×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips

Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips
25.07.2017 -

Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Ook dit jaar zijn er weer zwarte zaterdagen waardoor je vaak in de file komt te staan op de Franse autowegen. Met deze tips ontkom je daar hopelijk aan.


1. Vertrek niet op vrijdag en zaterdag
Door op een doordeweekse dag te vertrekken vermijd je de files al gauw. Vaak is het doordeweeks rustiger op de weg dan in het weekend. 

2. Rijd overdag
Vaak besluiten mensen op 's nachts te gaan rijden, omdat het dan rustiger op de weg zou zijn. Buiten het feit dat het gevaarlijk is, omdat de kans op een ongeluk veel hoger ligt, heeft het ook weinig zin. Je sluit uiteindelijk toch achteraan bij de file. Je kunt het beste einde middag vertrekken, zodat je achter de files aan rijdt. 

3. Ga de snelweg af voor pauze
Op zwarte zaterdagen is het vaak ook druk bij de tankstations langs de snelweg. Wees daarom slim en ga de snelweg een stukje af en rijd naar één van de vele Franse megasupermarkten waar je ook benzine kan tanken. Vaak ook nog een stuk goedkoper ook!

4. Tolbadge
Het grootste knelpunt op de Franse wegen zijn de tolpoortjes. Als je betaalt met creditcard kun je daar vaak sneller doorheen. Ook kun je een tolbadge voor € 11,- (plus € 2,50 per gebruikte maand) kopen en gebruik maken voor speciale rijstroken waar je sneller aan de beurt bent. 

5. Je hebt vakantie
Toch in de file beland? Haal even diep adem en blijf rustig. Je bent op vakantie en die is al begonnen vanaf het moment dat je bent aan rijden. Zorg voor genoeg eten en drinken en maak er het beste van met elkaar.

De zwarte zaterdagen zijn dit jaar aangekondigd op 29 juli, 4 en 12 augustus. 

Bron: AutoTrack
Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |