×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Beauty and the Beast: een ouderwets sprookje met een snufje 2017

Beauty and the Beast: een ouderwets sprookje met een snufje 2017
29.03.2017 -

Vanaf vandaag draait die dan eindelijk ook in Nederland: de Disneyfilm Beauty and the Beast. Twee weken geleden zag webredacteur Myra deze 3D-film al in de bioscoop: "Het is een ouderwets Frans sprookje met invloeden uit 2017."


Jeugdsentiment
"Iedereen kent de originele Disneyfilm uit 1991 wel, de prachtige Belle in een gele jurk en het Beest in een groot blauw pak. Tenminste dat is hoe ik het me herinner." Op jonge leeftijd was het Beest best een beetje eng en ook nu is de film voor twaalf jaar en ouder. Maar Disneyfilms zijn zeker niet alleen voor kinderen, want in deze versie zit ook zeker een tweede laag die humoristisch is voor volwassenen.

Het verhaal
De prachtige Belle, gespeeld door Emma Watson, wordt gevangengenomen door het Beest (Dan Stevens) in een betoverd kasteel. Het personeel is omgetoverd tot interieur en zo komen bijvoorbeeld de kandelaar, kast en klok tot leven. Belle wordt vrienden met deze vrolijke karakters en komt erachter wie het Beest werkelijk is.

Feel good movie
Ook al is het einde van de film bij veel mensen wel bekend, toch ervaar je de emotie en spanning opnieuw. "Het 3D-effect zorgt ervoor dat je je in het kasteel bevindt, het Beest nog indrukwekkender is en je de sneeuw bijna op je schouders voelt vallen. Je wordt meegesleept in het verhaal en houdt binnen enkele minuten al van de hysterische Lumiere (kandelaar) en de schattige Chip (kop en schoteltje)."

‘Als je de bioscoop uitloopt, wil je ook even zingend door een groot kasteel kunnen rennen’
 

De mooie liedjes, die deels speciaal voor deze film geschreven zijn, zwieren je door de film heen. Emma Watson heeft een prachtige zangstem die ze eigenlijk veel vaker moet gebruiken. Het is een echte ‘feel good movie’, zoals je van Disney gewend bent. Zingende Belle door het kleine Franse dorpje, een hele Broadway show van Lumiere op de grote eettafel, maar ook de emotionele nummers die het Beest zingt als hij zijn Belle kwijt is. "Als je de bioscoop uitloopt, wil je ook even zingend door een groot kasteel kunnen rennen."

Homoseksuele karakters
Het verhaal is oorspronkelijk gebaseerd op een volksverhaal uit Frankrijk. Het plattelandsdorpje is ook de setting voor Beauty and the Beast. Mensen lopen in oude boerenklederdracht en wonen in kleine dorpse huisjes. Toch heeft de film invloeden uit het jaar waarin we nu leven. Zo zitten er personages in met verschillende huidskleuren en heeft Disney voor het eerst een homoseksuele man in het verhaal verwerkt. Het hulpje van de stoere Gaston, LeFou, ontdekt namelijk langzamerhand dat hij gevoelens voor mannen heeft. Het wordt dus duidelijk dat Disney begrijpt dat er behoefte is aan karakters die realistisch zijn en waar iedereen zichzelf in kan herkennen. 

Voor alle vrouwen die van plan zijn naar deze film te gaan, is er genoeg mannelijk schoon te zien: "In het eerste halfuur val je hoogstwaarschijnlijk voor het doorzettingsvermogen van Gaston, maar aan het einde wil je alleen maar in de armen vallen van het Beest. Bij hem zit schoonheid vanbinnen én, na twee uur, ook vanbuiten."
 


Beauty and the Beast draait vanaf vandaag (29 maart) in de bioscoop. 

Lees ook: Emma Watson weigerde korset te dragen voor Beauty and the Beast

Tekst: Myra Dinkelberg

Foto: The Walt Disney Company Benelux

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |