×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2 - weggevallen tekst in artikel

Laatste alinea van het artikel.
17.01.2012 -

Bericht van de redactie: In Vriendin nummer 2 is helaas de laatste tekstregel weggevallen bij het verhaal van Petra over haar tweeling (Aan Vriendin, pagina 18 t/m 21). Onze excuses hiervoor.


 

Veel te vroeg beviel Petra (32) van haar tweeling Dillan en Collin. Een week na zijn geboorte overleed Dillan en drie maanden later stierf ook Collin. Anderhalf jaar later kregen Petra en haar man weer een zoon: Caleb. Ze is blij, maar vindt dat haar verdriet om de tweeling er ook mag zijn.
 
Laatste alinea:
 
"Thuiskomen met Caleb was dan ook het mooiste wat er was. Als iemand me vraagt hoeveel kinderen ik heb, zeg ik meestal dat ik twee engeltjes en een bengeltje heb. Ik probeer bewust het taboe te doorbreken op het verdriet om een overleden kind. Uit onmacht maakten mensen uit onze omgeving en zelfs mensen die we nauwelijks kenden de pijnlijkste opmerkingen. ‘Je moet weer gaan genieten.’ Of: ‘Je hoeft niet meer verdrietig te zijn nu Caleb er is.’ Goed bedoeld, maar niet troostend. Gelukkig heb ik ook veel steun gekregen. Soms zelfs uit onverwachte hoek. Van mensen die ik niet zo goed kende bijvoorbeeld, maar die zelf ook iets heftigs hebben meegemaakt. Ik vind het fijn als mensen gewoon naar me luisteren, een arm om me heen slaan. En mijn verdriet om Dillan en Collin laten zijn voor wat het is. Het niet proberen weg te praten, dát is troostend."

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |