×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Voorjaarsschoonmaak XL

Zwerfafval opruimen: kleine moeite, groot plezier!
10.03.2012 -

Zaterdag 10 maart is het Landelijke Opschoondag! Deze dag is het startsein voor de Week van Nederland Schoon, waarin honderden gemeenten hun inwoners aanzetten tot een grote voorjaarsschoonmaak. Wat wordt er van je verwacht?


De voorjaarsschoonmaak die de gemeenten in gedachten hebben, gaat wel iets verder dan het opruimen van je eigen huis. Het is namelijk de bedoeling dat je zwerfafval op straat gaat opruimen. En niet alleen het zwerfafval van jezelf, maar ook dat van een ander. Een goed initiatief, vinden wij.

Is het schoon? Dan blijft het schoon!
Uit onderzoek blijkt dat als het ergens schoon is (zoals in een bushalte, speeltuin of park) het daar ook langer schoon blijft. Mensen vinden het dan namelijk minder ‘normaal’ om zomaar hun lege flesje, kauwgom of verpakkingen op de grond te gooien.

Als 10% van de mensen regelmatig even zwerfafval van anderen opruimt, dan verdwijnt het afvalprobleem als sneeuw voor de zon. Kleine moeite, groot plezier!
 

Plaats een reactie

Ga jij thuis een grote schoonmaak houden?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 10 mrt '12 14:48

  Reactie: Nee, dat denk ik niet
  het is toch de bedoeling dat je je huis altijd schoonmaakt en niet alleen op 10 maart?
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 10 mrt '12 20:15

  Reactie: Nee, dat denk ik niet
  Onzin. Ik houd mijn huis altijd bij. Dan is zo'n grote schoonmaak totaal overbodig.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Elvisfan45 zo 11 mrt '12 12:13

  Reactie: Nee, dat denk ik niet
  dat was iets van de vorige eeuw, ik hou mijn huis wekelijks bij, dan is zo`n grote beurt niet nodig...
  Reageer!
Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
OG3NE en vader Rick halen veel steun uit gezinstatoeage

16.08.2017 - Dit zeggen de meiden op Instagram. Voor het overlijden van hun moeder Isolde, lieten ze met het hele gezin een tatoeage zetten.

Lees meer
Minderjarigen per september recht op studiefinanciering

15.08.2017 - Goed nieuws voor studenten (hbo en universiteit) onder de achttien jaar: per 1 september 2017 gelden nieuwe regels voor de studiefinanciering. Lees hier wat de nieuwe regeling inhoudt.

Lees meer
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer

1

Humor op social media over eieren met fipronilgehalte

03.08.2017 - We lopen allemaal op eieren als het over opmerkingen plaatsen gaat, maar deze fanatieke twitteraars maken de situatie op een humoristische manier bespreekbaar.

Lees meer
Els: 'Iemands familieleden vinden geeft een kick'

02.08.2017 - Els Leijs (64) werkt als familierechercheur: ze helpt adoptiekinderen, kinderen van onbekende vaders en donorkinderen om hun biologische ouders te traceren. “Laatst vond iemand na twintig jaar zoeken haar vader. Geweldig!”

Lees meer
Penoza het nieuwe seizoen: de officiële trailer bekijk je hier

02.08.2017 - Seizoen vijf van Penoza gaat eind deze maand van start en wij kunnen niet wachten! Want het is tevens ook het laatste seizoen. Vanmorgen gaf Penoza de eerste beelden vrij en dat belooft wat.

Video
Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 64 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

UPDATE

De eerste deelnemers van de Vriendin Shopdag in Tilburg zijn bekend!

Profiteer op zaterdag 9 september van mooie kortingen of andere leuke voordelen bij o.a. Miss Etam, La Ligna, Shoeby, Vero Moda, Triumph, Siebel Juweliers, Intersport, Roy Donders, unieke Tilburgse winkels en diverse horecagelegenheden zoals restaurants en Jack’s Casino.

De komende weken komen hier nog meer deelnemers bij….