×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'
24.08.2017 -

Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.


Rik's ouders werden vrienden met twee mannen van de muziekvereniging. Ze kwamen regelmatig over de vloer. Het misbruik begon toen Rik twaalf jaar was. Rik wilde zijn familie in bescherming nemen en hield het misbruik in eerste instantie voor zich. Uiteindelijk vond hij de moed om het drie vrienden te vertellen. Een vriend zocht hulp op school. De school bood hulp om het zijn ouders te vertellen. 

Spreekrecht
Rik vertelt zijn hele verhaal in het televisieprogramma Spreekrecht. Binnenkort komt het programma op televisie, gepresenteerd door Angela Groothuizen. Rik doet mee aan het programma omdat hij niet wil dat misbruikte kinderen en volwassenen denken dat zij zich moeten schamen. Rik: "Het is een onderdeel van je leven, maar je hoeft je er niet voor te schamen. Je kunt er open en eerlijk over zijn." 

Vallen en opstaan
De afgelopen jaren zijn zwaar geweest voor Rik. Hij kreeg agressieaanvallen, zelfmoordneigingen- en -pogingen. Ondanks alles probeert hij sterk te blijven en na iedere val op te staan.   

Moeilijk onderzoek
De twee daders hebben na een lang onderzoek uiteindelijk bekend. Rik werd zeventien uur lang ondervraagd en 22 familieleden deden hun verhaal.

Bekijk het fragment van RTL Summer Night hier

Een interview met Angela Groothuizen over Spreekrecht lees je binnenkort in Vriendin 36. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lilian Marijnissen volgt Emile Roemer op als SP-leider

13.12.2017 - Deze ochtend werd bekend dat Emile Roemer opstapt als SP-leider. Lilian Marijnissen volgt hem op. Wat weten we al over de nieuwe SP-leider? Vriendin interviewde haar eerder dit jaar.

Lees meer

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 67 |