×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Geknipt op te stemmen: het maakt niet uit wat je stemt, maar dat je stemt

Geknipt op te stemmen: het maakt niet uit wat je stemt, maar dat je stemt
09.03.2017 -

Bij de kapper maak je altijd wel een gezellig praatje. Daarom grijpen ruim 1.500 kappers nu hun kans om de aanstaande verkiezingen te bespreken en stemgerechtigden naar stembus te krijgen. Want, iedereen is geknipt om te stemmen.


Deze week zie je in meer dan 200 kapsalons een actiesticker op de spiegel, met daarop de vraag: Ben jij geknipt om te stemmen? De sticker maakt het voor kappers en klanten makkelijker om over de aanstaande verkiezingen te praten.

Jouw stem heeft invloed  
De campagne is een initiatief van Laurens van de Vijver, CEO van het moederbedrijf van Cosmo Hairstyling en Team Kappers. Samen met andere ketens als Yes Salons en Salon Rob Peetoom probeert Laurens het belang van het stemmen duidelijk te maken. Jolanda Grift, Salon Manager Cosmo Zuidas: "Wij staan midden in de maatschappij en het valt me op dat veel mensen bij ons in de kappersstoel vertellen dat ze zich zorgen maken over de politiek. Ik kan dan maar één advies geven: laat je stem horen!" Jouw stem heeft namelijk ook invloed.
 

5 redenen om te stemmen


1. Dit is je kans om in te grijpen
Ben je het ergens niet mee eens? Met je stem heb je invloed op de keuzes die in Den Haag gemaakt worden. 

2. Niet stemmen heeft gevolgen
Kijk maar naar de Amerikaanse verkiezingen en Brexit. Donald Trump won terwijl hij maar 27% van de stemmen kreeg en de Brexit ging door nadat veel nee-stemmers niet naar de stembus gingen.   

3. Geen tijd is onzin  
Kun je op 15 maart niet op tijd naar de stembus? Je kunt een vriendin of familielid machtigen om voor jou te stemmen.

4. Ook één stem maakt verschil
Vorig jaar werd een wet aangenomen over orgaandonatie. De wet werd aangenomen met slechts één stem verschil.

5. Stemmen is uniek
Het algemeen kiesrecht is niet vanzelfsprekend. Vroeger mochten alleen rijke mannen stemmen. Arbeiders en vrouwen kregen pas veel later het recht om te stemmen. Tegenwoordig mogen veel mensen in verschillende landen nog steeds niet hun stem laten horen.  

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |