×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Eindelijk bewijs dat vrouwen beter autorijden dan mannen

Eindelijk bewijs dat vrouwen beter autorijden dan mannen
08.03.2017 -

Iets wat we allang wisten, maar waar nu ook bewijs voor is: vrouwen rijden veiliger. Dit blijkt uit onderzoek door autoverhuurbedrijf Sunny Cars (2016) onder 1000 Nederlanders. Mannen hadden vaker te maken met schade én boetes met gehuurde auto's in het buitenland.


Over het algemeen hebben mannen gemiddeld vaker blikschade of lakschade dan vrouwen en kiezen mannen dus ook vaker voor extra verzekeringen. Slechts 75% van de mannen neemt extra verzekeringen ten op zichte van 65,5% van de vrouwen.

Mannen krijgen meer boetes 
Van de Nederlanders die met een huurauto een boete in het buitenland krijgen, is de meerderheid dus man. Wel huren mannen vaker een huurauto in het buitenland dan vrouwen, maar dat betekent dus niet dat ze betere chauffeurs zijn. 

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie