×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Je mag dus geen bruine beer meer als huisdier

Je mag dus geen bruine beer meer als huisdier
31.01.2017 -

Altijd al met een bruine beer willen knuffelen op je bank? Dat mag helaas niet meer.


Ook de wasbeerhond, dwergmanoest, zeboe, poolvos en de Siberische steenbok kun je niet langer als huisdier aanschaffen. Reden: het is niet veilig genoeg. Zowel voor de dieren zelf als de dierenbezitters. Heb je wel één van deze harige vrienden in huis? Raak niet in paniek: als je ze al hebt, mag je ze houden. Wel is het de bedoeling dat je het dier aanmeldt. En fokken is verboden.

153 zoogdieren ongeschikt
We horen je denken: mocht een bruine beer eerst wel als huisdier? Ja, dat mocht. Sinds deze week vind je op Rijksoverheid.nl een lijst met 153 zoogdieren die je niet in huis mag nemen. Dat heeft Staatssecretaris Martijn van Dam verklaard. Een hond of kat aanschaffen mag natuurlijk nog wel altijd. Wil je toch een wat aparter huisdier? Een wilde lama, moeflon of damhert is ook een idee. Die mogen namelijk nog wel. 

Wil je toch een bizon? 
Gaat je hart toch nog steeds sneller kloppen van het in huis halen van een bizon, zadeljakhals of wapiti? Dan kun je een aanvraag doen. Daar zijn wel een paar regels voor: je moet laten zien dat je bepaalde kennis hebt over het dier. Ook is het belangrijk dat je kan laten zien dat je huis geschikt is om het dier een prettig leven te schenken. Als laatste voorwaarde moet ook duidelijk zijn dat het gevaar voor mensen zeer klein is.

Wil je weten welke 120 zoogdieren wel in jouw huis mogen wonen? Klik dan hier

Instagram staat vol bijzondere huisdieren. De twee onderstaande accounts bijvoorbeeld. 

 

Bron: Rijksoverheid
Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
NOS maakt video als reactie op SIRE-campagne

27.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Kritiek volgde én een video van NOS.

Lees verder

1

The Undateables (BNN) biedt excuses aan voor benaderen vrouw met wijnvlek

27.07.2017 - Cheyenne Polderman heeft een wijnvlek in haar gezicht en werd door de redactie van The Undateables benaderd voor het televisieprogramma. De vrouw was perplex en uitte dit op Facebook. BNN biedt excuses aan.

Lees meer
Kritiek op SIRE-campagne 'laat jongens weer jongens zijn'

26.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Dat zou beter zijn voor hun ontwikkeling. Bekijk de video hier.

Lees meer
Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips

25.07.2017 - Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Ook dit jaar zijn er weer zwarte zaterdagen waardoor je vaak in de file komt te staan op de Franse autowegen. Met deze tips ontkom je daar hopelijk aan.

Lees meer
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!