×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Android-gebruikers kunnen gedag zeggen tegen OV-chipkaart

Android-gebruikers kunnen gedag zeggen tegen OV-chipkaart
22.05.2017 -

OV-chipkaart stuk of kwijt? Dat probleem is voor Android-gebruikers voorbij. Je kunt vanaf nu gewoon inchecken met je smartphone.


Gebruikers die een abonnement hebben afgesloten bij KPN, Vodafone, Telfort, Simyo of Yes Telecom, kunnen een app downloaden. Je ov-chipkaart wordt vervolgens op je simkaart gezet en je kunt in de app precies terugzien waar en wanneer je bent ingecheckt. Voordeel is dat je de ov-chipkaart altijd bij je hebt. 

Betalen met je telefoon
Rover, reizigersvereniging, is blij met de ontwikkeling omdat steeds meer betalingen via de smartphone plaatsvinden. Op deze manier wordt het mogelijk om ook het openbaar vervoer via de smartphone te betalen. 

Wat vind jij? 
De ontwikkeling is nog maar voor een beperkte groep beschikbaar, maar het begin is er. Wat vind jij van deze nieuwe techniek? Laat je mening hieronder weten.

Bron: NOS
Foto: iStock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    Janneke67 di 23 mei '17 07:35

    Ov-chipkaart stuk of kwijt? Smartphone kan ook stuk of kwijt zijn of misschien vaker nog een lege batterij hebben. M'n chipkaart zit in mijn tas en die vergeet ik daardoor nooit; mijn mobiel vergeet ik een enkele keer. Heb een simpel Nokiatje en ook geen behoefte om alles wat kan ook te doen. Abonnement is trouwens met één b.
    Reageer!
 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |