×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Single SuperMom en koningin Máxima in gesprek met single moeders

Single SuperMom en koningin Máxima in gesprek met single moeders
08.03.2017 -

Vandaag is het Internationale Vrouwendag en Stichting Single SuperMom lanceerde daarom vanochtend empowerment trainingen voor alleenstaande moeders. Koningin Máxima opende vandaag officieel de trainingen in het Rosarium te Amsterdam.


Nederland telt meer dan een half miljoen eenoudergezinnen, waarvan veel vrouwen met kinderen. Stichting Single SuperMom heeft als doel de zelfredzaamheid en economische positie van deze mama’s te vergroten. Zo krijgen ze bijvoorbeeld begeleiding in opvoeden, werk vinden of hulp bij het verwerken van het verdriet. 

Paneldiscussies
Webredacteur Myra was aanwezig op dit evenement en luisterde mee naar de gesprekken die vandaag werden gevoerd. Aan tafel zaten vier alleenstaande jonge moeders die hun verhaal vertelden aan koningin Máxima en vragen kregen van Wendy van Dijk. Er werd gesproken over studie, geldzaken en opvoeding. Volgens Wendy van Dijk is het belangrijk een netwerk op te bouwen en biedt Super SingleMom die mogelijkheid. Zo kunnen alleenstaande moeders carrière maken. Ook denkt ze dat de moeders juist behoefte hebben aan volwassene gesprekken zodat ze onderling ervaringen met elkaar kunnen delen. Máxima was erg geïnteresseerd in de persoonlijke verhalen en de dromen die de single moeders nog wilden waarmaken. Een alleenstaande moeder benadrukte aan het einde van het gesprek nog even dat de kinderen uiteindelijk het allerbelangrijkst zijn en dat ze haar toekomst succesvol in wil vullen, zodat haar kleine dit ook leert. "Uiteindelijk zul je je toch werk moeten hebben om je oppas te kunnen betalen, maar moet je ook weer oppas hebben om te kunnen werken", vertelt een alleenstaande moeder.

Facebookgroep
Op het evenement zelf waren al veel Single SuperMoms aanwezig, maar op Facebook bereikt de stichting nog veel meer alleenstaande moeders. Ze bestaan nog maar een jaar, maar hebben nu al 95 duizend moeders in hun netwerk en al 2700 leden in de besloten Facebookgroep. In die groep delen vrouwen hun verdriet en vriendschap. Ook bieden ze elkaar hulp. Vrouwen bespreken problemen die zich voordoen met hun ex, de opvoeding en de financiële situatie. Hierdoor zijn al mooie vriendschappen ontstaan en is er een netwerk opgebouwd waar alleenstaande moeders echt wat aan hebben.

Meer lezen over Single SuperMom? Neem een kijkje op de website

Foto: Myra Dinkelberg

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Vogelplas op Texel is Flamingo roze

18.07.2017 - Flamingo is een trend, maar in de Texelse waterplas Wagejot is er iets anders aan de hand...

Lees meer
MH17-monument wordt vandaag geopend

17.07.2017 - Vandaag is het drie jaar geleden dat de vliegtuigramp MH17 plaatsvond. Ronald A. Westerhuis heeft het monument ontworpen. De onthulling is live te volgen via NPO1.

Lees meer
Gedicht voor Abdelhak Nouri gaat social media over

14.07.2017 - Gisteren werd bekend dat de pas 20-jarige voetballer Abdelhak Nouri hersenletsel en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Robin van den Heuvel schreef een mooi gedicht voor hem. Hij las zijn gedicht voor bij RTL Late Night.

Lees meer
Automobilisten opgelet: deze reclame komt keihard binnen

12.07.2017 - Iedereen weet dat het gevaarlijk is, maar toch zitten nog veel mensen met hun mobiel achter het stuur. Even een appje beantwoorden of even door Facebook scrollen, terwijl je op hoge snelheid rijdt. In deze proef zijn de deelnemers eerst nog positief, terwijl vervolgens de tranen in hun ogen staan.

Video

3

Isolde Vol-Malee is overleden

12.07.2017 - Isolde Vol, moeder van Lisa, Shelley en Amy (OG3NE), is vandaag overleden. We wensen haar familie heel veel sterkte en kracht toe.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!