×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Single SuperMom en koningin Máxima in gesprek met single moeders

Single SuperMom en koningin Máxima in gesprek met single moeders
08.03.2017 -

Vandaag is het Internationale Vrouwendag en Stichting Single SuperMom lanceerde daarom vanochtend empowerment trainingen voor alleenstaande moeders. Koningin Máxima opende vandaag officieel de trainingen in het Rosarium te Amsterdam.


Nederland telt meer dan een half miljoen eenoudergezinnen, waarvan veel vrouwen met kinderen. Stichting Single SuperMom heeft als doel de zelfredzaamheid en economische positie van deze mama’s te vergroten. Zo krijgen ze bijvoorbeeld begeleiding in opvoeden, werk vinden of hulp bij het verwerken van het verdriet. 

Paneldiscussies
Webredacteur Myra was aanwezig op dit evenement en luisterde mee naar de gesprekken die vandaag werden gevoerd. Aan tafel zaten vier alleenstaande jonge moeders die hun verhaal vertelden aan koningin Máxima en vragen kregen van Wendy van Dijk. Er werd gesproken over studie, geldzaken en opvoeding. Volgens Wendy van Dijk is het belangrijk een netwerk op te bouwen en biedt Super SingleMom die mogelijkheid. Zo kunnen alleenstaande moeders carrière maken. Ook denkt ze dat de moeders juist behoefte hebben aan volwassene gesprekken zodat ze onderling ervaringen met elkaar kunnen delen. Máxima was erg geïnteresseerd in de persoonlijke verhalen en de dromen die de single moeders nog wilden waarmaken. Een alleenstaande moeder benadrukte aan het einde van het gesprek nog even dat de kinderen uiteindelijk het allerbelangrijkst zijn en dat ze haar toekomst succesvol in wil vullen, zodat haar kleine dit ook leert. "Uiteindelijk zul je je toch werk moeten hebben om je oppas te kunnen betalen, maar moet je ook weer oppas hebben om te kunnen werken", vertelt een alleenstaande moeder.

Facebookgroep
Op het evenement zelf waren al veel Single SuperMoms aanwezig, maar op Facebook bereikt de stichting nog veel meer alleenstaande moeders. Ze bestaan nog maar een jaar, maar hebben nu al 95 duizend moeders in hun netwerk en al 2700 leden in de besloten Facebookgroep. In die groep delen vrouwen hun verdriet en vriendschap. Ook bieden ze elkaar hulp. Vrouwen bespreken problemen die zich voordoen met hun ex, de opvoeding en de financiële situatie. Hierdoor zijn al mooie vriendschappen ontstaan en is er een netwerk opgebouwd waar alleenstaande moeders echt wat aan hebben.

Meer lezen over Single SuperMom? Neem een kijkje op de website

Foto: Myra Dinkelberg

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |