×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Gaby: 'Dat onze voedselbank zo'n succes is, is tragisch'

Gaby: 'Dat onze voedselbank zo'n succes is, is tragisch'
21.06.2017 -

Nadat Gaby (33) zelf in de financiële problemen kwam én zag hoe vaak dat gebeurt bij andere gezinnen, besloot ze een voedselbank voor baby’s op te richten. “We zijn de eerste in Nederland. Ongelofelijk toch, dit probleem is zó groot.”


'Wij zijn de eerste babyvoedselbank van het land, wat ik ongelofelijk vind' 


Gaby: “Heerlijk is het, dat getrappel in mijn buik. Het is best zwaar, drie kinderen en ook nog zwanger zijn, maar ik probeer er bewust van te genieten. Om me heen zie ik dat dit voor sommige vrouwen anders is. Die kunnen niet genieten, omdat ze te weinig geld hebben om goed voor hun kind te kunnen zorgen. Ik ken vrouwen die in de schulden zitten en van maar dertig euro per week moeten zien rond te komen. Met een gezin is dat amper te doen. Laat staan als je een baby hebt. De helft van zo’n weekbudget gaat op aan voeding en luiers en dan blijft er echt ontzettend weinig over. Dat zorgt voor veel stress. Ik zag het bij andere moeders, aan hun gespannen gezichten. Ik hoorde hun wanhopige verhalen. Ik vond het zó erg voor ze, dat ik iets voor ze wilde doen. Dat ‘iets’ werd dus de babyvoedselbank. Ouders die een indicatie hebben voor de voedselbank, mogen eens in de twee weken producten bij ons komen halen: één pak luiers, één pak voeding en vier andere dingen. Een verzorgingsproduct, een lekkere shampoo of conditioner voor zichzelf, dat hebben moeders nodig. Zeker als je soms wakker ligt omdat je je afvraagt hoe je je kind te eten moet geven. Wij zijn de eerste babyvoedselbank van het land, wat ik ongelofelijk
vind. Dit probleem is zó groot. Wij zijn in januari gestart met een budget om dit jaar 45 baby’s van voeding te voorzien. Binnen vijf maanden zaten we al op ruim dertig. Gelukkig zijn er stichtingen die ons extra geld willen geven, maar het geeft aan hoe groot het probleem is. En dan zijn wij er
alleen maar voor mensen in Maastricht.”

'Ik viel van mijn roze wolk en raakte in paniek; we waren zó opgelicht' 
 

Fout type
“Ik weet hoe het is om weinig geld te hebben. Zo schrijnend als de moeders over wie ik net vertelde, is mijn situatie nooit geweest, maar ik moet zuinig zijn. Want ook ik heb schulden. In mijn vorige relatie hadden we een aantal betalingsachterstanden. Mijn ex en ik besloten een budgetbeheerder in te schakelen. Hij nam onze financiën uit handen, betaalde de rekeningen en maakte geld naar ons over om van te leven. Zo wilden we alles netjes afbetalen om niet nog dieper in de schulden te raken. Ik had alle vertrouwen in onze budgetbeheerder, maar hij bleek een heel fout type. Hij zei dat hij onze rekeningen betaalde, maar deed dat niet. Hij stak het gewoon in eigen zak. Dat hadden mijn ex en ik eerst niet in de gaten. Pas toen er een deurwaarder op de stoep stond die vertelde dat we binnen drie dagen ons huis moesten verlaten, ontdekten we hoe het zat. We bleken voor ontzettend veel geld in het rood te staan. Ik houd liever voor me hoeveel, dat vind ik privé. Ik was net bevallen van mijn dochter en viel keihard van mijn roze wolk. Ik raakte verschrikkelijk in paniek. Dit kón toch niet?

Lees het hele verhaal van Gaby in Vriendin 25

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |