×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Pirates of the Caribbean Salazar’s revenge: uitgekauwd verhaal?

Pirates of the Caribbean Salazar’s revenge: uitgekauwd verhaal?
24.05.2017 -

Vanaf morgen draait die dan na jaren wachten in de bioscoop: Pirates of the Caribbean Salazar’s Revenge. Webredacteur Myra zag deze film al op het hoofdkantoor van Disney: “De droge humor van Jack Sparrow verveelt ook nooit.”


Alweer zes jaar geleden kwam de vierde film van Pirates of the Caribbean met Johnny Depp als Jack Sparrow uit. Hierin ontmoet hij zijn oude liefde, Angelica, die samen met Sparrow haar vader Blackbeard wil verjongen, zodat hij de tijd krijgt om zijn ziel te verlossen. In deze film strijden ze tegen de Spanjaarden, de Engelsen en overleven zeemeerminnen en zombies. 

Verhaallijn
“In deel vijf begint de grotendeels dronken piraat weer aan een nieuw plan waardoor hij in de problemen komt met dodelijke geestenpiraten op het schip van de Spaanse kapitein Salazar. Deze zijn door Jack zijn schuld omgekomen in de Devil’s Triangle en vastbesloten om wraak te nemen. Sparrow vormt een team met de prachtige astronoom Carina Smyth (Kaya Scodelario) en Henry Turner (Brenton Thwaites), zoon van Kapitein Will Turner (Orlando Bloom). Wie dus jaren geleden verliefd was op Orlando Bloom, kan nu weg zwijmelen bij zijn ‘zoon’ Henry. Want na twee uur ben je zijn knappe kop zeker nog niet zat.


'De altijd droge humor van Sparrow wordt wat mij betreft niet uitgekauwd'


Uitgekauwd 
De grote vraag voor deze film was of de Pirates films niet een beetje uitgekauwd worden. De altijd droge humor van Sparrow wat mij betreft niet. Maar de film begint wel met het feit dat piraat-met-eyeliner weer dronken rondloopt zonder, geld, crew en schip. Na de eerste film is helaas weinig veranderd rondom zijn personage. Er hangen wederom ‘gezocht’ plakkaten met zijn hoofd erop door de stad. En opnieuw wordt hij achterna gezeten door een wraaklustige personage (Salazar) uit het verleden. Waar ik overigens nog nooit van gehoord had en na enige research op internet erachter kwam dat deze ook niet in eerdere films heeft gezeten. Dit heeft Disney opgelost door een korte flashback in de film te stoppen, wat dus eigenlijk niet echt een flashback is.

'Mocht je daddy issues hebben, dan ga je een traantje wegpinken'


Spanning 
Na het zien van de trailer ging ik eigenlijk met trillende beentjes naar de film toe, maar uiteindelijk vond ik hem qua enge taferelen wel meevallen. Het is merkbaar dat het toch een Disneyfilm is, wat betekent dat je niet veel afgehakte ledematen of rondspuitend bloed zal zien. Al is kapitein Salazar groot in beeld toch even wennen aangezien hij een half gezicht heeft en zwart bloed kwijlt.
Natuurlijk heeft de film de klassieke gevechten op zee waarin de kanonschoten luid klinken en de zwaarden tegen elkaar slaan, waar het nog even aangedikt wordt met de typische Pirates muziek in een nieuw jasje (sorry als dit deuntje nu in je hoofd zit).
Verder pakt de productie in Salazar’s revenge nog uit met gevaarlijke zombie-haaien, een bankoverval waardoor uiteindelijk een complete bank door de stad wordt gesleept en een gevecht op de oceaanbodem tussen twee gigantische wanden van water.
Naast al die spanning en geweld wordt er soms ook plaats gemaakt voor romantiek en emotionele familiebanden. Ik ga natuurlijk niet spoilen, maar mocht je daddy issues hebben dan ga je een traantje wegpinken.

Kortom is Salazar's revenge een vermakelijke film als je de vorige vier delen ook hebt gezien, maar een stuk verrassender als dat niet zo is. Het is inmiddels nu meer de vraag wánneer Jack dronken in beeld verschijnt, wélke personages verliefd worden en wié Sparrow dood wilt hebben. Dus eigenlijk ligt het plot voor deel 6 alweer klaar. 
En ohja, voor de mensen die vooral de oude karakters Will Turner (Orlando Bloom), Elizabeth Swann (Keira Kneightley), Hector Barbossa (Geoffrey Rush) nog kennen, kun je je hart wel ophalen, ze komen allemaal nog voorbij."

 


Pirates of the Caribbean draait vanaf morgen (25 mei) in de bioscoop.

Tekst: Myra Dinkelberg

Foto: Filmdepot

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |