×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

O’G3NE: ‘Onze moeder is onze grote drijfveer’

O’G3NE: ‘Onze moeder is onze grote drijfveer’
09.03.2017 -

Zussen Lisa, Amy en Shelley vertegenwoordigen Nederland op het Eurovisie Songfestival met een lied over hun moeder. In 2015 vertelde O’G3NE in Vriendin over de droom om naar het Eurovisie Songfestival te gaan en over moeder Isolde: “Zij is onze drijfveer. Vandaar de O, haar bloedgroep, in onze naam.”


Vriendin volgde O’G3NE in 2015 een jaar lang. In dat jaar kwamen veel dromen uit en dit jaar dus nog één: een deelname aan het Eurovisie Songfestival. Lees hieronder een stuk terug uit het interview.

Fragment uit: Het jaar van… O’G3NE
Vriendin 51, 2015. Tekst: Marloes de Maar. Foto: Bart Honingh

De zussen genieten er enorm van, maar ze hebben het met Kerst en Oud en Nieuw bewust even rustig aan gedaan. “We waren gezellig thuis met onze familie. Dat rustpunt was voor ons belangrijk. Ook vanwege onze moeder, die ernstig ziek is. We wilden graag bij haar zijn. Zij is onze grote drijfveer. Niet voor niets hebben we de O, haar bloedgroep, in de naam van onze groep gezet”, zegt Shelley.

Hun moeder Isolde is 46 jaar en lijdt aan een zeldzame bottumor. Net op het moment dat Shelley, Lisa en Amy aan The voice begonnen, vertrok Isolde voor een paar maanden naar Frankrijk om daar een speciale bestraling te ondergaan. Lisa: “Ze stond erop dat wij hier zouden blijven en vond dat we deze kans moesten grijpen. Het was moeilijk, maar we hebben dat gedaan. Daar is ze heel trots op. Sinds de behandeling gaat het gelukkig redelijk goed met haar.”

Gouden plaat
Een maand later hebben de meiden een leuk nieuwtje: “We hebben een gouden plaat gekregen voor onze single Magic! Overhandigd door Robert ten Brink, die ons verraste na ons optreden in All you need is love. We zijn er zo trots op. Helemaal omdat onze vader dit nummer heeft geschreven. Nu maar hopen dat onze tweede single Cold ook zo goed scoort. Die komt uit in maart.”
De komende weken zijn in elk geval helemaal volgeboekt met optredens. De meiden willen nu graag doorpakken. Lisa: “We hebben nog veel wensen op ons lijstje. Optreden in Ziggo Dome zou bijvoorbeeld heel gaaf zijn. Verder willen we graag een album uitbrengen en een kleine theatershow geven in de periode rond Kerst. En we dromen van meedoen aan het Eurovisie Songfestival.”

Flinke klap
In juli zijn de meiden onverwacht thuis. Ze waren met hun ouders op vakantie in Frankrijk en zouden twee weken blijven, maar moesten plotseling terug naar huis... “Het ging ineens heel slecht met onze moeder. Ze raakte verlamd aan haar rechterarm en -been. Na drie dagen zijn we alweer teruggegaan. Ze zit nu in een rolstoel”, vertelt Lisa aangedaan. “We helpen haar zo veel we kunnen. Gelukkig staan ook opa en oma voor haar klaar en is onze vader vaak thuis”, gaat Shelley verder. Een flinke klap dus. De zussen maken een moeilijke periode door, maar zien optreden ook als een manier om even uit de realiteit te ontsnappen. Amy: “Thuis steunen we onze moeder, op het podium gaan we los. Het is een soort uitlaatklep.”

Met het lied Lights and Shadows wil O’G3NE mensen met hetzelfde verdriet een hart onder de riem steken. Bekijk de muziekvideo hieronder. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |