×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Voorjaarsschoonmaak XL

Zwerfafval opruimen: kleine moeite, groot plezier!
10.03.2012 -

Zaterdag 10 maart is het Landelijke Opschoondag! Deze dag is het startsein voor de Week van Nederland Schoon, waarin honderden gemeenten hun inwoners aanzetten tot een grote voorjaarsschoonmaak. Wat wordt er van je verwacht?


De voorjaarsschoonmaak die de gemeenten in gedachten hebben, gaat wel iets verder dan het opruimen van je eigen huis. Het is namelijk de bedoeling dat je zwerfafval op straat gaat opruimen. En niet alleen het zwerfafval van jezelf, maar ook dat van een ander. Een goed initiatief, vinden wij.

Is het schoon? Dan blijft het schoon!
Uit onderzoek blijkt dat als het ergens schoon is (zoals in een bushalte, speeltuin of park) het daar ook langer schoon blijft. Mensen vinden het dan namelijk minder ‘normaal’ om zomaar hun lege flesje, kauwgom of verpakkingen op de grond te gooien.

Als 10% van de mensen regelmatig even zwerfafval van anderen opruimt, dan verdwijnt het afvalprobleem als sneeuw voor de zon. Kleine moeite, groot plezier!
 

Plaats een reactie

Ga jij thuis een grote schoonmaak houden?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 10 mrt '12 14:48

  Reactie: Nee, dat denk ik niet
  het is toch de bedoeling dat je je huis altijd schoonmaakt en niet alleen op 10 maart?
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 10 mrt '12 20:15

  Reactie: Nee, dat denk ik niet
  Onzin. Ik houd mijn huis altijd bij. Dan is zo'n grote schoonmaak totaal overbodig.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Elvisfan45 zo 11 mrt '12 12:13

  Reactie: Nee, dat denk ik niet
  dat was iets van de vorige eeuw, ik hou mijn huis wekelijks bij, dan is zo`n grote beurt niet nodig...
  Reageer!
Lilian Marijnissen volgt Emile Roemer op als SP-leider

13.12.2017 - Deze ochtend werd bekend dat Emile Roemer opstapt als SP-leider. Lilian Marijnissen volgt hem op. Wat weten we al over de nieuwe SP-leider? Vriendin interviewde haar eerder dit jaar.

Lees meer

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 67 |