×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Single SuperMom en koningin Máxima in gesprek met single moeders

Single SuperMom en koningin Máxima in gesprek met single moeders
08.03.2017 -

Vandaag is het Internationale Vrouwendag en Stichting Single SuperMom lanceerde daarom vanochtend empowerment trainingen voor alleenstaande moeders. Koningin Máxima opende vandaag officieel de trainingen in het Rosarium te Amsterdam.


Nederland telt meer dan een half miljoen eenoudergezinnen, waarvan veel vrouwen met kinderen. Stichting Single SuperMom heeft als doel de zelfredzaamheid en economische positie van deze mama’s te vergroten. Zo krijgen ze bijvoorbeeld begeleiding in opvoeden, werk vinden of hulp bij het verwerken van het verdriet. 

Paneldiscussies
Webredacteur Myra was aanwezig op dit evenement en luisterde mee naar de gesprekken die vandaag werden gevoerd. Aan tafel zaten vier alleenstaande jonge moeders die hun verhaal vertelden aan koningin Máxima en vragen kregen van Wendy van Dijk. Er werd gesproken over studie, geldzaken en opvoeding. Volgens Wendy van Dijk is het belangrijk een netwerk op te bouwen en biedt Super SingleMom die mogelijkheid. Zo kunnen alleenstaande moeders carrière maken. Ook denkt ze dat de moeders juist behoefte hebben aan volwassene gesprekken zodat ze onderling ervaringen met elkaar kunnen delen. Máxima was erg geïnteresseerd in de persoonlijke verhalen en de dromen die de single moeders nog wilden waarmaken. Een alleenstaande moeder benadrukte aan het einde van het gesprek nog even dat de kinderen uiteindelijk het allerbelangrijkst zijn en dat ze haar toekomst succesvol in wil vullen, zodat haar kleine dit ook leert. "Uiteindelijk zul je je toch werk moeten hebben om je oppas te kunnen betalen, maar moet je ook weer oppas hebben om te kunnen werken", vertelt een alleenstaande moeder.

Facebookgroep
Op het evenement zelf waren al veel Single SuperMoms aanwezig, maar op Facebook bereikt de stichting nog veel meer alleenstaande moeders. Ze bestaan nog maar een jaar, maar hebben nu al 95 duizend moeders in hun netwerk en al 2700 leden in de besloten Facebookgroep. In die groep delen vrouwen hun verdriet en vriendschap. Ook bieden ze elkaar hulp. Vrouwen bespreken problemen die zich voordoen met hun ex, de opvoeding en de financiële situatie. Hierdoor zijn al mooie vriendschappen ontstaan en is er een netwerk opgebouwd waar alleenstaande moeders echt wat aan hebben.

Meer lezen over Single SuperMom? Neem een kijkje op de website

Foto: Myra Dinkelberg

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |