zijn bij zo'n stom ongeluk,maar het is niet mijn verdriet en gemis....voel mij een beetje een pottekijker als ik dan naar zoiets als een herdenkingsdienst zit te kijken. Nou ja....weet niet zo goed hoe ik het op moet schrijven,hoop dat jullie snappen wat ik bedoel.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Karin :heartbounce: Sjoerd ma 2 apr '12 15:47

  Reactie: Nee.
  ik wist het niet, dat die uitzending was
  Reageer!
Kritiek op SIRE-campagne 'laat jongens weer jongens zijn'

26.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Dat zou beter zijn voor hun ontwikkeling. Bekijk de video hier.

Lees meer
Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips

25.07.2017 - Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Ook dit jaar zijn er weer zwarte zaterdagen waardoor je vaak in de file komt te staan op de Franse autowegen. Met deze tips ontkom je daar hopelijk aan.

Lees meer
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Vogelplas op Texel is Flamingo roze

18.07.2017 - Flamingo is een trend, maar in de Texelse waterplas Wagejot is er iets anders aan de hand...

Lees meer
MH17-monument wordt vandaag geopend

17.07.2017 - Vandaag is het drie jaar geleden dat de vliegtuigramp MH17 plaatsvond. Ronald A. Westerhuis heeft het monument ontworpen. De onthulling is live te volgen via NPO1.

Lees meer
Gedicht voor Abdelhak Nouri gaat social media over

14.07.2017 - Gisteren werd bekend dat de pas 20-jarige voetballer Abdelhak Nouri hersenletsel en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Robin van den Heuvel schreef een mooi gedicht voor hem. Hij las zijn gedicht voor bij RTL Late Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!