×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Geknipt op te stemmen: het maakt niet uit wat je stemt, maar dat je stemt

Geknipt op te stemmen: het maakt niet uit wat je stemt, maar dat je stemt
09.03.2017 -

Bij de kapper maak je altijd wel een gezellig praatje. Daarom grijpen ruim 1.500 kappers nu hun kans om de aanstaande verkiezingen te bespreken en stemgerechtigden naar stembus te krijgen. Want, iedereen is geknipt om te stemmen.


Deze week zie je in meer dan 200 kapsalons een actiesticker op de spiegel, met daarop de vraag: Ben jij geknipt om te stemmen? De sticker maakt het voor kappers en klanten makkelijker om over de aanstaande verkiezingen te praten.

Jouw stem heeft invloed  
De campagne is een initiatief van Laurens van de Vijver, CEO van het moederbedrijf van Cosmo Hairstyling en Team Kappers. Samen met andere ketens als Yes Salons en Salon Rob Peetoom probeert Laurens het belang van het stemmen duidelijk te maken. Jolanda Grift, Salon Manager Cosmo Zuidas: "Wij staan midden in de maatschappij en het valt me op dat veel mensen bij ons in de kappersstoel vertellen dat ze zich zorgen maken over de politiek. Ik kan dan maar één advies geven: laat je stem horen!" Jouw stem heeft namelijk ook invloed.
 

5 redenen om te stemmen


1. Dit is je kans om in te grijpen
Ben je het ergens niet mee eens? Met je stem heb je invloed op de keuzes die in Den Haag gemaakt worden. 

2. Niet stemmen heeft gevolgen
Kijk maar naar de Amerikaanse verkiezingen en Brexit. Donald Trump won terwijl hij maar 27% van de stemmen kreeg en de Brexit ging door nadat veel nee-stemmers niet naar de stembus gingen.   

3. Geen tijd is onzin  
Kun je op 15 maart niet op tijd naar de stembus? Je kunt een vriendin of familielid machtigen om voor jou te stemmen.

4. Ook één stem maakt verschil
Vorig jaar werd een wet aangenomen over orgaandonatie. De wet werd aangenomen met slechts één stem verschil.

5. Stemmen is uniek
Het algemeen kiesrecht is niet vanzelfsprekend. Vroeger mochten alleen rijke mannen stemmen. Arbeiders en vrouwen kregen pas veel later het recht om te stemmen. Tegenwoordig mogen veel mensen in verschillende landen nog steeds niet hun stem laten horen.  

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |