×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten
28.07.2017 -

Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.


Aanleiding van het gesprek was de veelbesproken nieuwe film 'To the bone', waarin een jonge vrouw vecht tegen haar eetstoornis. 

Gebrek aan betrokkenheid 
Mahdi wil het niet te veel over de film hebben. Hij denkt dat het nobel is dat deze film is gemaakt en brengt liever de ziekte zelf onder de aandacht. Hij vraagt zich namelijk af waarom voor een bepaalde groep patiënten geen enkele behandeling in Nederland helpt. Nog steeds te veel vrouwen genezen niet van de ziekte of overlijden zelfs. Zoals Ira. Haar vader vertelt betrokkenheid te missen in behandelingen. Het is in Nederland normaal om afstand te houden van patiënten, maar hij gelooft bij deze ziekte juist in een persoonlijke aanpak. Hij vraagt zich daarom af of de huidige behandelingen in Nederland voldoen. 

Persoonlijke aanpak
Ook model Marina van Dansik komt aan het woord. Zij was 16 jaar anorexia patiënt en praatte gisteravond mee over dit grote probleem. Ze is het eens met Mahdi. In een gespecialiseerd centrum in Portugal wordt juist betrokkenheid getoond naar jongens en meisjes met anorexia. Volgens Mahdi en Marina is het belangrijk dat ze horen dat ze geliefd zijn en dat alles goedkomt. 

To the bone 
De hoofrolspeelster in de film, Lily Collins, heeft zelf ook een eetstoornis gehad en viel voor de film wel 15 kilo af. Een groot risico dus. De anorexia-film 'To the bone' zorgde eerder al voor veel ophef. Het zou de ziekte verheerlijken en aantrekkelijk maken.

Bekijk de uitzending hier terug. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |