×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Susannes zus werd vermoord door haar ex: 'De dader krijgt tien jaar cel, maar ik heb levenslang'

Susannes zus werd vermoord door haar ex: 'De dader krijgt tien jaar cel, maar ik heb levenslang'
28.06.2017 -

Op 10 augustus 2015 werd Linda van der Giesen op de parkeerplaats bij haar werk door haar ex doodgeschoten. Haar zus Susanne (28) vindt het moeilijk het leven weer op te pakken. Speciaal aan Vriendin vertelt ze haar verhaal.


Susanne: “Ik zag het op het journaal van zes uur. Kort daarvoor was mijn telefoon gegaan: de ex van mijn zus Linda, de vader van haar vierjarige zoontje. Ik had hem al jaren niet gesproken en nam nogal verbaasd op. Hij had op de radio gehoord dat er een schietpartij was geweest bij het ziekenhuis waar Linda als verpleegkundige werkte en was bang dat er iets met haar was. Ik zei dat ik het hem zou laten weten zodra ik haar had gesproken. Maar ik belde haar en kreeg geen gehoor… Ik riep mijn vader en we zetten het journaal aan. Meteen zagen we een slachtoffer liggen naast een zwarte Kia, net zo’n auto als Linda heeft. Maar dat kón toch niet? Er stonden vast meer zwarte Kia’s. Mijn vader belde de politie, ik het ziekenhuis, maar niemand kon ons meer vertellen. Ondertussen zagen we op tv een slachtoffer dat werd gereanimeerd. Vreselijke beelden. Later bleek het inderdaad om Linda te gaan. Een andere ex, met wie ze het een tijdje daarvoor, na een relatie van ongeveer een jaar had uitgemaakt, had zijn bedreigingen waargemaakt.”

'Ze vertelde me dat ze bang was, dat hij waarschijnlijk een pistool had'


Ernstig ongeluk
Het gezin Van der Giesen heeft al heel wat te verduren gehad. Anderhalf jaar na de dood van hun moeder brak er door kortsluiting brand uit in hun huis. Daarbij brandde bijna de hele bovenverdieping uit. “Gelukkig zijn we daar goed uitgekomen. Maar twee jaar later was het weer raak: opnieuw was er een ernstig auto-ongeluk, en deze keer was Linda het slachtoffer.
Niet nóg een keer, was het enige wat ik dacht.” Maar Linda overleefde het ongeluk, en bleef positief. Na maanden van revalideren, ze moest zelfs opnieuw leren lopen, leek het tij te keren: op 24-jarige leeftijd beviel Linda van een zoontje. Susanne: “Ze was zo dol op hem en hij op haar! Ik zie nog voor me hoe ze hem bleef kietelen, knuffelen en kusjes geven, tot hij het uitgierde van het lachen. Ze waren echt twee handen op één buik.”
Tot groot verdriet van Linda hield de relatie met de vader geen stand. Na de breuk bleef haar zoontje bij Linda wonen en bleef hij zijn vader ook regelmatig zien.
In de zomer van 2015 vertelde Linda Susanne dat ze door een andere ex werd bedreigd. “Ze vertelde me dat ze bang was, dat hij waarschijnlijk een pistool had en gedreigd had haar iets aan te doen. Toch bleef ze ook toen zichzelf: nuchter en vrolijk. Daardoor nam ik het misschien niet serieus genoeg. Ik zei wel dat ze goed op zichzelf moest passen en we spraken af dat ze me dagelijks zou appen dat ze oké was." 

Lees het hele verhaal van Susanne in Vriendin 26

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |