×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Irene Moors over haar Decemberzegel

Irene Moors over haar Decemberzegel
20.11.2017 -

Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.


Waar kwam de inspiratie voor jouw zegel vandaan?
“Het nummer Last Christmas van Wham! wordt al jarenlang rond kerst grijsgedraaid op de radio. Het is een nummer uit 1986. Jawel het is dus meer dan 30 jaar oud. Maar dankzij de wereldberoemde clip staat dit nummer nog steeds voor kerstvieren met vrienden in een leuk huisje omringd door sneeuw. Zelf vertrok ik 22 jaar geleden met mijn groep vrienden naar een huisje om kerst te vieren, voordat er ook maar iemand kinderen had. Dit huisje stond echter niet op een met sneeuw bedekte berg in Oostenrijk, maar gewoon op Ameland. We hebben dat huisje toen hysterisch versierd met zoveel mogelijk kerstslingers en nepsneeuw. En als klap op de vuurpijl, begon het ook nog echt te sneeuwen. Een prachtige, dierbare kerstherinnering, en mijn zegel is hierop geïnspireerd.”

Waarom is deze herinnering zo bijzonder voor jou?
“Omdat we allemaal nog jong waren en aan het begin van ons leven stonden. We maakten ons druk over keuzes die we moesten gaan maken: wel kinderen, geen kinderen? Een huis kopen? Blijven werken of toch nog iets anders leren? Maar tijdens die kerstdagen was iedereen blij en zorgeloos. En met een nog totaal onbekende toekomst zongen we heel hard voor én na het eten het liedje Glora in excelsis Deo. Het was voor mij het ultieme ‘Wham! – Last Christmas’ gevoel!”

Wat vind je van het ontwerp van de zegel?
“Mijn gevoel is prachtig overgebracht. De ontwerpster, Emilie van Spronsen, begreep mijn verhaal en heeft het in haar stijl fantastisch weergegeven. Het is feestelijk, er wordt geproost op alles wat komen gaat en het spuitbusje met sneeuw op het schilderijtje rechtsboven vind ik ontzettend grappig. Het maakt iets duidelijk: als de sfeer niet kerstig genoeg aanvoelt, moet je die kerstsfeer zelf maar maken.”

Stuur je zelf nog kerstkaarten?
“Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen kerstkaarten verstuur. Ik geef wel cadeautjes aan mensen die ik lief vind en daar hang ik dan een leuk kaartje aan met een toepasselijke tekst. Alleen een vriendin in het buitenland ontvangt nog weleens een kaartje van mij. Al moet ik toegeven dat ze die eigenlijk pas na de feestdagen ontvangt, omdat ik altijd nét even te lang wacht met naar de brievenbus gaan. Dit jaar zal ik erop tijd aandenken, haha. Het gekke is, ik vind het altijd superleuk om kaarten te krijgen, daarom denk ik dat ik dit jaar weer echte kerstkaarten stuur. Zeker nu ik mijn eigen mooie zegel heb.”

Wat is voor jou het ultieme kerstgevoel?
“Met lieve en leuke mensen bij elkaar zijn onder het genot van lekker eten en drinken, heerlijke muziek en mooie gesprekken. En het liefst met een beetje sneeuw, al is dat al een tijdje niet gelukt. Ik zit namelijk zelf tijdens kerst met mijn gezin op een zonnig eiland. De kerstman komt daar niet per arrenslee aan, maar per boot via een prachtige blauwe baai. Ik geef toe: het is even wennen, maar wel héérlijk!”

De Decemberzegel is vanaf vandaag verkrijgbaar. Bestel hier via PostNL.  


Tekst: Annabel Velema 

 

Bron: Moam

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lilian Marijnissen volgt Emile Roemer op als SP-leider

13.12.2017 - Deze ochtend werd bekend dat Emile Roemer opstapt als SP-leider. Lilian Marijnissen volgt hem op. Wat weten we al over de nieuwe SP-leider? Vriendin interviewde haar eerder dit jaar.

Lees meer

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 67 |