×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Tamaar82 kreeg Acute Lymfatische Leukemie

Een hart onder de riem voor Tamaar82
15.12.2011 -

Op het forum vonden we het verhaal van Tamaar82. Bij haar werd twee jaar geleden (op haar 27ste) een vorm van leukemie ontdekt. Nu, met kerst in het vooruitzicht, kijkt ze terug op haar ziekbed: "Ik kan geen echte plannen maken"


Tamaar82: "Ik was al een hele tijd erg moe. Ik werd ‘s ochtends niet wakker van de wekker, terwijl ik mijn dochtertje naar school moest brengen, ik was niet wakker te krijgen. De trappen kwam ik vaak niet op, omdat het te vermoeiend voor mij was, mijn dochter van toen 4 jaar kon ik ook niet meer optillen, alles was gewoon te zwaar. Mijn ouders zeiden toen vaak: hoe kan het toch dat zo'n jonge meid altijd zo moe is? Dat is toch niet normaal?!

Op 12 december 2009 zag ik allemaal blauwe plekken op mijn benen. Dus belde ik de huisartsenpost en legde uit wat er aan de hand was, waarop ze zeiden dat ik meteen moest komen. Ik liet de plekken zien en de dokter zei dat ze even moest overleggen. Daarna moest ik bloed laten prikken. Na een uur kwam de arts de kamer in en vertelde dat het waarschijnlijk Leukemie was, maar ze kon nog niet vertellen welke soort het was.

Ik moest die maandag naar een oncoloog. Daar kreeg ik een beenmergpunctie. Volgens de oncoloog had ik Acute Lymfatische Leukemie, een vorm van leukemie die op mijn leeftijd (toen 27) niet vaak voorkomt. Daarom werd ik die woensdag 16 december 2009 opgenomen in een ander ziekenhuis waar ze meer ervaring hadden met ALL op die leeftijd.

Alles ging in een waas voorbij. De artsen gingen een plan opstellen voor de behandelingen. Ik kreeg zoveel medicijnen toegediend ter voorbereiding en was vrij snel in de war door de medicatie. Mijn haren begonnen uit te vallen, dat vond ik heel erg. Ik durfde niet meer in een spiegel te kijken. 

Door mijn verwarde toestand deed ik rare dingen, zoals de verpleging slaan. Het was zo ernstig dat de artsen besloten om me op te laten nemen op de psychiatrische afdeling in het ziekenhuis, waar de chemo's nog doorliepen. Dat was een vreemde tijd, waar ik me ook niet veel van kan herinneren.

Toen ik minder verward werd en weer van de psychiatrische afdeling af was, kreeg ik bericht dat er een donor was gevonden voor mijn stamceltransplantatie. Mijn lichaam was enorm verzwakt. Ik kreeg elke dag een halfuurtje therapie. Ze zeiden altijd dat de stamceltransplantatie een nieuw leven zou betekenen, maar dit voelde niet zo! Waarom voelde ik me altijd zo slecht? Ik kreeg ook weer een paar beenmergpuncties om te controleren of de leukemiecellen wegwaren. Dit bleek na een paar weken zo te zijn! Goed nieuws.

Ze hadden het al over revalideren en wat er allemaal bij kwam kijken. Na een paar weken mocht ik eindelijk (na 6 maanden) uit het ziekenhuis! Het was 7 juni 2010. Ik was zo blij! Ik werd met de ambulance naar het revalidatiecentrum gebracht. Dit was geweldig! Ik kreeg een eigen kamer daar en na een tijdje kwam ik goed met een rolstoel overweg en kon ik door het hele gebouw scheuren.

Alleen die kerst (2010) voelde ik me al niet lekker, ik durfde niets te zeggen. Ik wilde thuis zijn, bij mijn ouders en dochtertje! Op Oudejaarsavond werd het slechter. Op Nieuwjaarsdag zouden mijn ouders ‘s avonds weggaan. Maar helaas, ik had al een temperatuur van 39 graden. Met 38,5 moet ik naar het ziekenhuis, omdat ik dan in de gevarenzone ben. Ze brachten me naar het ziekenhuis, waar ik gelijk aan het infuus ging en weer bloed moest laten prikken, ook mijn longen werden nagekeken en toen bleek dat ik een longontsteking had opgelopen.

Ik was kwaad, want ik had twee maanden thuis doorgebracht en nu moest ik weer in dat rotziekenhuis liggen! Waarom? Deze tijd ging als een waas voorbij, ik scheen ook nog een hersenvliesontsteking te hebben en bloedvergiftiging. Ik kreeg epileptische aanvallen en lag toen op de intensive care aan allerlei machines aangesloten.

Op 16 januari van dit jaar hebben mijn ouders iedereen gebeld, familie en vrienden, omdat ik die dag niet zou overleven, was hun verteld. Iedereen kwam om afscheid te nemen. Gelukkig was dit niet nodig en kan ik dit verhaal, voor zover ik het weet, nog navertellen. Het ging na een tijdje weer stukken beter met me. Ik kreeg weer therapie in het ziekenhuis om me op de been te krijgen, maar deze terugval was zo zwaar geweest, ik kon me zelfs niet meer omdraaien in bed.

Ik ben ondertussen weer in dagbehandeling en hoop dat er nu niets meer gebeurt. Ik voel me nog vaak zwak. Ik ben gelukkig weer thuis bij mijn ouders en mijn prinsesje! We kunnen niet vooruit kijken, maar we hopen dat deze ellende voorbij zal zijn. Ik kan geen echte plannen maken. Dit is soms wel lastig, maar het kan altijd erger. Je kunt niet meer dan positief blijven en vooral genieten van de kleine dingen in het leven.

Ik merk wel dat ik anders over het leven denk. Ik maak me minder druk over kleine dingen. Ik zal altijd blijven vechten voor mijn dochter! Ze heeft een mama nodig, haar vader is namelijk al een hele tijd uit het beeld.

De kerst komt weer snel om de hoek, ik hoop dat alles goed zal gaan. Ik moet gewoon positief blijven. Ik ben een vechter! Dat heb ik al bewezen!" 

No drama for this Momma!

Forumtopic van Tamaar82

Plaats een reactie

Steek Tamaar82 een hart onder de riem:

  •  
  •  
  •  

22Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 15 dec '11 16:07

  Reactie: Wat een heftig verhaal...
  Ik hoop dat je een rustige en fijne Kerst gaat beleven met je ouders en je dochtertje!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Hills do 15 dec '11 16:35

  Reactie: Respect!
  Even een hart onder de riem, meis. Hoop dat je je zinnen aardig kan verzetten op het forum. KNUFF
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Rijojo do 15 dec '11 16:50

  Reactie: Respect!
  @Tamaar ik heb je verhaal gelezen en was al direct emotioneel bevangen door hoe jij er mee om bent gegaan . Fijn dat je ouders jou zo hebben opgevangen en ook de zorg je kleine meid op zich hebben genomen . Nu mag je weer aan je toekomst gaan denken en zelf weer voor je kleine meid gaan zorgen . Je bent een kanjer met een wilskracht die je helpt om vooruit te komen .
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 15 dec '11 17:27

  Reactie: Sterkte...
  Heftig verhaal, hopelijk gaat het in de toekomst alleen maar beter.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  mamafleur do 15 dec '11 22:15

  Reactie: Wat een heftig verhaal...
  Blijf vechten voor je dochter, ze heeft je zo nodig! En voor jou heel veel sterkte deze kerst en probeer ervan te genieten!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  vr 16 dec '11 11:30

  Reactie: Sterkte...
  Op 16 Jan 2010 werd er bij mijn echtgenote ook ALL gevonden en in die week ook nog 6 metastasen ( tumors in de hersenen ) en wij zijn ouder dan jij ( 55 jaar nu ) We hebben ook die weg van chemo , bestralingen,en al die rotzooi doorloopen, en gelukkig zijn we er nog steeds bij. Dus meid als een oude tante als annita het aankan kun jij het zeker. Vele dikke knuffels aan jou en jouw prinses. Denk eraan CARPE DIEM en elke dag hoor.
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   Toetie82 di 3 jan '12 22:02

   Dank u wel , we gaan er zeker voor. En het maakt niet uit hoe oud je bent, jong of oud, het is een vreselijke ziekte!

  • Dit is niet ok!

   Toetie82 di 3 jan '12 22:02

   Dank u wel , we gaan er zeker voor. En het maakt niet uit hoe oud je bent, jong of oud, het is een vreselijke ziekte!

 • Dit is niet ok!

  wilma zo 18 dec '11 16:19

  Reactie: Wat een heftig verhaal...
  sterkte en probeer te te genieten van wat er nog komt
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Handy Woman zo 1 jan '12 16:55

  Reactie: Respect!
  Hai lieverd. Ik ken je natuurlijk van het forum en je bent in één woord een kanjer! Hopelijk krijg je samen met je dochter snel een eigen plekje. Dikke knuff.
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   Toetie82 di 3 jan '12 22:00

   Lief van je Donna! Dankjewel!

 • Dit is niet ok!

  dorien.vanveen.1 di 3 jan '12 17:45

  Reactie: Respect!
  geweldig hoe jij terug vecht!! het leven kan zomaar ineens omslaan in ellende en daar ben jij helaas ook één van. toch denk ik, dat nu je dit hebt gehad je sterker eruit bent gekomen. natuurlijk ben ik en ik denk ook andere lezers erg benieuwd zijn hoe jij de kerst bent door gekomen. meisje geniet van de dingen in het leven....en vooral van je lieve ouders en je kindje... groet Dorothy
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   Toetie82 di 3 jan '12 21:59

   Hallo Dorothy. De kerst is gelukkig goed verlopen! Heerlijk samen met mijn ouders en dochtertje genoten. Terwijl ik er een beetje tegenop zag. Ik kan me geen beter cadeau voorstellen. Dankjulliewel allemaal voor de reacties. Erg lief!

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 12 jan '12 17:16

  Reactie: Wat een heftig verhaal...
  ik hoop uit de grond van mijn hart dat je een fijne kerst en jaarwisseling hebt gehad,heel veel sterkte en geluk voor jullie toekomst.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wo 18 jan '12 08:44

  Reactie: Sterkte...
  Heel veel sterkte!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wo 18 jan '12 09:26

  Reactie: Wat een heftig verhaal...
  ik heb zelf op 30 jarige leeftijd borstkanker gehad en ik ben nu helemaal schoon! maar ik heb het niet zo heftig gehad en ervaren!! heel veel sterkte met alles en geef de moet nooooooitttt op!!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  moeder wo 25 jan '12 14:58

  Reactie: Sterkte...
  Wat heftig wat je mee maakt op je jonge leven heel veel sterkte voor jou en je ouders en je dochtertje hoop dat je heel veel steun hebt en had
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  BeertjeY do 26 jan '12 12:10

  Reactie: Respect!
  Wil je heel veel sterkte wensen. Het blijft een rot ziekte. Maar kom op. Zo te horen ben je een echt vechtertje. Maar ja dat moet ook wel. Ik hoop echt dat je nog jaren van je kindje en je familie kan genieten. Knuffels!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  M&Mgek ma 6 feb '12 11:53

  Reactie: Sterkte...
  Heeeeeeel veeel sterkte
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 11 feb '12 16:57

  Reactie: Sterkte...
  ik hoop dat het in de toekomst beter met je gaat
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  vimaya do 23 feb '12 07:48

  Reactie: Sterkte...
  wat heb je veel meegemaakt joh, en ik vind het bijzonder dat je door blijft vechten!!! dat moet ook wel voor je dochtertje. meid, veel sterkte voor de komende tijd, en ik wens dat het beter met je zal gaan
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 29 feb '12 17:04

  Reactie: Respect!
  wat een heftig verhaal zeg..vind je inderdaad een echte vechter..kunnen veel mensen nog iets van leren...
  Reageer!
Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
OG3NE en vader Rick halen veel steun uit gezinstatoeage

16.08.2017 - Dit zeggen de meiden op Instagram. Voor het overlijden van hun moeder Isolde, lieten ze met het hele gezin een tatoeage zetten.

Lees meer
Minderjarigen per september recht op studiefinanciering

15.08.2017 - Goed nieuws voor studenten (hbo en universiteit) onder de achttien jaar: per 1 september 2017 gelden nieuwe regels voor de studiefinanciering. Lees hier wat de nieuwe regeling inhoudt.

Lees meer
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer

1

Humor op social media over eieren met fipronilgehalte

03.08.2017 - We lopen allemaal op eieren als het over opmerkingen plaatsen gaat, maar deze fanatieke twitteraars maken de situatie op een humoristische manier bespreekbaar.

Lees meer
Els: 'Iemands familieleden vinden geeft een kick'

02.08.2017 - Els Leijs (64) werkt als familierechercheur: ze helpt adoptiekinderen, kinderen van onbekende vaders en donorkinderen om hun biologische ouders te traceren. “Laatst vond iemand na twintig jaar zoeken haar vader. Geweldig!”

Lees meer
Penoza het nieuwe seizoen: de officiële trailer bekijk je hier

02.08.2017 - Seizoen vijf van Penoza gaat eind deze maand van start en wij kunnen niet wachten! Want het is tevens ook het laatste seizoen. Vanmorgen gaf Penoza de eerste beelden vrij en dat belooft wat.

Video
Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 64 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

 • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
 • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
 • Een gevulde goodiebag
 • Leuke extra’s!