×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Tweede Kamer wil extra geld voor meer personeel in de zorg

Tweede Kamer wil extra geld voor meer personeel in de zorg
01.04.2017 -

In Vriendin 13 vertelt verpleegkundige Jolanda deze week dat de werkdruk in de ouderenzorg haar opbreekt: “Ik werk voor twee en schiet toch tekort.” Het lijkt er nu op dat er in de toekomst misschien meer budget komt voor de zorg.


De Tweede Kamer wil meer budget voor extra personeel in verpleeghuizen en gehandicapteninstellingen wegens maatschappelijke druk. Mogelijk staat dit al op de agenda voor de komende Voorjaarsnota. Dit is een soort tussenstand van het huidige begrotingsjaar, richting komend jaar.

Vrijwel alle partijen zeggen in hun verkiezingsprogramma extra geld te willen vrijmaken voor meer medewerkers in de zorg, aldus Tweedekamer.nl. 

Dat het noodzaak is om meer te investeren in de zorg, vertelt verpleegkundige Jolanda deze week in Vriendin 13.
 'Het is half elf ’s ochtends en de hele afdeling staat al op stelten'


Jolanda zit thuis aan haar keukentafel met een kop koffie voor haar neus. Ze neemt een slok en vertelt hoe zoiets gewoons als koffiedrinken eruitziet op een gemiddelde dag in een verpleeghuis. “Ik sta alleen op een groep van acht ouderen met dementie. Als ik de koffie heb ingeschonken, help ik de mensen herinneren dat ze hun kopje leegdrinken. Als je niet oplet, krijgen sommige ouderen de hele dag geen druppel binnen.

Dan word ik opeens afgeleid door lawaai uit een van de kamers. Een vrouw gooit met spullen en trekt wild schilderijen van de muur. Eigenlijk moet ik even bij haar gaan zitten, zodat ze weer rustig wordt, maar dan moet ik de rest van de groep alleen laten. Dat kan niet, want er zitten mensen bij die snel vallen. Waar ligt mijn prioriteit? Ik besluit de vrouw maar even uit te laten razen. Als ik terugloop naar de woonkamer, zie ik dat twee rolstoelafhankelijke dames compleet overstuur zijn.

Ze kunnen niet uitleggen wat er gebeurd is, maar ik heb mijn vermoedens. Waarschijnlijk is een man, die door zijn dementie ongewenst gedrag vertoont, dreigend op ze afgelopen. Dat doet hij wel vaker. Terwijl ik probeer de dames te kalmeren, zie ik hoe een andere vrouw in slaap is gesukkeld. Haar koffie staat koud voor haar neus. Het is half elf ’s ochtends en de hele afdeling staat al op stelten.”

Lees haar hele verhaal in Vriendin 13 (deze week in de winkels). 

Bron: AD.nl
Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie