×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Je mag dus geen bruine beer meer als huisdier

Je mag dus geen bruine beer meer als huisdier
31.01.2017 -

Altijd al met een bruine beer willen knuffelen op je bank? Dat mag helaas niet meer.


Ook de wasbeerhond, dwergmanoest, zeboe, poolvos en de Siberische steenbok kun je niet langer als huisdier aanschaffen. Reden: het is niet veilig genoeg. Zowel voor de dieren zelf als de dierenbezitters. Heb je wel één van deze harige vrienden in huis? Raak niet in paniek: als je ze al hebt, mag je ze houden. Wel is het de bedoeling dat je het dier aanmeldt. En fokken is verboden.

153 zoogdieren ongeschikt
We horen je denken: mocht een bruine beer eerst wel als huisdier? Ja, dat mocht. Sinds deze week vind je op Rijksoverheid.nl een lijst met 153 zoogdieren die je niet in huis mag nemen. Dat heeft Staatssecretaris Martijn van Dam verklaard. Een hond of kat aanschaffen mag natuurlijk nog wel altijd. Wil je toch een wat aparter huisdier? Een wilde lama, moeflon of damhert is ook een idee. Die mogen namelijk nog wel. 

Wil je toch een bizon? 
Gaat je hart toch nog steeds sneller kloppen van het in huis halen van een bizon, zadeljakhals of wapiti? Dan kun je een aanvraag doen. Daar zijn wel een paar regels voor: je moet laten zien dat je bepaalde kennis hebt over het dier. Ook is het belangrijk dat je kan laten zien dat je huis geschikt is om het dier een prettig leven te schenken. Als laatste voorwaarde moet ook duidelijk zijn dat het gevaar voor mensen zeer klein is.

Wil je weten welke 120 zoogdieren wel in jouw huis mogen wonen? Klik dan hier

Instagram staat vol bijzondere huisdieren. De twee onderstaande accounts bijvoorbeeld. 

 

Bron: Rijksoverheid
Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |