×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lees en leef mee met verhalen uit Vriendin 11

Hier kun je reageren op artikelen in Vriendin 11-2012.
13.03.2012 -

Vriendin 11 staat weer vol met mooie persoonlijke verhalen. Van Leontien bijvoorbeeld, die vertelt over over haar puberzoon met losse handjes of Winnie die hoogsensitief is en daar, zeker in haar jeugd, best last van heeft gehad.


Sanne had paniekaanvallen

Boodschappen doen, winkelen, naar een café gaan. Zelfs de kleinste dingen durfde Sanne (29) niet meer. Ze was als de dood om de controle over haar lichaam te verliezen. “Stel dat ik een paniekaanval zou krijgen, dan zou iedereen zien dat ik zwak was.”

Sanne: “Ik was 22 en wanneer er vrienden bij mij thuis kwamen, werd ik steeds vaker overvallen door misselijkheid. Ik voelde me niet prettig in een groep. En ook begon ik sociale momenten te vermijden, zoals etentjes, feestjes en avondjes naar de bioscoop. Waarom precies had ik niet door. Maar als ik wist dat ik ergens heen moest, werd ik ziek: zweten, trillen, een draaierig gevoel en een hart dat bijna tweehonderd keer per minuut sloeg en mijn keel uit klopte. Soms had ik echt het gevoel dat ik dood zou gaan.

Heb jij wel eens paniekaanvallen?

Winnie is hoogsensitief

Winnie (44) voelde zich als kind al anders dan haar vriendinnen. Tien jaar geleden ontdekte ze dat ze hoogsensitief is. Nu gebruikt ze haar bijzondere eigenschap om kinderen creatief te coachen. “Ik ben mezelf een mooier mens gaan vinden."

Winnie: “Ik had als kind en tiener veel vriendinnen en bij ons thuis waren er altijd wel vrienden, familie of buren over de vloer. Toch voelde ik me vaak eenzaam. Als ik op een verjaardag zat in een huis vol mensen, dan voelde ik me nóg alleen en dacht ik: wat doe ik hier? Ik kon mijn eenzaamheid nooit plaatsen en dacht dat ik me aanstelde."

Ben jij ook hoogsensitief?

Leontiens zoon (17) heeft losse handjes

Leontien (43) wordt regelmatig geslagen door haar tienerzoon Jeroen (17). “Later heeft hij altijd spijt. Dan staat hij voor me, vol berouw, met een cadeautje van het geld dat hij heeft afgedwongen.”

Leontien: “Elke dag zit ik in de zenuwen over hoe zijn pet zal staan. We hebben goede dagen, waarop we een redelijk normale relatie hebben. Maar er zijn ook slechte dagen. Ik zie ’s morgens al dat mijn zoon Jeroen onrustig is. Dan is het geen kwestie of, maar wanneer hij agressief zal worden."

Heb jij hier ervaring mee of heb je raad voor Leontien?

 

Thea's man is in de overgang

Thea (38) begreep niet wat er met haar man Vincent aan de hand was: hij was humeurig en afwezig. Thea dacht zelfs dat hij een ander had. En dan valt ineens het woord midlifecrisis. “Nu ik weet wat er is, zetten we er samen onze schouders onder.”

Thea: “Eerlijk is eerlijk: bij een midlifecrisis dacht ik altijd aan een man van rond de vijftig die met zijn toupetje op in een rode sportwagen zit en jonge vrouwen het hof probeert te maken. Zo’n clichébeeld waar ik eigenlijk alleen maar een beetje medelijdend om kan lachen. Dat het ook anders tot uiting kan komen, was iets waar ik nooit bij stil had gestaan. Laat staan dat ik verwachtte dat het mijn eigen man Vincent zou overkomen.

Herken jij dit?

"Opvoeden? Dat doe ik in mijn eentje!" Drie power-vrouwen vertellen.

21 maart is het Internationale dag van de alleenstaande ouder. Een dag om even stil te staan bij de groeiende groep eenoudergezinnen in onze samenleving. Vriendin interviewde drie moeders die met veel liefde hun kind alleen opvoeden.

Ben jij alleenstaande moeder of denk je dat je het zou kunnen zijn?

Ambulanceverpleegkundige Caren ziet steeds meer agressie tegen hulpverleners

Steeds meer hulpverleners in Nederland hebben te maken met agressie en zelfs geweld. Ook ambulanceverpleegkundige Caren (51) kan erover meepraten. “Heel frustrerend om met lastige mensen om te gaan, terwijl ik een leven probeer te redden!”

“Geen dag is hetzelfde en de patiënten zijn doorgaans heel dankbaar. Al merk ik wel dat omstanders en familieleden de laatste jaren een korter lontje hebben gekregen. Ik heb regelmatig te maken met agressie en geweld. Dat vind ik onaanvaardbaar. Het is heel frustrerend om met lastige mensen te moeten omgaan, terwijl ik alles op alles zet om een leven te redden. Hulpverleners moeten gewoon hun werk kunnen doen.” 

Wat vind jij ervan als agressie zich richt tegen hulpverleners?

 

 

 

Plaats een reactie

Welk verhaal zou jij wel willen lezen?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Kaatje64 di 13 mrt '12 19:49

  Reactie: Dat van Leontien en haar puberzoon met losse handjes.
  Hoe ga je er mee om?
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 13 mrt '12 22:16

  Reactie: Dat van Leontien en haar puberzoon met losse handjes.
  lijkt me heavy dus interessant
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Langedame wo 14 mrt '12 19:05

  Reactie: Dat van Leontien en haar puberzoon met losse handjes.
  Lijkt me heel heftig, ben benieuwd hoe Leontien daar mee omgaat
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  omamary do 15 mrt '12 10:44

  Reactie: Dat van ambulanceverpleegkundige Caren.
  ik kan mij zo kwaad maken als ik zie hoe ze behandeldworden door de mensen. Ze doen zo mooi werk, dit verdienen ze niet. Zou haar verhaal willen horen.
  Reageer!
 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |