×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vrij mobiel internet binnen de EU: de addertjes onder het gras

Gratis mobiel internet binnen de EU: de addertjes onder het gras
19.06.2017 -

Vanaf vorige week hoef je niet meer te betalen voor je internet binnen de Europese Unie. Dus kun je gratis whatsappen met je familie, gratis vakantie kiekjes delen op Instagram en je Facebook tijdlijn doorscrollen. Toch zijn er wat kleine zaken waar je op moet letten...


Hoge telefoonrekening
Elke zomer weer een hoge telefoonrekening, omdat je je dataroaming vergeten bent uit te zetten en toch te veel hebt geappt met je familie en vrienden? Deze zomer kun je met een gerust hart op social media rondneuzen, zonder dat je na je vakantie een hoge rekening toegestuurd krijgt.

Bewoners van de EU (plus IJsland, Noorwegen en Liechtenstein) hoeven niet meer extra te betalen voor de internetdiensten zolang ze zich in een EU-land bevinden. Je gebruikt gewoon je normale bundel die je in Nederland ook hebt.

Dataroaming 
Op je telefoon vind je bij je instellingen de optie dataroaming. Door deze aan te zetten, kun je verder internetten binnen Europa. Maar let op, dit zijn de addertjes onder het gras:

1. Als je vanuit Nederland naar het buitenland belt, betaal je een hoog tarief. Dit kan zelfs oplopen tot 90 cent per minuut. Dit geldt ook voor mensen die een onbeperkt bellen-abonnement hebben. 

2. Bovenstaande regel geldt alleen als je in Nederland bent. Zodra je als Nederlander vanuit Frankrijk naar Spanje belt, gelden er géén extra kosten. Dit komt omdat je dan onder een andere niet-Nederlandse aanbieder valt.

3. Als je een onbeperkt databundel hebt, betekent dat bij veel providers dat je in het buitenland wel een maximaal hoeveelheid data hebt. Bij T-Mobile is dit bijvoorbeeld 10 GB en bij Tele2 6 GB.

4. Providers mogen extra kosten berekenen wanneer je langer dan vier maanden in het buitenland je data verbruikt. Dus ga je lang reizen, of kiezen je kinderen voor studie of stage in het buitenland: dan is een lokaal abonnement een betere optie. 

Bron: Metronieuws
Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |