×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Voorjaarsschoonmaak XL

Zwerfafval opruimen: kleine moeite, groot plezier!
10.03.2012 -

Zaterdag 10 maart is het Landelijke Opschoondag! Deze dag is het startsein voor de Week van Nederland Schoon, waarin honderden gemeenten hun inwoners aanzetten tot een grote voorjaarsschoonmaak. Wat wordt er van je verwacht?


De voorjaarsschoonmaak die de gemeenten in gedachten hebben, gaat wel iets verder dan het opruimen van je eigen huis. Het is namelijk de bedoeling dat je zwerfafval op straat gaat opruimen. En niet alleen het zwerfafval van jezelf, maar ook dat van een ander. Een goed initiatief, vinden wij.

Is het schoon? Dan blijft het schoon!
Uit onderzoek blijkt dat als het ergens schoon is (zoals in een bushalte, speeltuin of park) het daar ook langer schoon blijft. Mensen vinden het dan namelijk minder ‘normaal’ om zomaar hun lege flesje, kauwgom of verpakkingen op de grond te gooien.

Als 10% van de mensen regelmatig even zwerfafval van anderen opruimt, dan verdwijnt het afvalprobleem als sneeuw voor de zon. Kleine moeite, groot plezier!
 

Plaats een reactie

Ga jij thuis een grote schoonmaak houden?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 10 mrt '12 14:48

  Reactie: Nee, dat denk ik niet
  het is toch de bedoeling dat je je huis altijd schoonmaakt en niet alleen op 10 maart?
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 10 mrt '12 20:15

  Reactie: Nee, dat denk ik niet
  Onzin. Ik houd mijn huis altijd bij. Dan is zo'n grote schoonmaak totaal overbodig.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Elvisfan45 zo 11 mrt '12 12:13

  Reactie: Nee, dat denk ik niet
  dat was iets van de vorige eeuw, ik hou mijn huis wekelijks bij, dan is zo`n grote beurt niet nodig...
  Reageer!
 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |