×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

O’G3NE: ‘Onze moeder is onze grote drijfveer’

O’G3NE: ‘Onze moeder is onze grote drijfveer’
09.03.2017 -

Zussen Lisa, Amy en Shelley vertegenwoordigen Nederland op het Eurovisie Songfestival met een lied over hun moeder. In 2015 vertelde O’G3NE in Vriendin over de droom om naar het Eurovisie Songfestival te gaan en over moeder Isolde: “Zij is onze drijfveer. Vandaar de O, haar bloedgroep, in onze naam.”


Vriendin volgde O’G3NE in 2015 een jaar lang. In dat jaar kwamen veel dromen uit en dit jaar dus nog één: een deelname aan het Eurovisie Songfestival. Lees hieronder een stuk terug uit het interview.

Fragment uit: Het jaar van… O’G3NE
Vriendin 51, 2015. Tekst: Marloes de Maar. Foto: Bart Honingh

De zussen genieten er enorm van, maar ze hebben het met Kerst en Oud en Nieuw bewust even rustig aan gedaan. “We waren gezellig thuis met onze familie. Dat rustpunt was voor ons belangrijk. Ook vanwege onze moeder, die ernstig ziek is. We wilden graag bij haar zijn. Zij is onze grote drijfveer. Niet voor niets hebben we de O, haar bloedgroep, in de naam van onze groep gezet”, zegt Shelley.

Hun moeder Isolde is 46 jaar en lijdt aan een zeldzame bottumor. Net op het moment dat Shelley, Lisa en Amy aan The voice begonnen, vertrok Isolde voor een paar maanden naar Frankrijk om daar een speciale bestraling te ondergaan. Lisa: “Ze stond erop dat wij hier zouden blijven en vond dat we deze kans moesten grijpen. Het was moeilijk, maar we hebben dat gedaan. Daar is ze heel trots op. Sinds de behandeling gaat het gelukkig redelijk goed met haar.”

Gouden plaat
Een maand later hebben de meiden een leuk nieuwtje: “We hebben een gouden plaat gekregen voor onze single Magic! Overhandigd door Robert ten Brink, die ons verraste na ons optreden in All you need is love. We zijn er zo trots op. Helemaal omdat onze vader dit nummer heeft geschreven. Nu maar hopen dat onze tweede single Cold ook zo goed scoort. Die komt uit in maart.”
De komende weken zijn in elk geval helemaal volgeboekt met optredens. De meiden willen nu graag doorpakken. Lisa: “We hebben nog veel wensen op ons lijstje. Optreden in Ziggo Dome zou bijvoorbeeld heel gaaf zijn. Verder willen we graag een album uitbrengen en een kleine theatershow geven in de periode rond Kerst. En we dromen van meedoen aan het Eurovisie Songfestival.”

Flinke klap
In juli zijn de meiden onverwacht thuis. Ze waren met hun ouders op vakantie in Frankrijk en zouden twee weken blijven, maar moesten plotseling terug naar huis... “Het ging ineens heel slecht met onze moeder. Ze raakte verlamd aan haar rechterarm en -been. Na drie dagen zijn we alweer teruggegaan. Ze zit nu in een rolstoel”, vertelt Lisa aangedaan. “We helpen haar zo veel we kunnen. Gelukkig staan ook opa en oma voor haar klaar en is onze vader vaak thuis”, gaat Shelley verder. Een flinke klap dus. De zussen maken een moeilijke periode door, maar zien optreden ook als een manier om even uit de realiteit te ontsnappen. Amy: “Thuis steunen we onze moeder, op het podium gaan we los. Het is een soort uitlaatklep.”

Met het lied Lights and Shadows wil O’G3NE mensen met hetzelfde verdriet een hart onder de riem steken. Bekijk de muziekvideo hieronder. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |