×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

O’G3NE: ‘Onze moeder is onze grote drijfveer’

O’G3NE: ‘Onze moeder is onze grote drijfveer’
09.03.2017 -

Zussen Lisa, Amy en Shelley vertegenwoordigen Nederland op het Eurovisie Songfestival met een lied over hun moeder. In 2015 vertelde O’G3NE in Vriendin over de droom om naar het Eurovisie Songfestival te gaan en over moeder Isolde: “Zij is onze drijfveer. Vandaar de O, haar bloedgroep, in onze naam.”


Vriendin volgde O’G3NE in 2015 een jaar lang. In dat jaar kwamen veel dromen uit en dit jaar dus nog één: een deelname aan het Eurovisie Songfestival. Lees hieronder een stuk terug uit het interview.

Fragment uit: Het jaar van… O’G3NE
Vriendin 51, 2015. Tekst: Marloes de Maar. Foto: Bart Honingh

De zussen genieten er enorm van, maar ze hebben het met Kerst en Oud en Nieuw bewust even rustig aan gedaan. “We waren gezellig thuis met onze familie. Dat rustpunt was voor ons belangrijk. Ook vanwege onze moeder, die ernstig ziek is. We wilden graag bij haar zijn. Zij is onze grote drijfveer. Niet voor niets hebben we de O, haar bloedgroep, in de naam van onze groep gezet”, zegt Shelley.

Hun moeder Isolde is 46 jaar en lijdt aan een zeldzame bottumor. Net op het moment dat Shelley, Lisa en Amy aan The voice begonnen, vertrok Isolde voor een paar maanden naar Frankrijk om daar een speciale bestraling te ondergaan. Lisa: “Ze stond erop dat wij hier zouden blijven en vond dat we deze kans moesten grijpen. Het was moeilijk, maar we hebben dat gedaan. Daar is ze heel trots op. Sinds de behandeling gaat het gelukkig redelijk goed met haar.”

Gouden plaat
Een maand later hebben de meiden een leuk nieuwtje: “We hebben een gouden plaat gekregen voor onze single Magic! Overhandigd door Robert ten Brink, die ons verraste na ons optreden in All you need is love. We zijn er zo trots op. Helemaal omdat onze vader dit nummer heeft geschreven. Nu maar hopen dat onze tweede single Cold ook zo goed scoort. Die komt uit in maart.”
De komende weken zijn in elk geval helemaal volgeboekt met optredens. De meiden willen nu graag doorpakken. Lisa: “We hebben nog veel wensen op ons lijstje. Optreden in Ziggo Dome zou bijvoorbeeld heel gaaf zijn. Verder willen we graag een album uitbrengen en een kleine theatershow geven in de periode rond Kerst. En we dromen van meedoen aan het Eurovisie Songfestival.”

Flinke klap
In juli zijn de meiden onverwacht thuis. Ze waren met hun ouders op vakantie in Frankrijk en zouden twee weken blijven, maar moesten plotseling terug naar huis... “Het ging ineens heel slecht met onze moeder. Ze raakte verlamd aan haar rechterarm en -been. Na drie dagen zijn we alweer teruggegaan. Ze zit nu in een rolstoel”, vertelt Lisa aangedaan. “We helpen haar zo veel we kunnen. Gelukkig staan ook opa en oma voor haar klaar en is onze vader vaak thuis”, gaat Shelley verder. Een flinke klap dus. De zussen maken een moeilijke periode door, maar zien optreden ook als een manier om even uit de realiteit te ontsnappen. Amy: “Thuis steunen we onze moeder, op het podium gaan we los. Het is een soort uitlaatklep.”

Met het lied Lights and Shadows wil O’G3NE mensen met hetzelfde verdriet een hart onder de riem steken. Bekijk de muziekvideo hieronder. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Vogelplas op Texel is Flamingo roze

18.07.2017 - Flamingo is een trend, maar in de Texelse waterplas Wagejot is er iets anders aan de hand...

Lees meer
MH17-monument wordt vandaag geopend

17.07.2017 - Vandaag is het drie jaar geleden dat de vliegtuigramp MH17 plaatsvond. Ronald A. Westerhuis heeft het monument ontworpen. De onthulling is live te volgen via NPO1.

Lees meer
Gedicht voor Abdelhak Nouri gaat social media over

14.07.2017 - Gisteren werd bekend dat de pas 20-jarige voetballer Abdelhak Nouri hersenletsel en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Robin van den Heuvel schreef een mooi gedicht voor hem. Hij las zijn gedicht voor bij RTL Late Night.

Lees meer
Automobilisten opgelet: deze reclame komt keihard binnen

12.07.2017 - Iedereen weet dat het gevaarlijk is, maar toch zitten nog veel mensen met hun mobiel achter het stuur. Even een appje beantwoorden of even door Facebook scrollen, terwijl je op hoge snelheid rijdt. In deze proef zijn de deelnemers eerst nog positief, terwijl vervolgens de tranen in hun ogen staan.

Video

3

Isolde Vol-Malee is overleden

12.07.2017 - Isolde Vol, moeder van Lisa, Shelley en Amy (OG3NE), is vandaag overleden. We wensen haar familie heel veel sterkte en kracht toe.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!