×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten
28.07.2017 -

Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.


Aanleiding van het gesprek was de veelbesproken nieuwe film 'To the bone', waarin een jonge vrouw vecht tegen haar eetstoornis. 

Gebrek aan betrokkenheid 
Mahdi wil het niet te veel over de film hebben. Hij denkt dat het nobel is dat deze film is gemaakt en brengt liever de ziekte zelf onder de aandacht. Hij vraagt zich namelijk af waarom voor een bepaalde groep patiënten geen enkele behandeling in Nederland helpt. Nog steeds te veel vrouwen genezen niet van de ziekte of overlijden zelfs. Zoals Ira. Haar vader vertelt betrokkenheid te missen in behandelingen. Het is in Nederland normaal om afstand te houden van patiënten, maar hij gelooft bij deze ziekte juist in een persoonlijke aanpak. Hij vraagt zich daarom af of de huidige behandelingen in Nederland voldoen. 

Persoonlijke aanpak
Ook model Marina van Dansik komt aan het woord. Zij was 16 jaar anorexia patiënt en praatte gisteravond mee over dit grote probleem. Ze is het eens met Mahdi. In een gespecialiseerd centrum in Portugal wordt juist betrokkenheid getoond naar jongens en meisjes met anorexia. Volgens Mahdi en Marina is het belangrijk dat ze horen dat ze geliefd zijn en dat alles goedkomt. 

To the bone 
De hoofrolspeelster in de film, Lily Collins, heeft zelf ook een eetstoornis gehad en viel voor de film wel 15 kilo af. Een groot risico dus. De anorexia-film 'To the bone' zorgde eerder al voor veel ophef. Het zou de ziekte verheerlijken en aantrekkelijk maken.

Bekijk de uitzending hier terug. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |