×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips

Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips
25.07.2017 -

Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Ook dit jaar zijn er weer zwarte zaterdagen waardoor je vaak in de file komt te staan op de Franse autowegen. Met deze tips ontkom je daar hopelijk aan.


1. Vertrek niet op vrijdag en zaterdag
Door op een doordeweekse dag te vertrekken vermijd je de files al gauw. Vaak is het doordeweeks rustiger op de weg dan in het weekend. 

2. Rijd overdag
Vaak besluiten mensen op 's nachts te gaan rijden, omdat het dan rustiger op de weg zou zijn. Buiten het feit dat het gevaarlijk is, omdat de kans op een ongeluk veel hoger ligt, heeft het ook weinig zin. Je sluit uiteindelijk toch achteraan bij de file. Je kunt het beste einde middag vertrekken, zodat je achter de files aan rijdt. 

3. Ga de snelweg af voor pauze
Op zwarte zaterdagen is het vaak ook druk bij de tankstations langs de snelweg. Wees daarom slim en ga de snelweg een stukje af en rijd naar één van de vele Franse megasupermarkten waar je ook benzine kan tanken. Vaak ook nog een stuk goedkoper ook!

4. Tolbadge
Het grootste knelpunt op de Franse wegen zijn de tolpoortjes. Als je betaalt met creditcard kun je daar vaak sneller doorheen. Ook kun je een tolbadge voor € 11,- (plus € 2,50 per gebruikte maand) kopen en gebruik maken voor speciale rijstroken waar je sneller aan de beurt bent. 

5. Je hebt vakantie
Toch in de file beland? Haal even diep adem en blijf rustig. Je bent op vakantie en die is al begonnen vanaf het moment dat je bent aan rijden. Zorg voor genoeg eten en drinken en maak er het beste van met elkaar.

De zwarte zaterdagen zijn dit jaar aangekondigd op 29 juli, 4 en 12 augustus. 

Bron: AutoTrack
Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |