×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'
30.08.2017 -

Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.


Johnny de Mol, ambassadeur van Het Vergeten Kind: “Ik heb inmiddels met heel veel kinderen gesproken en keer-op-keer word ik erdoor geraakt. Zoals door het verhaal van Fahima, die op elfjarige leeftijd met haar moeder, zus en broertje in een vrouwenopvang terechtkwam.”

Fahima (nu 16 jaar): “In de opvang vond ik het vreselijk. De unit die we kregen was klein. Ik heb me letterlijk vergeten gevoeld. Alle aandacht, hulp en therapie ging uit naar mijn moeder. We hebben er uiteindelijk anderhalf jaar gewoond omdat het erg lang duurde om een huis voor ons te vinden. De periode in de vrouwenopvang is een hele moeilijke tijd in mijn leven geweest.”

Johnny: “Sinds 2015 is Fahima betrokken bij Het Vergeten Kind. Ik heb haar zien groeien tot een krachtige, welbespraakte vrouw.”

Fahima: “Het Vergeten Kind heeft mijn leven weer een doel gegeven. Ik zit in de jongerenraad van de stichting en ik grijp elke kans aan om me hard te maken voor andere kinderen. Zo hoop ik de politiek wakker te schudden.”

 

Eén grote, liefdevolle plek
 


Johnny: “Voor tienduizenden kwetsbare kinderen willen we midden in ons land één grote, liefdevolle plek bouwen waar zij een onbezorgde tijd kunnen beleven: Het Huis van Het Vergeten Kind. Daar werken we nu aan. Tijdens de vele vakanties en evenementen krijgen de kinderen aandacht en positieve ervaringen. In dit ‘Huis’ kunnen kinderen weer gewoon kind zijn en zich ontwikkelen.”

De VriendenLoterij PrijzenMarathon staat dit jaar in het teken van Het Vergeten Kind. Door nu mee te spelen maakt u kans op mooie prijzen en steunt u de bouw van Het Huis van Het Vergeten Kind. De actie loopt tot en met 30 september. Kijk voor meer informatie op www.vriendenloterij.nl/aandacht.  

Foto: Hans Verleur

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |