×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Suzanne was single en wilde een kind: 'Bij donor Lars wist ik: van jou wil ik een kind!'

Suzanne was single en wilde een kind: 'Bij donor Lars wist ik: van jou wil ik een kind!'
05.04.2017 -

Over haar zoektocht naar een zaaddonor schreef Suzanne (41) het boek 'Ik ga even zaad halen'. “Het ging niet van een leien dakje. Dat warme gevoel dat je krijgt als je denkt aan het krijgen van een kind had ik nog niet gehad. Totdat ik ‘kennismaakte’ met donor Lars.”


'Het leek me een mooi idee dit samen met een bekende te doen'


Suzanne heeft altijd een sterke kinderwens gehad. Het leek haar geweldig de wereld te ontdekken door de ogen van een kind, háár kind. Samen eropuit, de wereld ontdekken. Op gure zondagmiddagen naar het strand en daarna iets drinken. Verhaaltjes voorlezen voor het slapengaan. Omdat Suzanne single en lesbisch is én omdat de biologische klok begint te tikken, besluit ze bijna vijf jaar geleden actief op zoek te gaan naar een spermadonor om haar kinderwens mee te vervullen. Het zou een lange, moeizame zoektocht worden.

In eerste instantie kijkt ze naar de mannen in haar directe omgeving. “Het leek me een mooi idee dit samen met een bekende te doen, met wie het goed voelt. Helemaal top als hij ook nog een dag in de week zou willen zorgen voor het kindje, of eens in de twee weken een weekend. Want in dat geval zou ons kind hem echt leren kennen en niet alleen mijn vorm van opvoeden meekrijgen. Ik had er goed over nagedacht en iemand op het oog die heel enthousiast bleek. Helaas kreeg hij in de weken dat wij volop in gesprek waren een vriendin. Dat maakte het allemaal wat ingewikkelder voor hem. Toen hij op een gegeven moment concrete verhuisplannen kreeg richting buitenland, liep dit lijntje dood.”

'Wie zegt mij dat dit allemaal klopt? Straks is er met het zaad gesjoemeld ofzo'


Spermadonor Lars
Het ging dus allemaal niet van een leien dakje. Telkens stortte ik me vol overgave in een nieuwe situatie, een nieuwe kans op een kind. En elke keer stuitte ik weer op tegenvallers, bezwaren en moeilijkheden. Alles aan dit hele proces van zoeken naar een geschikte spermadonor was klinisch. En dat viel me wel een beetje tegen. Als je denkt aan het krijgen van een kind, hoop je op romantiek of in elk geval een warm gevoel. Maar dat warme gevoel had ik nog niet gehad. Totdat ik ‘kennismaakte’ met donor Lars.” Lars is de schuilnaam van een Deense donor van European Sperm Bank. Suzanne heeft hem niet uitgezocht, ze leest voor het eerst over hem in een mailtje van een onbekende vrouw, Lotte, die haar gegevens via via heeft gekregen. Lotte schrijft dat ze zes rietjes sperma ‘overheeft’ van een Deense donor. Ze heeft op natuurlijke wijze een dochter gekregen en daarom heeft ze het sperma niet meer nodig. Ze wil er iemand blij mee maken. De rietjes zijn opgeslagen bij Medisch Centrum Kinderwens, een vruchtbaarheidskliniek in Leiderdorp. “Ja doei, dacht ik in eerste instantie. Wie zegt mij dat dit allemaal klopt? Straks is er met het zaad gesjoemeld ofzo.”

Lees het hele verhaal van Suzanne haar zoektocht naar een donor in Vriendin 14.

 

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |