×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Geknipt op te stemmen: het maakt niet uit wat je stemt, maar dat je stemt

Geknipt op te stemmen: het maakt niet uit wat je stemt, maar dat je stemt
09.03.2017 -

Bij de kapper maak je altijd wel een gezellig praatje. Daarom grijpen ruim 1.500 kappers nu hun kans om de aanstaande verkiezingen te bespreken en stemgerechtigden naar stembus te krijgen. Want, iedereen is geknipt om te stemmen.


Deze week zie je in meer dan 200 kapsalons een actiesticker op de spiegel, met daarop de vraag: Ben jij geknipt om te stemmen? De sticker maakt het voor kappers en klanten makkelijker om over de aanstaande verkiezingen te praten.

Jouw stem heeft invloed  
De campagne is een initiatief van Laurens van de Vijver, CEO van het moederbedrijf van Cosmo Hairstyling en Team Kappers. Samen met andere ketens als Yes Salons en Salon Rob Peetoom probeert Laurens het belang van het stemmen duidelijk te maken. Jolanda Grift, Salon Manager Cosmo Zuidas: "Wij staan midden in de maatschappij en het valt me op dat veel mensen bij ons in de kappersstoel vertellen dat ze zich zorgen maken over de politiek. Ik kan dan maar één advies geven: laat je stem horen!" Jouw stem heeft namelijk ook invloed.
 

5 redenen om te stemmen


1. Dit is je kans om in te grijpen
Ben je het ergens niet mee eens? Met je stem heb je invloed op de keuzes die in Den Haag gemaakt worden. 

2. Niet stemmen heeft gevolgen
Kijk maar naar de Amerikaanse verkiezingen en Brexit. Donald Trump won terwijl hij maar 27% van de stemmen kreeg en de Brexit ging door nadat veel nee-stemmers niet naar de stembus gingen.   

3. Geen tijd is onzin  
Kun je op 15 maart niet op tijd naar de stembus? Je kunt een vriendin of familielid machtigen om voor jou te stemmen.

4. Ook één stem maakt verschil
Vorig jaar werd een wet aangenomen over orgaandonatie. De wet werd aangenomen met slechts één stem verschil.

5. Stemmen is uniek
Het algemeen kiesrecht is niet vanzelfsprekend. Vroeger mochten alleen rijke mannen stemmen. Arbeiders en vrouwen kregen pas veel later het recht om te stemmen. Tegenwoordig mogen veel mensen in verschillende landen nog steeds niet hun stem laten horen.  

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
NOS maakt video als reactie op SIRE-campagne

27.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Kritiek volgde én een video van NOS.

Lees verder

1

The Undateables (BNN) biedt excuses aan voor benaderen vrouw met wijnvlek

27.07.2017 - Cheyenne Polderman heeft een wijnvlek in haar gezicht en werd door de redactie van The Undateables benaderd voor het televisieprogramma. De vrouw was perplex en uitte dit op Facebook. BNN biedt excuses aan.

Lees meer
Kritiek op SIRE-campagne 'laat jongens weer jongens zijn'

26.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Dat zou beter zijn voor hun ontwikkeling. Bekijk de video hier.

Lees meer
Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips

25.07.2017 - Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Ook dit jaar zijn er weer zwarte zaterdagen waardoor je vaak in de file komt te staan op de Franse autowegen. Met deze tips ontkom je daar hopelijk aan.

Lees meer
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!