×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Suzanne was single en wilde een kind: 'Bij donor Lars wist ik: van jou wil ik een kind!'

Suzanne was single en wilde een kind: 'Bij donor Lars wist ik: van jou wil ik een kind!'
05.04.2017 -

Over haar zoektocht naar een zaaddonor schreef Suzanne (41) het boek 'Ik ga even zaad halen'. “Het ging niet van een leien dakje. Dat warme gevoel dat je krijgt als je denkt aan het krijgen van een kind had ik nog niet gehad. Totdat ik ‘kennismaakte’ met donor Lars.”


'Het leek me een mooi idee dit samen met een bekende te doen'


Suzanne heeft altijd een sterke kinderwens gehad. Het leek haar geweldig de wereld te ontdekken door de ogen van een kind, háár kind. Samen eropuit, de wereld ontdekken. Op gure zondagmiddagen naar het strand en daarna iets drinken. Verhaaltjes voorlezen voor het slapengaan. Omdat Suzanne single en lesbisch is én omdat de biologische klok begint te tikken, besluit ze bijna vijf jaar geleden actief op zoek te gaan naar een spermadonor om haar kinderwens mee te vervullen. Het zou een lange, moeizame zoektocht worden.

In eerste instantie kijkt ze naar de mannen in haar directe omgeving. “Het leek me een mooi idee dit samen met een bekende te doen, met wie het goed voelt. Helemaal top als hij ook nog een dag in de week zou willen zorgen voor het kindje, of eens in de twee weken een weekend. Want in dat geval zou ons kind hem echt leren kennen en niet alleen mijn vorm van opvoeden meekrijgen. Ik had er goed over nagedacht en iemand op het oog die heel enthousiast bleek. Helaas kreeg hij in de weken dat wij volop in gesprek waren een vriendin. Dat maakte het allemaal wat ingewikkelder voor hem. Toen hij op een gegeven moment concrete verhuisplannen kreeg richting buitenland, liep dit lijntje dood.”

'Wie zegt mij dat dit allemaal klopt? Straks is er met het zaad gesjoemeld ofzo'


Spermadonor Lars
Het ging dus allemaal niet van een leien dakje. Telkens stortte ik me vol overgave in een nieuwe situatie, een nieuwe kans op een kind. En elke keer stuitte ik weer op tegenvallers, bezwaren en moeilijkheden. Alles aan dit hele proces van zoeken naar een geschikte spermadonor was klinisch. En dat viel me wel een beetje tegen. Als je denkt aan het krijgen van een kind, hoop je op romantiek of in elk geval een warm gevoel. Maar dat warme gevoel had ik nog niet gehad. Totdat ik ‘kennismaakte’ met donor Lars.” Lars is de schuilnaam van een Deense donor van European Sperm Bank. Suzanne heeft hem niet uitgezocht, ze leest voor het eerst over hem in een mailtje van een onbekende vrouw, Lotte, die haar gegevens via via heeft gekregen. Lotte schrijft dat ze zes rietjes sperma ‘overheeft’ van een Deense donor. Ze heeft op natuurlijke wijze een dochter gekregen en daarom heeft ze het sperma niet meer nodig. Ze wil er iemand blij mee maken. De rietjes zijn opgeslagen bij Medisch Centrum Kinderwens, een vruchtbaarheidskliniek in Leiderdorp. “Ja doei, dacht ik in eerste instantie. Wie zegt mij dat dit allemaal klopt? Straks is er met het zaad gesjoemeld ofzo.”

Lees het hele verhaal van Suzanne haar zoektocht naar een donor in Vriendin 14.

 

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
NOS maakt video als reactie op SIRE-campagne

27.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Kritiek volgde én een video van NOS.

Lees verder

1

The Undateables (BNN) biedt excuses aan voor benaderen vrouw met wijnvlek

27.07.2017 - Cheyenne Polderman heeft een wijnvlek in haar gezicht en werd door de redactie van The Undateables benaderd voor het televisieprogramma. De vrouw was perplex en uitte dit op Facebook. BNN biedt excuses aan.

Lees meer
Kritiek op SIRE-campagne 'laat jongens weer jongens zijn'

26.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Dat zou beter zijn voor hun ontwikkeling. Bekijk de video hier.

Lees meer
Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips

25.07.2017 - Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Ook dit jaar zijn er weer zwarte zaterdagen waardoor je vaak in de file komt te staan op de Franse autowegen. Met deze tips ontkom je daar hopelijk aan.

Lees meer
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!