×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Beauty and the Beast: een ouderwets sprookje met een snufje 2017

Beauty and the Beast: een ouderwets sprookje met een snufje 2017
29.03.2017 -

Vanaf vandaag draait die dan eindelijk ook in Nederland: de Disneyfilm Beauty and the Beast. Twee weken geleden zag webredacteur Myra deze 3D-film al in de bioscoop: "Het is een ouderwets Frans sprookje met invloeden uit 2017."


Jeugdsentiment
"Iedereen kent de originele Disneyfilm uit 1991 wel, de prachtige Belle in een gele jurk en het Beest in een groot blauw pak. Tenminste dat is hoe ik het me herinner." Op jonge leeftijd was het Beest best een beetje eng en ook nu is de film voor twaalf jaar en ouder. Maar Disneyfilms zijn zeker niet alleen voor kinderen, want in deze versie zit ook zeker een tweede laag die humoristisch is voor volwassenen.

Het verhaal
De prachtige Belle, gespeeld door Emma Watson, wordt gevangengenomen door het Beest (Dan Stevens) in een betoverd kasteel. Het personeel is omgetoverd tot interieur en zo komen bijvoorbeeld de kandelaar, kast en klok tot leven. Belle wordt vrienden met deze vrolijke karakters en komt erachter wie het Beest werkelijk is.

Feel good movie
Ook al is het einde van de film bij veel mensen wel bekend, toch ervaar je de emotie en spanning opnieuw. "Het 3D-effect zorgt ervoor dat je je in het kasteel bevindt, het Beest nog indrukwekkender is en je de sneeuw bijna op je schouders voelt vallen. Je wordt meegesleept in het verhaal en houdt binnen enkele minuten al van de hysterische Lumiere (kandelaar) en de schattige Chip (kop en schoteltje)."

‘Als je de bioscoop uitloopt, wil je ook even zingend door een groot kasteel kunnen rennen’
 

De mooie liedjes, die deels speciaal voor deze film geschreven zijn, zwieren je door de film heen. Emma Watson heeft een prachtige zangstem die ze eigenlijk veel vaker moet gebruiken. Het is een echte ‘feel good movie’, zoals je van Disney gewend bent. Zingende Belle door het kleine Franse dorpje, een hele Broadway show van Lumiere op de grote eettafel, maar ook de emotionele nummers die het Beest zingt als hij zijn Belle kwijt is. "Als je de bioscoop uitloopt, wil je ook even zingend door een groot kasteel kunnen rennen."

Homoseksuele karakters
Het verhaal is oorspronkelijk gebaseerd op een volksverhaal uit Frankrijk. Het plattelandsdorpje is ook de setting voor Beauty and the Beast. Mensen lopen in oude boerenklederdracht en wonen in kleine dorpse huisjes. Toch heeft de film invloeden uit het jaar waarin we nu leven. Zo zitten er personages in met verschillende huidskleuren en heeft Disney voor het eerst een homoseksuele man in het verhaal verwerkt. Het hulpje van de stoere Gaston, LeFou, ontdekt namelijk langzamerhand dat hij gevoelens voor mannen heeft. Het wordt dus duidelijk dat Disney begrijpt dat er behoefte is aan karakters die realistisch zijn en waar iedereen zichzelf in kan herkennen. 

Voor alle vrouwen die van plan zijn naar deze film te gaan, is er genoeg mannelijk schoon te zien: "In het eerste halfuur val je hoogstwaarschijnlijk voor het doorzettingsvermogen van Gaston, maar aan het einde wil je alleen maar in de armen vallen van het Beest. Bij hem zit schoonheid vanbinnen én, na twee uur, ook vanbuiten."
 


Beauty and the Beast draait vanaf vandaag (29 maart) in de bioscoop. 

Lees ook: Emma Watson weigerde korset te dragen voor Beauty and the Beast

Tekst: Myra Dinkelberg

Foto: The Walt Disney Company Benelux

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |