×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Minderjarigen per september recht op studiefinanciering

Minderjarigen per september recht op studiefinanciering
15.08.2017 -

Goed nieuws voor studenten (hbo en universiteit) onder de achttien jaar: per 1 september 2017 gelden nieuwe regels voor de studiefinanciering. Lees hier wat de nieuwe regeling inhoudt.


Wie een hbo- of universitaire studie start, moet in de huidige situatie minimaal achttien jaar zijn om recht te hebben op aanvullende beurs, een lening, ov-studentenkaart en collegegeldkrediet. Per 1 september dit jaar gaat dit veranderen: je hebt recht op studiefinanciering op het moment dat een studie wordt gestart. 

Steeds meer minderjarige studenten
Dit is een belangrijke verandering, want de groep minderjarige studenten groeit snel. Daar komt ook nog eens bij dat minderjarige studenten nog geen studiefinanciering ontvangen, terwijl de kinderbijslag al stopt tijdens het eerste kwartaal van studeren. Let op: de studiefinanciering moet vroegtijdig aangevraagd worden bij DUO. 

Hoe zit het met minderjarige studenten die mbo volgen? 
Deze studenten hebben geen recht op de studiefinanciering, maar wel op de ov-studentenkaart. Studenten die niveau 1 en 2 volgen krijgen gratis openbaar vervoer. Studenten van niveau 3 en 4 betalen € 89,07 per maand. Een bedrag dat wordt kwijtgescholden bij het afronden van de studie binnen tien jaar. Minderjarige studenten hoeven voor het mbo geen lesgeld te betalen. Vanaf het eerste kwartaal dat zij achttien zijn geworden, hebben zij wel recht op studiefinanciering. Tot achttien jaar ontvangen de ouders nog kinderbijslag. Het kan dus maximaal drie maanden voorkomen dat er zowel geen kinderbijslag of studiefinanciering binnenkomt. 

Meer informatie of direct aanvragen? Kijk op de website van DUO.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |