×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Minderjarigen per september recht op studiefinanciering

Minderjarigen per september recht op studiefinanciering
15.08.2017 -

Goed nieuws voor studenten (hbo en universiteit) onder de achttien jaar: per 1 september 2017 gelden nieuwe regels voor de studiefinanciering. Lees hier wat de nieuwe regeling inhoudt.


Wie een hbo- of universitaire studie start, moet in de huidige situatie minimaal achttien jaar zijn om recht te hebben op aanvullende beurs, een lening, ov-studentenkaart en collegegeldkrediet. Per 1 september dit jaar gaat dit veranderen: je hebt recht op studiefinanciering op het moment dat een studie wordt gestart. 

Steeds meer minderjarige studenten
Dit is een belangrijke verandering, want de groep minderjarige studenten groeit snel. Daar komt ook nog eens bij dat minderjarige studenten nog geen studiefinanciering ontvangen, terwijl de kinderbijslag al stopt tijdens het eerste kwartaal van studeren. Let op: de studiefinanciering moet vroegtijdig aangevraagd worden bij DUO. 

Hoe zit het met minderjarige studenten die mbo volgen? 
Deze studenten hebben geen recht op de studiefinanciering, maar wel op de ov-studentenkaart. Studenten die niveau 1 en 2 volgen krijgen gratis openbaar vervoer. Studenten van niveau 3 en 4 betalen € 89,07 per maand. Een bedrag dat wordt kwijtgescholden bij het afronden van de studie binnen tien jaar. Minderjarige studenten hoeven voor het mbo geen lesgeld te betalen. Vanaf het eerste kwartaal dat zij achttien zijn geworden, hebben zij wel recht op studiefinanciering. Tot achttien jaar ontvangen de ouders nog kinderbijslag. Het kan dus maximaal drie maanden voorkomen dat er zowel geen kinderbijslag of studiefinanciering binnenkomt. 

Meer informatie of direct aanvragen? Kijk op de website van DUO.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |