×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Susannes zus werd vermoord door haar ex: 'De dader krijgt tien jaar cel, maar ik heb levenslang'

Susannes zus werd vermoord door haar ex: 'De dader krijgt tien jaar cel, maar ik heb levenslang'
28.06.2017 -

Op 10 augustus 2015 werd Linda van der Giesen op de parkeerplaats bij haar werk door haar ex doodgeschoten. Haar zus Susanne (28) vindt het moeilijk het leven weer op te pakken. Speciaal aan Vriendin vertelt ze haar verhaal.


Susanne: “Ik zag het op het journaal van zes uur. Kort daarvoor was mijn telefoon gegaan: de ex van mijn zus Linda, de vader van haar vierjarige zoontje. Ik had hem al jaren niet gesproken en nam nogal verbaasd op. Hij had op de radio gehoord dat er een schietpartij was geweest bij het ziekenhuis waar Linda als verpleegkundige werkte en was bang dat er iets met haar was. Ik zei dat ik het hem zou laten weten zodra ik haar had gesproken. Maar ik belde haar en kreeg geen gehoor… Ik riep mijn vader en we zetten het journaal aan. Meteen zagen we een slachtoffer liggen naast een zwarte Kia, net zo’n auto als Linda heeft. Maar dat kón toch niet? Er stonden vast meer zwarte Kia’s. Mijn vader belde de politie, ik het ziekenhuis, maar niemand kon ons meer vertellen. Ondertussen zagen we op tv een slachtoffer dat werd gereanimeerd. Vreselijke beelden. Later bleek het inderdaad om Linda te gaan. Een andere ex, met wie ze het een tijdje daarvoor, na een relatie van ongeveer een jaar had uitgemaakt, had zijn bedreigingen waargemaakt.”

'Ze vertelde me dat ze bang was, dat hij waarschijnlijk een pistool had'


Ernstig ongeluk
Het gezin Van der Giesen heeft al heel wat te verduren gehad. Anderhalf jaar na de dood van hun moeder brak er door kortsluiting brand uit in hun huis. Daarbij brandde bijna de hele bovenverdieping uit. “Gelukkig zijn we daar goed uitgekomen. Maar twee jaar later was het weer raak: opnieuw was er een ernstig auto-ongeluk, en deze keer was Linda het slachtoffer.
Niet nóg een keer, was het enige wat ik dacht.” Maar Linda overleefde het ongeluk, en bleef positief. Na maanden van revalideren, ze moest zelfs opnieuw leren lopen, leek het tij te keren: op 24-jarige leeftijd beviel Linda van een zoontje. Susanne: “Ze was zo dol op hem en hij op haar! Ik zie nog voor me hoe ze hem bleef kietelen, knuffelen en kusjes geven, tot hij het uitgierde van het lachen. Ze waren echt twee handen op één buik.”
Tot groot verdriet van Linda hield de relatie met de vader geen stand. Na de breuk bleef haar zoontje bij Linda wonen en bleef hij zijn vader ook regelmatig zien.
In de zomer van 2015 vertelde Linda Susanne dat ze door een andere ex werd bedreigd. “Ze vertelde me dat ze bang was, dat hij waarschijnlijk een pistool had en gedreigd had haar iets aan te doen. Toch bleef ze ook toen zichzelf: nuchter en vrolijk. Daardoor nam ik het misschien niet serieus genoeg. Ik zei wel dat ze goed op zichzelf moest passen en we spraken af dat ze me dagelijks zou appen dat ze oké was." 

Lees het hele verhaal van Susanne in Vriendin 26

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |