×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Je mag dus geen bruine beer meer als huisdier

Je mag dus geen bruine beer meer als huisdier
31.01.2017 -

Altijd al met een bruine beer willen knuffelen op je bank? Dat mag helaas niet meer.


Ook de wasbeerhond, dwergmanoest, zeboe, poolvos en de Siberische steenbok kun je niet langer als huisdier aanschaffen. Reden: het is niet veilig genoeg. Zowel voor de dieren zelf als de dierenbezitters. Heb je wel één van deze harige vrienden in huis? Raak niet in paniek: als je ze al hebt, mag je ze houden. Wel is het de bedoeling dat je het dier aanmeldt. En fokken is verboden.

153 zoogdieren ongeschikt
We horen je denken: mocht een bruine beer eerst wel als huisdier? Ja, dat mocht. Sinds deze week vind je op Rijksoverheid.nl een lijst met 153 zoogdieren die je niet in huis mag nemen. Dat heeft Staatssecretaris Martijn van Dam verklaard. Een hond of kat aanschaffen mag natuurlijk nog wel altijd. Wil je toch een wat aparter huisdier? Een wilde lama, moeflon of damhert is ook een idee. Die mogen namelijk nog wel. 

Wil je toch een bizon? 
Gaat je hart toch nog steeds sneller kloppen van het in huis halen van een bizon, zadeljakhals of wapiti? Dan kun je een aanvraag doen. Daar zijn wel een paar regels voor: je moet laten zien dat je bepaalde kennis hebt over het dier. Ook is het belangrijk dat je kan laten zien dat je huis geschikt is om het dier een prettig leven te schenken. Als laatste voorwaarde moet ook duidelijk zijn dat het gevaar voor mensen zeer klein is.

Wil je weten welke 120 zoogdieren wel in jouw huis mogen wonen? Klik dan hier

Instagram staat vol bijzondere huisdieren. De twee onderstaande accounts bijvoorbeeld. 

 

Bron: Rijksoverheid
Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |