×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Suzanne was single en wilde een kind: 'Bij donor Lars wist ik: van jou wil ik een kind!'

Suzanne was single en wilde een kind: 'Bij donor Lars wist ik: van jou wil ik een kind!'
05.04.2017 -

Over haar zoektocht naar een zaaddonor schreef Suzanne (41) het boek 'Ik ga even zaad halen'. “Het ging niet van een leien dakje. Dat warme gevoel dat je krijgt als je denkt aan het krijgen van een kind had ik nog niet gehad. Totdat ik ‘kennismaakte’ met donor Lars.”


'Het leek me een mooi idee dit samen met een bekende te doen'


Suzanne heeft altijd een sterke kinderwens gehad. Het leek haar geweldig de wereld te ontdekken door de ogen van een kind, háár kind. Samen eropuit, de wereld ontdekken. Op gure zondagmiddagen naar het strand en daarna iets drinken. Verhaaltjes voorlezen voor het slapengaan. Omdat Suzanne single en lesbisch is én omdat de biologische klok begint te tikken, besluit ze bijna vijf jaar geleden actief op zoek te gaan naar een spermadonor om haar kinderwens mee te vervullen. Het zou een lange, moeizame zoektocht worden.

In eerste instantie kijkt ze naar de mannen in haar directe omgeving. “Het leek me een mooi idee dit samen met een bekende te doen, met wie het goed voelt. Helemaal top als hij ook nog een dag in de week zou willen zorgen voor het kindje, of eens in de twee weken een weekend. Want in dat geval zou ons kind hem echt leren kennen en niet alleen mijn vorm van opvoeden meekrijgen. Ik had er goed over nagedacht en iemand op het oog die heel enthousiast bleek. Helaas kreeg hij in de weken dat wij volop in gesprek waren een vriendin. Dat maakte het allemaal wat ingewikkelder voor hem. Toen hij op een gegeven moment concrete verhuisplannen kreeg richting buitenland, liep dit lijntje dood.”

'Wie zegt mij dat dit allemaal klopt? Straks is er met het zaad gesjoemeld ofzo'


Spermadonor Lars
Het ging dus allemaal niet van een leien dakje. Telkens stortte ik me vol overgave in een nieuwe situatie, een nieuwe kans op een kind. En elke keer stuitte ik weer op tegenvallers, bezwaren en moeilijkheden. Alles aan dit hele proces van zoeken naar een geschikte spermadonor was klinisch. En dat viel me wel een beetje tegen. Als je denkt aan het krijgen van een kind, hoop je op romantiek of in elk geval een warm gevoel. Maar dat warme gevoel had ik nog niet gehad. Totdat ik ‘kennismaakte’ met donor Lars.” Lars is de schuilnaam van een Deense donor van European Sperm Bank. Suzanne heeft hem niet uitgezocht, ze leest voor het eerst over hem in een mailtje van een onbekende vrouw, Lotte, die haar gegevens via via heeft gekregen. Lotte schrijft dat ze zes rietjes sperma ‘overheeft’ van een Deense donor. Ze heeft op natuurlijke wijze een dochter gekregen en daarom heeft ze het sperma niet meer nodig. Ze wil er iemand blij mee maken. De rietjes zijn opgeslagen bij Medisch Centrum Kinderwens, een vruchtbaarheidskliniek in Leiderdorp. “Ja doei, dacht ik in eerste instantie. Wie zegt mij dat dit allemaal klopt? Straks is er met het zaad gesjoemeld ofzo.”

Lees het hele verhaal van Suzanne haar zoektocht naar een donor in Vriendin 14.

 

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |