×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Beauty and the Beast: een ouderwets sprookje met een snufje 2017

Beauty and the Beast: een ouderwets sprookje met een snufje 2017
29.03.2017 -

Vanaf vandaag draait die dan eindelijk ook in Nederland: de Disneyfilm Beauty and the Beast. Twee weken geleden zag webredacteur Myra deze 3D-film al in de bioscoop: "Het is een ouderwets Frans sprookje met invloeden uit 2017."


Jeugdsentiment
"Iedereen kent de originele Disneyfilm uit 1991 wel, de prachtige Belle in een gele jurk en het Beest in een groot blauw pak. Tenminste dat is hoe ik het me herinner." Op jonge leeftijd was het Beest best een beetje eng en ook nu is de film voor twaalf jaar en ouder. Maar Disneyfilms zijn zeker niet alleen voor kinderen, want in deze versie zit ook zeker een tweede laag die humoristisch is voor volwassenen.

Het verhaal
De prachtige Belle, gespeeld door Emma Watson, wordt gevangengenomen door het Beest (Dan Stevens) in een betoverd kasteel. Het personeel is omgetoverd tot interieur en zo komen bijvoorbeeld de kandelaar, kast en klok tot leven. Belle wordt vrienden met deze vrolijke karakters en komt erachter wie het Beest werkelijk is.

Feel good movie
Ook al is het einde van de film bij veel mensen wel bekend, toch ervaar je de emotie en spanning opnieuw. "Het 3D-effect zorgt ervoor dat je je in het kasteel bevindt, het Beest nog indrukwekkender is en je de sneeuw bijna op je schouders voelt vallen. Je wordt meegesleept in het verhaal en houdt binnen enkele minuten al van de hysterische Lumiere (kandelaar) en de schattige Chip (kop en schoteltje)."

‘Als je de bioscoop uitloopt, wil je ook even zingend door een groot kasteel kunnen rennen’
 

De mooie liedjes, die deels speciaal voor deze film geschreven zijn, zwieren je door de film heen. Emma Watson heeft een prachtige zangstem die ze eigenlijk veel vaker moet gebruiken. Het is een echte ‘feel good movie’, zoals je van Disney gewend bent. Zingende Belle door het kleine Franse dorpje, een hele Broadway show van Lumiere op de grote eettafel, maar ook de emotionele nummers die het Beest zingt als hij zijn Belle kwijt is. "Als je de bioscoop uitloopt, wil je ook even zingend door een groot kasteel kunnen rennen."

Homoseksuele karakters
Het verhaal is oorspronkelijk gebaseerd op een volksverhaal uit Frankrijk. Het plattelandsdorpje is ook de setting voor Beauty and the Beast. Mensen lopen in oude boerenklederdracht en wonen in kleine dorpse huisjes. Toch heeft de film invloeden uit het jaar waarin we nu leven. Zo zitten er personages in met verschillende huidskleuren en heeft Disney voor het eerst een homoseksuele man in het verhaal verwerkt. Het hulpje van de stoere Gaston, LeFou, ontdekt namelijk langzamerhand dat hij gevoelens voor mannen heeft. Het wordt dus duidelijk dat Disney begrijpt dat er behoefte is aan karakters die realistisch zijn en waar iedereen zichzelf in kan herkennen. 

Voor alle vrouwen die van plan zijn naar deze film te gaan, is er genoeg mannelijk schoon te zien: "In het eerste halfuur val je hoogstwaarschijnlijk voor het doorzettingsvermogen van Gaston, maar aan het einde wil je alleen maar in de armen vallen van het Beest. Bij hem zit schoonheid vanbinnen én, na twee uur, ook vanbuiten."
 


Beauty and the Beast draait vanaf vandaag (29 maart) in de bioscoop. 

Lees ook: Emma Watson weigerde korset te dragen voor Beauty and the Beast

Tekst: Myra Dinkelberg

Foto: The Walt Disney Company Benelux

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
NOS maakt video als reactie op SIRE-campagne

27.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Kritiek volgde én een video van NOS.

Lees verder

1

The Undateables (BNN) biedt excuses aan voor benaderen vrouw met wijnvlek

27.07.2017 - Cheyenne Polderman heeft een wijnvlek in haar gezicht en werd door de redactie van The Undateables benaderd voor het televisieprogramma. De vrouw was perplex en uitte dit op Facebook. BNN biedt excuses aan.

Lees meer
Kritiek op SIRE-campagne 'laat jongens weer jongens zijn'

26.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Dat zou beter zijn voor hun ontwikkeling. Bekijk de video hier.

Lees meer
Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips

25.07.2017 - Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Ook dit jaar zijn er weer zwarte zaterdagen waardoor je vaak in de file komt te staan op de Franse autowegen. Met deze tips ontkom je daar hopelijk aan.

Lees meer
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!