×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Mensen wachten 7 jaar met aanschaf hoortoestel: dit vinden kinderen ervan

Mensen wachten 7 jaar met aanschaf hoortoestel: dit vinden kinderen ervan
08.06.2017 -

Slechthorendheid is een groot probleem onder 50-plusser. Wie slecht hoort, koopt niet zo snel een hoortoestel. Mensen wachten gemiddeld zeven jaar! Specsavers wil met de video 'blijf erbij horen' slechthorendheid bespreekbaar maken.


In de video vertellen kinderen wat ze van hoortoestellen vinden. Wat blijkt? Kinderen vinden zo'n apparaatje 'cool' en 'handig'. De kinderen krijgen gehoorbeschermers op om zo te ervaren hoe het is om slecht te kunnen horen. Na deze ervaring lijkt het hen ontzettend onhandig om als slechthorende geen hoortoestel te hebben. 

Taboe doorbreken
Dat het onhandig is om geen gehoorapparaat aan te schaffen, is licht uitgedrukt. Slechthorendheid kan veel problemen met zich meebrengen. Denk aan een gevoel van eenzaamheid, een depressie of minder zelfvertrouwen. Specsavers biedt al tien jaar hoorzorg en wil daarom met deze actie 'Blijf erbij horen' meer mensen laten zien dat een hoortoestel een positief verschil kan maken. 

Bekijk video 'blijf erbij horen'
Je kunt hieronder de video bekijken. De kinderen geven hun ontgezouten mening en daar kunnen volwassenen nog veel van leren. 

Hilarisch is vooral de conversatie tussen een jongen en meisje. 'Wat?' vraagt het meisje met een samengeknepen gezicht. 'Wat zeg je?' zegt het jongetje, om haar te corrigeren. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie