×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'
24.08.2017 -

Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.


Rik's ouders werden vrienden met twee mannen van de muziekvereniging. Ze kwamen regelmatig over de vloer. Het misbruik begon toen Rik twaalf jaar was. Rik wilde zijn familie in bescherming nemen en hield het misbruik in eerste instantie voor zich. Uiteindelijk vond hij de moed om het drie vrienden te vertellen. Een vriend zocht hulp op school. De school bood hulp om het zijn ouders te vertellen. 

Spreekrecht
Rik vertelt zijn hele verhaal in het televisieprogramma Spreekrecht. Binnenkort komt het programma op televisie, gepresenteerd door Angela Groothuizen. Rik doet mee aan het programma omdat hij niet wil dat misbruikte kinderen en volwassenen denken dat zij zich moeten schamen. Rik: "Het is een onderdeel van je leven, maar je hoeft je er niet voor te schamen. Je kunt er open en eerlijk over zijn." 

Vallen en opstaan
De afgelopen jaren zijn zwaar geweest voor Rik. Hij kreeg agressieaanvallen, zelfmoordneigingen- en -pogingen. Ondanks alles probeert hij sterk te blijven en na iedere val op te staan.   

Moeilijk onderzoek
De twee daders hebben na een lang onderzoek uiteindelijk bekend. Rik werd zeventien uur lang ondervraagd en 22 familieleden deden hun verhaal.

Bekijk het fragment van RTL Summer Night hier

Een interview met Angela Groothuizen over Spreekrecht lees je binnenkort in Vriendin 36. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |